Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

E tam Oled, gram w QHD z RT i wypiłem dwa drinki z ginem, wiesz mi, że przy tej fabule z tym ginem OLED się chowa :)

A tak serio, jestem zachwycony, czekałem aż zejdzie trochę z ceny i trafiłem idealnie :). W jedynkę grałem ale kupę lat temu więc nie do końca trybie czacze z poprzedniej części. 

Edytowane przez Sobtainer
  • Like 1
Opublikowano

Ale mi się podobała, 32h. Nie ukrywam, że końcówka to już mnie trochę męczyła i przestałem czytać wszystko, ale jakieś 90% gry czytałem dosłownie wszystko.

Klimat, grafika, fabularnie to jest majstersztyk - tego typu gry właśnie powinny wychodzić, liniowości żadnej i przewidywania. Max Payne w tym klimacie, byłby mistrzostwem :) 

• Like 3
  • Upvote 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jakie to jest ślamazarne na początku, graficzne nie powala narazie. Strasznie wolne tempo. To klikanie dowodów w jej umyśle.... Mam nadzieję że się rozkreci. Dopiero niecała godzina za mną 

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano
2 godziny temu, raul_ole napisał(a):

Jakie to jest ślamazarne na początku, graficzne nie powala narazie. Strasznie wolne tempo. To klikanie dowodów w jej umyśle.... Mam nadzieję że się rozkreci. Dopiero niecała godzina za mną 

Nie rozkręci się a nawet będzie wolniej bo z tego co pamiętam to początek jest najbardziej dynamiczny. Sekcje grane Alanem na pewno są wolniejsze. Jeśli tego nie lubisz to to nie jest gra dla Ciebie. 

Ja bawiłem się wybornie a poziom sing it to mistrzostwo świata. 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, raul_ole napisał(a):

To jedna z najładniejszych gier teraz. Grasz na low?

Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

A to faktycznie może Ci się nie podobać. Tu akurat czern robi mega robotę.

100% racji. Granie w Alana na czymkolwiek innym niż OLED lub ewentualnie bardzo dobry mini led to zbrodnia. Niemal cała gra rozgrywa się w nocy a granie mrokiem to ważny element klimatu. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pojawił się nowy patch do Alana. Dodaje wsparcie dla DLSS 4, nowe biblioteki ray reconstruction oraz oczywiście nowy frame gen. Do tego RTX Mega Geometry i nowy, wyższy poziom Ray Tracingu

https://www.alanwake.com/story/alan-wake-2-update-notes/

Aby wszystkie funkcje działały prawidłowo oczywiście potrzebne są nowe sterowniki, które jeszcze nie są dostępne z poziomu NvidiaApp czy polskiej strony Nvidii, ale pewnie później się pojawią. Ciekaw jestem jak wypadną zmiany, zwłaszcza jeśli chodzi o RTX Geometry i nowy poziom RT, czy będzie widać jakieś różnice w porównaniu do obecnych ustawień

Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

wrzucalem kilka godz temu nowe ;)

Tak, widziałem. Ale jak próbowałem ściągnąć to prędkość z jakiegoś względu była tak tragiczna, że nie doczekałbym się ściągnięcia ;) Na szczęście niedługo potem pojawiły mi się już w aplikacji do ściągnięcia i prędkość pobierania też była normalna

• Upvote 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Sawyer1916 napisał(a):

Alan trafił do PS Plus i myślę o ograniu go w przerwach od BF6. Mam pytanie - czy konstrukcja gry różni się od jedynki? Podział na noc i dzień? Dużo zjawisk paranormalnych czy bardziej realistyczna fabuła?

Różni się ogromnie, ponieważ jest dużo eksploracji, szczególnie Alanem gdzie ciężej zrozumieć system świateł i gdzie jest dalsza droga. Ale jeśli ktoś lubi przemykać po cichu między wrogami i tymi światłami się bawić ok. Realizmu w tym nie ma wcale, bardzo ciężko zrozumieć fabułę na początku. Ale potem wiele się wyjaśnia, choć i tak nie do końca. Ja grałem na przemian dwiema postaciami i tak było najlepiej, bo wtedy i jest odskocznia od stylu rozgrywki i więcej się rozumie zamiast przeskakiwać etapy. No i jest znacznie trudniej latarką świecić we wrogów. Na trudniejszych poziomach też mniej znajdywanego ekwipunku. Gra dla cierpliwych, nie jak typowa akcja. Poza tym eksploracja jest nagradzana, bo można i broni więcej znaleźć ważnych dla ułatwienia sobie gry, i są inne ciekawostki, rozwój postaci, czy pudełka właśnie z dodatkowymi ulepszeniami lub zasobami.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1