Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obejrzałem ostatnio Obsesje i kurde jakie to było dobre 8/10.

https://www.filmweb.pl/film/Obsesja-2025-10094250

Nowy Nosteratu z 2024 roku również miał swój klimat 7/10.

Wczoraj Horizon: An American Saga  Chapter 1 mimo, że hejcony to akurat jest mój klimat 7/10. Niepotrzebnie pod koniec jest zlepek scen, które będą się działy w części drugiej o ile w ogóle wyjdzie. Ewidentnie film robiony od początku jako 3 częściowa saga i jako całość pewnie byłoby dużo lepiej. Wyszło jak wyszło, bo Kevin się uparł tylko na kino i nie wiadomo, czy reszta w ogóle będzie miała premierę, choć 2 podobno jest nakręcona.

W tym momencie zasiadam do wypasionej wersji Diuny z 2021r. na BluRay 4K :glodny: jako przypomnienie po 5 latach, bo jutro mam zamiar w końcu obejrzeć Diunę 2.

Opublikowano (edytowane)

Mimo wszystko umieściłbym tutaj "Bogatych i martwych" ("Sacrifice").

Różnie jest oceniany jest występ, ale w tym filmie podobała mi się Anya Taylor Joy. Moim zdaniem dobrze wypadła w roli fanatyczki. Irytowała mnie natomiast aktorka grająca jej młodszą siostrę.

Sam film jest mocno specyficzny. Momentami rzeczywiście śmieszny, ale odnoszę wrażenie, że reżyser był pod wpływem czegoś kręcąc go.

Edytowane przez indexinfio
Opublikowano

Obejrzałem dzisiaj "Nie patrz w dół 2" ("Fall 2: Deadpoint"). Przez większość czasu trzyma w napięciu. Całkiem dobrze zrealizowany. Ogólnie polecam.

Oczywiście nie obyło się bez głupich decyzji głównych bohaterek. Z takich, które nie zdradzają fabuły to nie zabrały kasków wybierając się na ryzykowną wyprawę. 

Opublikowano

Parę dni temu nabiałem się na dwa słabe filmy więc aby nie wdepnąć w kolejne gówno obejrzałem sobie coś co już znam. Pierw padło na Obcego Romulus i tutaj trochę za mało czasu minęło od wcześniejszego obejrzenia. Następnie obejrzałem Predator Prey i tu już było spoko. Do ekranu przyklejony. 

Dzisiaj wpadła Biegaczka z Prime i dużo dobrego filmu upakowali w niecałe 80 minut.

W dniu 1.09.2026 o 22:00, indexinfio napisał(a):

Obejrzałem dzisiaj "Nie patrz w dół 2" ("Fall 2: Deadpoint"). Przez większość czasu trzyma w napięciu. Całkiem dobrze zrealizowany. Ogólnie polecam.

Oczywiście nie obyło się bez głupich decyzji głównych bohaterek. Z takich, które nie zdradzają fabuły to nie zabrały kasków wybierając się na ryzykowną wyprawę. 

To już wyszło? Właśnie wyżej pisałem o tym i jedna z tych kup które obejrzałem to Fall 1 :E Jeśli i tutaj jest taka głupota jak w jedynce to niechce.jpg

Opublikowano

Nie lubię Gal Gadot.

18 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Parę dni temu nabiałem się na dwa słabe filmy więc aby nie wdepnąć w kolejne gówno obejrzałem sobie coś co już znam. Pierw padło na Obcego Romulus i tutaj trochę za mało czasu minęło od wcześniejszego obejrzenia. Następnie obejrzałem Predator Prey i tu już było spoko. Do ekranu przyklejony. 

Dzisiaj wpadła Biegaczka z Prime i dużo dobrego filmu upakowali w niecałe 80 minut.

To już wyszło? Właśnie wyżej pisałem o tym i jedna z tych kup które obejrzałem to Fall 1 :E Jeśli i tutaj jest taka głupota jak w jedynce to niechce.jpg

W moim subiektywnym odczuciu jest lepiej, choć oczywiście głupoty też się zdarzają.

Przychodzi przyjaciółka zmarłej dziewczyny do jej siostry:

P: Wiem, że ona zmarła w tragicznych okolicznościach, ale zróbmy coś szalonego z listy rzeczy, których nie zdołała wykonać.

S: To nie dla mnie, nie jestem taka jak ona.

Po kilku dniach:

P: Pokonaj swoje lęki.

S: OK, jedziemy

Mniej więcej do tego się sprowadzała ich rozmowa. Oczywiście była dłuższa.

Natomiast dalszy rozwój wypadków jest bardziej sensowny. Dla mnie sporym przeżyciem było zejście w pewnym obiekcie po starych klamrach pionowym szybem około 20 metrów przy świetle tylko czołówki. Tutaj jest jeszcze mniej bezpiecznie, choć oczywiście przesadzają w niektórych momentach.

• Thanks 1