Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, AndrzejTrg napisał(a):

Z RE było tak samo, może z ciekawości poczytam co i jak ma się z tym HV. Choć jak ostatnio chciałem sobie odpalić Trials Rising(gra z 2019) to lipa na win11... dopiero później poczytałem i się kombinowało z "sudo" i powershellem aby działało... trochę jak kombinacji jak z FH3 kiedyś z zatoki, a tu gra oryginalna :E 

To jest gówno totalne i wrogowi bym nie polecił żeby się w to bawił (szczegóły znajdziesz na forum o którym piszesz), ale ogrom ludzi naprawdę nie chce płacić, woli ryzykować. Zdziwiło mnie po prostu, że tak szybko ogarnęli ten temat. Ale nie ma co im robić reklamy, niech Panowie wrzucają screeny i piszą o grze.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, DITMD napisał(a):

Większość gier ma miałką, kiepską, oklepaną, przewidywalna do bólu fabułę, więc dla mnie to rybka. To jest gra akcji, a nie rpg. W Eldenie brak fabuły mi nie przeszkadzał, więc tutaj też nie mam o to bólu dupy. 

To nie wiem w co ty grasz, bo ja w 90% tylko w pozycje z właśnie angażującą fabułą, o której się często myśli po napisach końcowych. Gry traktuję jak dobre książki. Czytać w sumie też można i Bravo Girl i Pana Tadeusza, więc co kto lubi.

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

To jest gówno totalne i wrogowi bym nie polecił żeby się w to bawił (szczegóły znajdziesz na forum o którym piszesz), ale ogrom ludzi naprawdę nie chce płacić, woli ryzykować. Zdziwiło mnie po prostu, że tak szybko ogarnęli ten temat. Ale nie ma co im robić reklamy, niech Panowie wrzucają screeny i piszą o grze.

Ależ oczywiście, że się znajdą takie typy i jest ich od groma. Sam mam znajomego który ma 40 lat, robotę i dalej gry piraci i czasem jak gadam to narzeka na optymalizację czy błędy, to mu mówię że przecież już milion patchy wyszło i to naprawili, i dopiero po chwili łapię skąd ma gry :E no ale nic nie zrobisz. 

• Upvote 1
Opublikowano

@userKAMIL Niestety nie. DLSS 4.5 czyli preset M, oraz DLSS 4.5 L, Czyli preset L, działają tylko bez ray reconstruction. W momencie kiedy wlaczsz rr masz preset D, lub kapke ciezszy jak samemu przestawisz preset E. Oba 4.0 Z tym, że to i tak jest sporo lepsze aniżeli preset K no i sporo trudniejsze.

Opublikowano

reg add "HKLM\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NGXCore" /v ShowDlssIndicator /t REG_DWORD /d 0x400 /f 

Odpal CMD w trybie administratora i wklej to cale co Ci podalem. Potem odpal gre bedzie Ci pisalo w dolnym rogu jaką masz wersje DLSS i jaki preset. 

Opublikowano

Jak dla mnie gra jest o wszystkim i niczym. Quest --> uratuj kota na dachu lub idź za kotem. Serio? Interfejs dla mnie z dupy tak samo jak sterowanie na K+M. Chyba trzeba mieć ogromnie długie palce by trzymać F2 i jakiś tam jeszcze klawisz u dołu. Kto to projektował? Gram teraz na padzie i jest znośnie, ale do perfekcji brakuje sporo. Grafika faktycznie fajna, ale co z tego skoro fabuła mnie jak na ten moment nie porwała. Jakieś śmieszne łamigłówki typu przesuń coś aby zasilić źródłem mocy coś innego. Słabe, słabe, słabe! Na ten moment 6/10. Dam szansę ale na ten moment mnie nie porywa.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem grę w preorderze w Media Expert. Dzisiaj otworzyłem pudełko i podczas wpisywania klucza na Steam wyskakuje pieprzenie, że nie można aktywować gry, bo to jest kod do DLC i trzeba najpierw mieć podstawkę gry. Any ideas?

Nieważne. Problem między kresłem a monitorem.

Edytowane przez Karister
Opublikowano
9 minut temu, Strilok napisał(a):

Jak dla mnie gra jest o wszystkim i niczym. Quest --> uratuj kota na dachu lub idź za kotem. 

giphy.webp

10 minut temu, Strilok napisał(a):

Grafika faktycznie fajna, ale co z tego skoro fabuła mnie jak na ten moment nie porwała.

Sorry kolego, ale prawie każda recka przedpremierowa ostrzegała, że fabuła jest papierowa i nieangażująca, a questy poboczne w 90% są bardzo słabe. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ps. są już pierwsze mody do gry - najpopularniejszy na ten moment dedykowany dla grających na padzie - nie trzeba już trzymać przycisku A żeby biec, wystarczy tylko raz obrócić gałką.

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/14

Widzisz to jest właśnie idealny przykład jak gracze nie ogarniają podstawowych mechanik w tej grze.

Tutaj nie musisz trzymać A żeby biec. Wciskasz raz i postać biegnie. Wciskasz 2 razy i biegnie szybciej do wyczerpania staminy.

Odkrywanie i uczenie się tych wszystkich mechanik to jest wielka siła tej gry!

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ps. są już pierwsze mody do gry - najpopularniejszy na ten moment dedykowany dla grających na padzie - nie trzeba już trzymać przycisku A żeby biec, wystarczy tylko raz obrócić gałką.

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/14

Żeby zmienić tempo, naciskasz raz A. Żeby biec, naciskasz dwa razy A. Biegniesz aż skończy się wytrzymałość, nie musisz nic przytrzymywać.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Sorry kolego, ale prawie każda recka przedpremierowa ostrzegała, że fabuła jest papierowa i nieangażująca, a questy poboczne w 90% są bardzo słabe. 

Nie czytam recenzji magazynów growych!

Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Żeby zmienić tempo, naciskasz raz A. Żeby biec, naciskasz dwa razy A. Biegniesz aż skończy się wytrzymałość, nie musisz nic przytrzymywać.

Hahaha dobre, ludzie nie ogarniają podstaw xD

Teraz, Strilok napisał(a):

Nie czytam recenzji magazynów growych!

No to w takim wypadku musisz przekonać się na własnej skórze co i jak...

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

No to w takim wypadku musisz przekonać się na własnej skórze co i jak...

Dokładnie tak kolego. Ma określone gatunki gier, które lubię. Nie kupuję wszystkiego jak leci. Nigdy praktycznie nie ulegam hype-owi. No dobra uległem raz przy premierze Cyberka, ale w ostatecznym rozrachunku dobrze wyszła ta gra. 

Często gęsto mam swoich zaufanych znajomych, którzy lubią podobne gatunki jak ja i mi też coś polecą.

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dobra wystarczy na dziś. Ograłem połowę nocy i praktycznie cały dzisiejszy dzień. Nie pamiętam kiedy tak przepadłem w wirtualnym świecie. Gra genialna!

Co pograles to twoje. Gierka fajna, pewnie updaty beda. Kto wie czy nie jakies nowe misje i terytoria i patche. Ta gra mogłaby byc jak No Man sky. Ktore po tylu updatech po porstu zmienilo sie calkowicie. Na pewno jest tutaj spory potencjał. Szczegolnie odnosnie zbudowania fabuły bo tak jest przecietna

• Upvote 1