Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

GoT takie było dopóki jeszcze lecieli na materiale źródłowym. Kurde, niepotrzebnie sobie przypomniałem co oni potem zrobili z tym serialem, tylko się irytuję :E

BTW. Nie dawało mi to spokoju i nareszcie już wiem - Nancy wygląda podobnie do Kay ze Star Wars Outlaws, prawda? :E

Edytowane przez TmK
Opublikowano
W dniu 26.12.2025 o 23:36, Dimazz napisał(a):

druga część 5 sezonu stranger things. Jest tak sobie. Dużo taniego przeciąganego moralizatorstwa, zaczyna to przypominać bajkę dla dzieci.

Został finałowy odcinek. Netflix coraz mocniej idzie na kasę i dzieli serial. Największym plusem netflixa było to że dostawałeś cały sezon od razu i oglądałeś kiedy chciałeś. 

Jak na razie 5 sezon wypada najsłabiej ze wszystkich choć resztę średnio pamiętam za mocno rozciągnięte w czasie.

Bardziej podobało mi się Witajcie w Derrry od 5 sezonu ST

Oby netflix nie dostał WB bo skończą się dobre seriale

Właśnie oglądam sezon 5 i mam deja vu, jakbym oglądał poprzedni 4 sezon. A podział na części to tania sztuczka. Ogólnie 5 sezon ujdzie, choć sporo brakuje mu do pierwszego sezonu.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.12.2025 o 18:25, TmK napisał(a):

Lewa strona jest po prostu zbyt głupia żeby pojąć, że takie sceny jak ta, takie postaci jak np. Taash z Dragon Age Veilguard i tysiąc innych podobnych przykładów przynosi dokładnie odwrotny skutek do zamierzonego i obraca cały zamierzony sens w totalną komedię. Sami notorycznie szkodzą temu, co forsują i to się chyba nigdy nie zmieni, co jest tym bardziej śmieszne :E

Świat - absolutna anihilacja 

Wszyscy dookoła - dalej, musimy powstrzymać Vecnę!!

Will - uno momento senores y senioras! yo soy gay :E

Już pomijając ten wątek (ale nie zamierzam ukrywać jak bardzo ta ekspozycja mnie rozbawiła) to vol2 jest znacznie gorszy niż vol1. Mam wrażenie, że dokonali niemożliwego i te odcinki były pourywane/poszarpane/za szybkie i jednocześnie za wolne/ślamazarne. Faktycznego "kontentu" tam było na 1 epizod, ale odpowiednio zrobiony.

No i ten, plot armor. Mam normalnie flashbacki z gry o tron. Kolejny serial nie ma jaj ubijać głównych postaci, co totalnie gasi jakikolwiek element strachu o nie. Ogląda się to trochę bezrefleksyjnie bo i tak wiesz, że wszystko będzie ok. Scena w szpitalu i ucieczka przed Demosami z ciągle grającą muzyką też normalnie peak cinema :E

W sumie jakby zrobili romantyczny happy end, że veckna zakochuje się w willu i że miłość nie zna granic i wszystko zwycięży...

To byłby dopiero płot twist!

Edytowane przez wallec
Opublikowano

„I don’t like girls” było na poziomie (nie)sławnego „Im gonna be a dad”.

Finał 2h :o Chyba będę go na 3 razy oglądał, tak mnie zmęczył ten sezon, że chcę go już tylko odhaczyć i zobaczyć jak się skończy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Kto tu wyjechał ze z gejspoilerem!? I już mi się odechciało oglądać. 

Ja nie wiem jak wy to czasami oglądacie 😉 Wiadomo o tym dosłownie od 1 czy 2 sezonu gdy Mike w kłótni z Willem wygarnął mu, że to nie jego wina, że ten nie lubi dziewczyn. W 4 sezonie też było wręcz kilka scen, w których już tylko brakowało krzyknięcia, że lubi serki homogenizowane.

Edytowane przez TmK