Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Mam znajomych po rozwodach i... większość ma opiekę naprzemienną. Bez alimentów. Alimenty płacą Ci, którzy albo nie mieli takiej relacji z dzieckiem, ale mają pracę, która to wyklucza. 

ale tam nie ma oddelegowanej opieki do matki wyrokiem sądu hahah miesza ci się coś

Czemu nie zabrał dziecka, a matki nie wyrzucił z domu?  Wtedy nie płaciłby alimentów na dziecko :) 

To ty nie kleisz jak wygląda rzeczywistość :) 

sxv-wtf.gif

widzę potężne samozaoranie prawnicze

to jakie przepisy pozwalają na wyrzucenie kogoś ze wspólnego mieszkania? i jeszcze "zabranie" dziecka :boink: 

artykuły gordona z ithardware? 

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

ale tam nie ma oddelegowanej opieki do matki wyrokiem sądu hahah miesza ci się coś

Ojejku, jak ty nie wiesz o czym jest rozmowa :E 

widzę potężne samozaoranie prawnicze

Nie wiem co widzisz, ale wiem, że nie rozumiesz niczego co widzisz ;) 

to jakie przepisy pozwalają na wyrzucenie kogoś ze wspólnego mieszkania? i jeszcze "zabranie" dziecka :boink: 

artykuły gordona z ithardware? 

Wiesz kiedy alimenty w ogóle się należą?

O, mieszkanie jednak wspólne :) 

A zabrać dziecko można - szczególnie na podstawie decyzji sądu umieszczającej dziecko pod opieką jednego z rodziców. :) 
Nie masz pojęcia o czym piszesz, powtarzasz tylko internetowe brednie i opowiastki rozgoryczonych kolegów. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pan Mateoo napisał(a):

Jest wiele instytucji i fundacji, ktora pokazuje toksyczyzm matek i falszywe naduzywane dokumentow do sprawy dot. alimentow i kontaktow z dzieckiem. Zbyt krytycznie oceniasz sytuacje by 'stanąc na swoim'.

No jest. I co z tego? 

Jest nawet więcej organizacji pokazujących przemoc domową mężczyzn wobec kobiet. Czy to znaczy, ze mamy zakładać w każdej sprawie, że facet leje babę? 
Bo wy zdajecie się zakładać, że w każdej sprawie baba fałszuje dokumenty, nastawia dzeici etc. etc. 

To odwracając zakładamy jednocześnie, że facet ją lał, zdradzał i stosował przemoc ekonomiczną. Tak będzie logicznie i w zgodzie z narracją ,którą prezentujecie ("W internecie o tym dfużo mówią, czyli tak musi być zawsze").

Nie? No to może jednak zaczniecie wypowiadać się na tematy o których macie choćby blade pojęcia. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem co widzisz, ale wiem, że nie rozumiesz niczego co widzisz ;) 

to ty piszesz jakieś farmazony pod tytułem "wyrzuć matkę z domu i zabierz dziecko" :boink: 

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O, mieszkanie jednak wspólne :) 

no kupił je długo po ślubie, to wchodzi w skład wspólnoty małżeńskiej nawet jak baba nie wyda grosza na nie x D pewnie o tym też nie słyszałeś 

nie masz pojęcia o czym piszesz, powtarzasz tylko jakieś bzdury z fejsbukowych grupek vel "alkoholik piniendzy nie daje do sondu go bo mie sie nalezo jestem madkom" 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
18 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

to ty piszesz jakieś farmazony pod tytułem "wyrzuć matkę z domu i zabierz dziecko" :boink: 

W skrajnych wypadkach tak się doradza klientowi. No, ale co ty możesz o tym wiedzieć? :) 

no kupił je długo po ślubie, to wchodzi w skład wspólnoty małżeńskiej nawet jak baba nie wyda grosza na nie x D pewnie o tym też nie słyszałeś 

Nie musiało - to zależy od tego jak to ułożono i skąd pochodziły środki. Ba, wspólnoty małżeńskiej nie musi nawet być. 

nie masz pojęcia o czym piszesz, powtarzasz tylko jakieś bzdury z fejsbukowych grupek vel "alkoholik piniendzy nie daje do sondu go bo mie sie nalezo jestem madkom" 

Nie, to tobie się wydaje, że coś wiesz, ale to jest zbiór pusty. Nie masz pojęcia o czym piszesz. 

Opublikowano
34 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

W skrajnych wypadkach tak się doradza klientowi. No, ale co ty możesz o tym wiedzieć? :) 

w Polsce kobietom to i może, one mogą alienować (wykraść i nie pozwalać na kontakt) dziecko i najczęściej nie ponoszą za to odpowiedzialności a ojciec musi udowadniać, że nie jest koniem

35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie musiało - to zależy od tego jak to ułożono i skąd pochodziły środki. Ba, wspólnoty małżeńskiej nie musi nawet być. 

nie musi ale jest no stary, przestań przez chwilę wymyślać argumenty z czapy aby poprzeć swoje wymysły

36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, to tobie się wydaje, że coś wiesz, ale to jest zbiór pusty. Nie masz pojęcia o czym piszesz. 

wymyślasz sobie rzeczy, żeby ci się wszystko kleiło i negujesz pozostałe. To się jakoś nazywa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

w Polsce kobietom to i może, one mogą alienować (wykraść i nie pozwalać na kontakt) dziecko i najczęściej nie ponoszą za to odpowiedzialności a ojciec musi udowadniać, że nie jest koniem

Wyżej wrzucałem info, że tak nie jest. Już nie :) 

1 godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie musi ale jest no stary, przestań przez chwilę wymyślać argumenty z czapy aby poprzeć swoje wymysły

wymyślasz sobie rzeczy, żeby ci się wszystko kleiło i negujesz pozostałe. To się jakoś nazywa. 

To jest takie słodkie, że tobie się wydaje, że coś wiesz. I jeszcze, że wiesz coś lepiej ode mnie. Naprawdę - doceniam Twoją wiarę w siebie. W tej kwestii jesteś jak Trump. Minus wszystkich jego biliony dolarów, pozycja i kobiety :lol2: