Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Jest mod zeby zrobic swoaj postac... Ale dalej nie ma moda na LoD zeby nie bylo popinow... 

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/837

image.thumb.png.64be07fdeef816f39ce32856dc0dee8e.png

A nie jednak juz cos jest c minimalizuje problem z pop inem, potestuje :P

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/733

image.png.05b16ad3894ca110fa22a6d73941b564.png

cycki postaci jak zawsze ważniejsze.... LOD and popiny mogą poczekaćc :/ 

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Jest mod zeby zrobic swoaj postac...

Właśnie nad tym myślałem, skoro według opinii na forum główny bohater jest pozbawiony charyzmy, to dlaczego twórcy nie udostępnili od razu kreatora postaci?:hmm:

Przy okazji, mam wrażenie, że zainstalowałeś nie tylko moda na kreator. :E 

4 minuty temu, samsung70 napisał(a):

cycki postaci jak zawsze ważniejsze.... 

Oczywiście, że cycki to tier-S. :E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ło matko, jak ta gra jest źle wyreżyserowana, czy tam napisana. Dotarłem wczoraj do Instytutu Scholastone, przełomowy moment, bo po czterech rozdziałach z misjami w stylu przynieś, wynieś, pozamiataj, posprzątaj w obozie lub kamieniołomach, zanieś kwiatki, przynieś jabłka, w końcu coś rozwijające lore świata i zapowiadające jakąś przygodę. No nie?

To jest tak fatalnie rozegrane, że jeden wielki facepalm... Instytut badający Otchłań, do którego przybywa gość, który był w tej Otchłani, zmartwychwstał, jako biżuterię nosi Bransoletę Aksjomatu, może szybować w wypasionej pelerynie, którą dostał w Otchłani i..., no i właśnie nic, idź Kaziu do piwnicy, przełącz tę wajchę. :hihot:

30 lat temu, w strzelankach, widziałem takie rzeczy lepiej napisane.

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ten wiatr nawet w pomieszczeniu otoczonym scianami na poczatku, to slabo wyglada. Non stop sie kwiaty, liscie i trawa trzesie. 

40s filmu

dokladnie, te ruchy rosli to tragedia, trzeba sie nasilic zeby to odzobaczyc bo one sie buajaj czy wiatr jest czy go nie ma... jakby zywe byly :D

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Właśnie nad tym myślałem, skoro według opinii na forum główny bohater jest pozbawiony charyzmy, to dlaczego twórcy nie udostępnili od razu kreatora postaci?:hmm:

Przy okazji, mam wrażenie, że zainstalowałeś nie tylko moda na kreator. :E 

Oczywiście, że cycki to tier-S. :E 

Testuje rozne wersje... Fjanie, ze na dole w ogole umiescilem edit ze jest mod na LoD lepszy ale wszyscy z mojego posta tylko cycki widza :P

Opublikowano
20 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Ło matko, jak ta gra jest źle wyreżyserowana, czy tam napisana. Dotarłem wczoraj do Instytutu Scholastone, przełomowy moment, bo po czterech rozdziałach z misjami w stylu przynieś, wynieś, pozamiataj, posprzątaj w obozie lub kamieniołomach, zanieś kwiatki, przynieś jabłka, w końcu coś rozwijające lore świata i zapowiadające jakąś przygodę. No nie?

To jest tak fatalnie rozegrane, że jeden wielki facepalm... Instytut badający Otchłań, do którego przybywa gość, który był w tej Otchłani, zmartwychwstał, jako biżuterię nosi Bransoletę Aksjomatu, może szybować w wypasionej pelerynie, którą dostał w Otchłani i..., no i właśnie nic, idź Kaziu do piwnicy, przełącz tę wajchę. :hihot:

Bo w to się nie gra dla fabuły. Mam nadzieję że ją wytną w kolejnym patchu:hihot:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pytanie, jak udaje się Wam wydobyć minerały, które są na pionowych ścianach? Używacie jakiejś broni, czy dalszy rozwój postaci to umożliwi? Ilość wydobywanych minerałów da się też zwiększyć?

CrimsonDesert_2026_04_08_09_09_31_890a.thumb.jpg.8fece26754fc3995370d6e9cfe8557e1.jpg

Ten mi przypomina Henryczka :E

CrimsonDesert_2026_04_08_11_04_02_711a.thumb.jpg.f972b40d473f88ccc7fc19a149386235.jpg

Pogoda w tej grze potrafi zaskoczyć :)

CrimsonDesert_2026_04_06_11_06_12_374.thumb.jpg.98a1ebcc109d7ad349fe62b485fda686.jpg

CrimsonDesert_2026_04_06_11_09_19_217a.thumb.jpg.dbb5478baf4c90eb4fcdfb93121df449.jpg

CrimsonDesert_2026_04_06_11_09_29_488a.thumb.jpg.607a169402d46c958e6bee3255902ca9.jpg

A potem ulice i różne obiekty całe mokre

CrimsonDesert_2026_04_06_11_34_17_008a.thumb.jpg.781066886f6a28b34536ae7a8bf0dc00.jpg

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano
Teraz, PaVLo napisał(a):

Pytanie, jak udaje się Wam wydobyć minerały, które są na pionowych ścianach? Używacie jakiejś broni, czy dalszy rozwój postaci to umożliwi? Ilość wydobywanych minerałów da się też zwiększyć?

Wspinasz się i walisz z piąchy mocy.

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ryszawy napisał(a):

Yep, wspominałem wcześniej, że nie ma tutaj kompletnie ciągu przyczynowo-skutkowego, dialogi to takie pierdzenie o niczym, w ogóle nie posuwają historii do przodu. Ot, coś posklejane na szybko, aby udawać prawdziwą fabułę. Szkoda, bo akurat cała ta lokacja wygląda fantastycznie, wieża górująca nad okolicą widoczna jest już od startu. Niestety okazuje się być głównie makietą dla kilkunastu NPC i pozornie ważnej postaci, która nie ma ostatecznie nam nic ciekawego do powiedzenia. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powinien być możliwy skip dialogów 😎

Polazłem na wieżę za "Wroną". Spadłem stamtąd i zająłem się czym innym. Minęło tyle czasu, że nie pamiętałem co miałem robić, a znacznik jest już chyba w otchłani. I później tak szlajałem się po okolicy z godzinę, zanim mi się przypomniało. 😀

Edytowane przez j4z
Opublikowano
7 minut temu, j4z napisał(a):

Powinien być możliwy skip dialogów 😎

Polazłem na wieżę za "Wroną". Spadłem stamtąd i zająłem się czym innym. Minęło tyle czasu, że nie pamiętałem co miałem robić, a znacznik jest już chyba w otchłani. I tak szlajałem się po okolicy z godzinę, zanim mi się przypomniało. 😀

uhh to wspinanie się tam to jest długa droga do samej walki z wroną, a pozniej z nią też wcale łatwo nie jest. ale ja to mało gram, wqiec pewnie nie mam odpowiedniego poziomu na wronę

Opublikowano
2 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

W ta gre nie gra sie dla fabuly, powinienes to juz wiedziec. Wylacz mozg i raduj sie widokami. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

W ta gre nie gra sie dla fabuly, powinienes to juz wiedziec. Wylacz mozg i raduj sie widokami. 

jak wyłączy mózg to za wiele nie pogra, bo nie przejdzie pierwszej lepszej łamigłowki, więc mózg musi być w trybie active or stand-by, ale nie zupełnie wyłączony. a zagadki bywają trudne- przynajmniej dla mnie - ale ja to ciężki przyadek jestem :)

Opublikowano
21 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Wklejam czyjeś wypociny o Crimsonie 

Wiem już do czego najłatwiej mi porównać Crimson Desert...

Pokaż ukrytą zawartość

Do takiego kurwa Janusza w żonobijce, co jest wiecznie najebany, drze ryja, przewraca meble, a pod remizą sadzi się do każdego dostając wpierdol. A gracz jest w tym przypadku typową Dżesiką, co donosi mu Harnasie i mówi że "chłop musi mieć ciężką rękę".

Masa w tej grze takich wkurwiających pierdółek. A to to oświetlenie co sprawia że świat wygląda momentami jak bełt menela, a to sterowanie które sprawia że jak chcesz coś podnieść to skaczesz, a to fabuła pisana na taborecie przy obieraniu ziemniaków. W skrócie - jest się do czego dojebać.

Mimo to człowiek siedzi w tym świecie, zbiera kolejne gatunki rozmarynu, zwiedza nowe obszary, cieszy ryja jak nagle okazuje się że drzewo czy krzaczek nas zaatakuje. Chodzę z bananem na mordzie, kradnę górskie kozy, smażę ryż przy ognisku, robię za jebanego parobka dla tych ulungów z obozu, a na koniec głowię się nad zagadkami.

I mimo że gra czasami sprzeda mi liścia, czasami nakituje na wycieraczkę, czasami chuchnie mi mielonym w pysk, to ja ją przytulam i mówię "Janusz, żeby mi to było ostatni raz". A potem siedzę na izbie przyjęć z rozjebanym łukiem brwiowym.

Cudownie się bawię.

Zachęcający opis 😁

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, samsung70 napisał(a):

jak wyłączy mózg to za wiele nie pogra, bo nie przejdzie pierwszej lepszej łamigłowki, więc mózg musi być w trybie active or stand-by, ale nie zupełnie wyłączony. a zagadki bywają trudne- przynajmniej dla mnie - ale ja to ciężki przyadek jestem :)

Zagadki też może olać jak fabuły nie robi.

Opublikowano
4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Ten wiatr nawet w pomieszczeniu otoczonym scianami na poczatku, to slabo wyglada. Non stop sie kwiaty, liscie i trawa trzesie. 

40s filmu

Potężna wichura, łamiąc duże drzewa, trzciną zaledwie tylko kołysze.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak wy, ale ja nie potrafię sobie tego mózgu wyłączyć ;)

Te zagadki logiczne są fajne, ale... gra ma w du..ie tłumaczenie swoich własnych mechanik, więc po rozwiązani kilkunastu łamigłówek, w tym szczególnie tej jednej w Ancient Rift, gdzie masz łamigłówkę,

Spoiler

z którą w interakcję wchodzi się za pomocą światła odbitego od broni a te elementy które musisz poustawiać żarzą się na żółto,

wpadłem ci ja do tej wieży nad Instytutem i tam też zagadka i trochę tych żółto jarzących się elementów jest. Więc chyba logiczne, że powinny działać na podobnej zasadzie...
Ale nie no skąd, świeć jak debil w te żółte symbole, wypróbuj wszystkie mechaniki, które były w łamigłówkach, które gra ci rzuciła do tej pory pod nogi. Nie, w tym przypadku:

Spoiler

trzeba się powiesić w przesuwać wszystko ciężarem własnego ciała

I tak jest często, nie możesz wywnioskować co trzeba zrobić na podstawie logicznych przesłanek, musisz zgadnąć...

Spoiler

To jak z tym debilnym pomysłem, żeby kamienne elementy przesuwać wbijając w nie miecz. Kto przy zdrowych zmysłach by wpadł na to, że można wbić stal w kamień, ręką? No, ale tego metalowego robota w kamieniołomach pokonałem strzelając do niego drewnianymi strzałami z łuku, więc...

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
W dniu 6.04.2026 o 11:01, Element Wojny napisał(a):

W Wieśku po 240h nie pozostał nawet jeden znacznik, zrobiłem wszystko co gra oferowała. I co najlepsze - robiłem to z przyjemnością, bo chciałem. Siłą Wieśka było to, że nawet jakiś totalnie przypadkowy quest wieśniaka ze znacznika potrafił okazać się interesujący, opowiadał jakąś historię, niekiedy prowadził do jakiejś mniejszej czy większej tragedii. No ale taki był cel designerski, i naprawdę im się to udało. 

Szczególnie te miliony znaczników na morzu wokół Skelige. Miałem niezłe samozaparcie, bo grałem poniżej minimalnej jakości  na GF710M w rozdzielczości 800x450 i przeszedłem całą, ale znaczniki wokół Skelige wymęczyły mnie na tyle, że ich nie skończyłem i do dziś nie ruszyłem dodatków, a mam je kupione od dnia premiery.