Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Bardzo dobry serial jak się ma te 10 lat :E

pewien byłem, ze jestes starszy xd 

12 godzin temu, miro napisał(a):

na pewno dużo z was widziało to kapitalne AI :

chłopak na liczne głosy zrobi cały sezon chyba, pojawił się 1 odcinek "Rekruter"  :

serio? kapitalne? to jest zalosne jak ta wrzutka 

Opublikowano

Właśnie oglądam trzeci sezon twin peaks, zaczynam trzeci odcinek. Póki co to jest najgorszy serial jaki w życiu widziałem. Już drugi nie był najlepszy, za to pierwszy bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że Lynch już nigdy niczego nie nakręci. Może i zaginiona autostrada nie miała sensu, za to trzeci sezon twin peaks nie ma fabuły.

• Upvote 1
Opublikowano

@miro @ODIN85 pierwszy sezon Kontry był ok (7/10) - wiadomo dużo głupotek, ale strzelali się dobrze :E Od drugiego sezonu za serial wzięła się zupełnie nowa ekipa i nowa telewizja (Cinemax) i nagromadzenie absurdów w pierwszym odcinku sięga zenitu :E Ale o dziwo, ogląda się całkiem nieźle. Zobaczymy co będzie dalej. 

Opublikowano
14 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Właśnie oglądam trzeci sezon twin peaks, zaczynam trzeci odcinek. Póki co to jest najgorszy serial jaki w życiu widziałem. 

Już X-Files który był świetny (dla mnie top3) pokazał że takie długie przerwy i wznowienia nie wychodzą na dobre, 9 sezonów dla mnie bomba a 10 i 11 które wyszły po 15 latach już dużo dużo słabsze, jednak co klasyka to klasyka, ciężko podrobić klimat lat 90 po czasie ;) 

14 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

Najlepszy to Soundrack Był.

Soundtracka z twin peaks to odpalam regularnie po pijaku do tej pory przy jakimś ognisku czy po prostu na bombie  w mieszkaniu, dobrze się tego słucha wtedy :ExD 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, poszukiwaczGPU napisał(a):

@miro @ODIN85 pierwszy sezon Kontry był ok (7/10) - wiadomo dużo głupotek, ale strzelali się dobrze :E Od drugiego sezonu za serial wzięła się zupełnie nowa ekipa i nowa telewizja (Cinemax) i nagromadzenie absurdów w pierwszym odcinku sięga zenitu :E Ale o dziwo, ogląda się całkiem nieźle. Zobaczymy co będzie dalej. 

Wyłącz myślenie i skup się na akcji i laseczkach:E

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

Ja archiwum chciałem sobie odświeżyć niedawno, Ale kurna odrzucił mnie! Nie wiem jak to możliwe. Kiedyś to była moja topka. Nie poddam się. Jeszcze wrócę!

Tak działa nostalgia. Czasem wydaje nam się, że to co było kiedyś było super (filmy, gry) ale jak do tego wracamy to meehhhh.xD

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 06:41, Henryk Nowak napisał(a):

Właśnie oglądam trzeci sezon twin peaks, zaczynam trzeci odcinek. Póki co to jest najgorszy serial jaki w życiu widziałem. Już drugi nie był najlepszy, za to pierwszy bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że Lynch już nigdy niczego nie nakręci. Może i zaginiona autostrada nie miała sensu, za to trzeci sezon twin peaks nie ma fabuły.

Dla mnie pierwszy i drugi sezon to majstersztyk, moja topka, ale sezon trzeci dla mnie nawet jako fana był słaby, jedynie ostatnia scena ostatniego odcinka zrobiła na mnie wrażenia a tak to sezon do zapomnienia. Fajnie było zobaczyć starych aktorów, wiadomo, ale ogólnie to była męczarnia

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, J4Z66 napisał(a):

Umysł dziecka nie dostrzegał wtedy "niedoskonałości", ale mówię, nie poddam się. 

Ja np mam tak że lubię obejrzeć coś po latach w dorosłym życiu co moi rodzice oglądali np w latach 90tych jak byłem mały i mam z tego flashbacki, ;) chwile temu nawet laleczkę chucky obejrzałem której zawsze się bałem jako dziecko :lol2: ;D 9 sezonów z archiwum X na dzień dzisiejszy się dobrze ogląda tak jak wspominałem wcześniej ;) a te dwa znacznie młodsze sezony są dużo gorsze :/ 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

xfiles kiedyś dawno temu w TVP2 to było coś, bodaj we wtorki wieczorem

pamiętam do dziś jak były odcinki z ufo, jak wyobraźnia działała, wydawało mi się że stoją za oknem i paluchami w szybę pukają.. :rotfl:

i fringe, też kiedyś genialny, teraz trąci mychą okrutnie

zauważcie że kiedyś sezon miał 24odcinki, z reguły połowa na jesieni, druga połowa na wiosnę. teraz 8,10, jak juz jest 16 to męczy i robią przerwy...

dawniej tylko HBO które w zasadzie pierwsze zaczęło robić dobre seriale, robiło konkretny sezon raz na rok, 10 czy 12 odcinków, Rzym czy Kompania braci , Soprano  i The Wire po 13..

Swoją droga niedawno machnąłem wszystkie sezonu rodziny Soprano, wciąż genialne.

A The Wire ( prawo ulicy ) po paru odcinkach odpuściłem, zestarzał się..

• Like 1
Opublikowano
W dniu 11.01.2025 o 08:38, J4Z66 napisał(a):

Społeczność Filmwebu dobrze przyjęła. Im więcej ocen się pojawia, tym większa średnia się robi. Chyba jest dobrze. 👍

Dobry serial. Krew się leje,nikt nie może być pewien że dożyje do finału. Brud i się nie cackają.

To na pewno jest Netflixa? Brak Afroamerykanów i mniejszości seksualnych.

Opublikowano
W dniu 4.01.2025 o 08:12, Katystopej napisał(a):

Dzień Szakala na SkyShowtime, europejski serial, wczoraj zaczęliśmy ok 8 wieczór, chyba 5 czy 6 odcinków ciągiem, świetnie zrobiony, zero nudy, trzyma cały czas w napięciu, aż w pewnym momencie się orientujesz, że kibicujesz głównemu aktorowi żeby mu się udało a jego przecież MI6 ściga za zabijanie 8:E  

w sumie to wyszedł całkiem spoko, miłe zaskoczenie da sie to oglądać i nie jest to kalka starych SZAKALI (ale są pewne nawiązania "dla fanów"), tylko ta murzynka z wielką dupą mnie wyjątkowo irytuje i wstawki z jej rodzinką są wyjątkowo niepotrzebne do niczego w tym serialu.

Opublikowano

W końcu skończyłem Lostów. Serial moich lat szkolnych, ale jakoś nie byłem na niego wówczas chętny. 8+/10. Wyżej oceniam tylko House'a.