Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagradzają punktami ulepszeń.Giwery każdy dostanie  takie same.

52 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Trochę słaba decyzja. Powinni bardziej nagradzać tych, którzy eksplorują, zamiast dawać wszystkim po równo. :cool:

.

• Upvote 1
Opublikowano

Komentowanie innych filmików, to wyższy poziom abstrakcji. Poziom w jaki to robi wąsacz, wyższy poziom żenady. Niesamowite jest, że komuś chce się takie materiały oglądać. No, ale to w internetach nic nowego. 

Jestem po jakichś 4h. Akcja fajnie się rozwija, cały czas dochodzą nowe hacki, bronie, pojawiają się nowi przeciwnicy. Walka jest przyjemna, płynna, masz wrażenie pełnej kontroli nad sytuacją. Jest też niestety mało wymagająca, roboty mają mocno przewidywalne ataki, za to niektóre z nich potrafią zabrać połowę paska życia. Projekt lokacji bardzo przyjemny, sterylność wynika głównie z ich designu i settingu gry, choć rozumiem dlaczego nie każdemu przypadnie to do gustu. "Brudu" tu raczej nie znajdziemy, to nie jest Dead Space.

Fabułę na razie ciężko ocenić, opiera się głównie na dialogach między dwójką bohaterów. Te stoją na umiarkowanie dobrym, miejscami mocno przeciętnym poziomie, nieco brakuje w nich polotu, głębszych przemyśleń na płaszczyźnie człowiek/roboty/AI tutaj nie uświadczymy. Na pytania Diany dotyczące życia na Ziemi i ludzi jej zamieszkujących, Hugh odpowiada bardzo bezpiecznie i schematycznie. Mamy holograficzne wyświetlacze czy elektroniczne notatniki porozrzucane po poziomach, ale one też są dość ubogie (jak na razie) pod względem zawartości. Może później gra nabierze rumieńców.

Ogólnie to produkcja mocno arcadowa i zdecydowanie z tych luźniejszych. Mix różnych rozwiązań, od respawnujących się przeciwników, których można "farmić", przez klasyczne wracanie do lokacji po odblokowaniu określonego "narzędzia", po ulepszenia broni i pancerza jak we wspomnianej serii autorstwa Visceral. Z pewnością nic na nowo definiującego gatunek, raczej poprawna wariacja w jego obrębie. Nie żałuję zakupu, ale jeśli dla kogoś (tak jak dla mnie) nie jest to gatunek i setting szczególnie lubiany, raczej warto się wstrzymać. Cena będzie spadać stosunkowo szybko.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Vulc napisał(a):

Komentowanie innych filmików, to wyższy poziom abstrakcji. Poziom w jaki to robi wąsacz, wyższy poziom żenady. Niesamowite jest, że komuś chce się takie materiały oglądać. No, ale to w internetach nic nowego. 

Subiektywne. To staje się klasyką kanałów YT i IMO - spoko rozwiązaniem. Taka niemal video-forma forum. Ktoś coś gada, ktoś inny to komentuje albo wtrąca swoje (jak my tu na forum). To robi wielu. Włącznie z Rockiem. 

BTW. Widzisz. Nie obejrzałeś. WSZYSTKO to (!) co wyżej napisałeś... właśnie mówi typ z filmu, a kiszka to uzupełnia.
O tym jest ten filmik. ;D

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano

Też macie tak, że odpala Wam się finisher, kiedy przeciwnik i tak jest już na hita? Mam tak cały czas i wydaje mi się to trochę bez sensu. Często szybciej go po prostu zastrzelę, niż dobiegnę i zrobię tę animację. :D A może ten pasek ładowania "przeciążenia” da się jakoś szybciej nabić?

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Subiektywne. To staje się klasyką kanałów YT i IMO - spoko rozwiązaniem. Taka niemal video-forma forum. Ktoś coś gada, ktoś inny to komentuje albo wtrąca swoje (jak my tu na forum). To robi wielu. Włącznie z Rockiem. 

Subiektywnie, IMO bezsensowne rozwiązanie. ;) 30-minutowy filmik, gdzie odpowiedzieć w temacie na forum można w 3-4 minuty, wliczając w to nadrobienie postów. Teraz, co jeśli ktoś się nie zgadza z video-komentarzem do swojego materiału? Ma nagrać kolejne, 30-minutowe video z komentarzem do komentarza? ;) Dla mnie to niepraktyczna i czasochłonna forma dyskusji, żeby nie powiedzieć upośledzona. Co, o ironio, widać zwłaszcza jak ktoś ma podobną opinię, wtedy mamy pauzowanie omawianego materiału i potakiwanie" no tak, kur... tak samo to widzę". Zerowa wartość. Nie wspominając o tym, że gościu pograł 3h i komentuje materiał omawiający całość gry. Już pomijam styl i formę ze strony wąsacza, gdzie gość momentami nie potrafi sklecić zdania, starając się nadrabiać "efektownymi" bluzgami. Spoko, jeśli kogoś to rajcuje, niech ogląda. Ja też miałem kiedyś 12 lat.

Edytowane przez Vulc
  • Thanks 1
Opublikowano

@JeRRyF3DGorący okres premiery tej gry, kliki się musza zgadzać to jest dla niego czysty zysk a nawet sie nie musi narobić, wytnie ze strema  jak pitoli. Dokleją miniaturkę z chwytliwa nazwę i gotowe . Z tego żyje.   Znak dzisiejszych czasów.  Dawno przestałem to śledzić. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Vulc napisał(a):

Subiektywnie, IMO bezsensowne rozwiązanie. ;) 30-minutowy filmik, gdzie odpowiedzieć w temacie na forum można w 3-4 minuty, wliczając w to nadrobienie postów. Teraz, co jeśli ktoś się nie zgadza z video-komentarzem do swojego materiału? Ma nagrać kolejne, 30-minutowe video z komentarzem do komentarza? ;) Dla mnie to niepraktyczna i czasochłonna forma dyskusji, żeby nie powiedzieć upośledzona. Co, o ironio, widać zwłaszcza jak ktoś ma podobną opinię, wtedy mamy pauzowanie omawianego materiału i potakiwanie" no tak, kur... tak samo to widzę". Zerowa wartość. Już pomijam styl i formę ze strony wąsacza, gdzie gość momentami nie potrafi sklecić zdania, starając się nadrabiać "efektownymi" bluzgami. Spoko, jeśli kogoś to rajcuje, niech ogląda. Ja też miałem kiedyś 12 lat.

tam jest wycinka co 2 sekundy xd zanim wymyśli kolejne filozoficzne pierdololo xd  Jak to czemu tak długi film, więcej reklam się zmieści xd

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

A co tam do przechodzenia, demo to na 5-10min gry nawet PT tam nie ma.

Ja mam 3080, gdzieś mam PT. Monotonne lokacje, monotonna walka i stylistyka gry do mnie nie przemawia. Demo jest właśnie po to, żeby z podstawami rozgrywki i wydajnością się zapoznać. PT tu nic nie zmieni.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Luki_ napisał(a):

@JeRRyF3DGorący okres premiery tej gry, kliki się musza zgadzać to jest dla niego czysty zysk a nawet sie nie musi narobić, wytnie ze strema  jak pitoli. Dokleją miniaturkę z chwytliwa nazwę i gotowe . Z tego żyje.   Znak dzisiejszych czasów.  Dawno przestałem to śledzić. 

Nie no, spoko. Kumam i rozumiem. Chodzi mi tylko o to, że "taką formułę" się na YT uprawia i kiszka nie jest nikim wyjątkowym w tej materii. A że ktoś go nie lubi... ja też nie przepadam.
Nie mówię o nim, a o trendzie.

Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Subiektywnie, IMO bezsensowne rozwiązanie. ;) 30-minutowy filmik, gdzie odpowiedzieć w temacie na forum można w 3-4 minuty, wliczając w to nadrobienie postów. 

Bezsensowne (sorry) tak jak Twój wpis, choć wszystko było właśnie w filmiku.
Jakbyś zrobił transkrypcję. Faktycznie tu sensowne, tam nie. ;)

Teraz, co jeśli ktoś się nie zgadza z video-komentarzem do swojego materiału? Ma nagrać kolejne, 30-minutowe video z komentarzem do komentarza? ;) Dla mnie to niepraktyczna i czasochłonna forma dyskusji, żeby nie powiedzieć upośledzona.

Ale to jest popularna forma komunikacji "jutuberów".
Żadne nowum ani dzivum. Zostaniesz "jutuberem" - zaczniesz grać w ich grę. ;)

Godzinę temu, Luki_ napisał(a):

Spoko, jeśli kogoś to rajcuje, niech ogląda. 

Nie wiem, co masz na myśli pisząc "rajcuje"?

Ja też miałem kiedyś 12 lat.

Po tym zdaniu powyżej (o rajcowaiu), domniemam, że jednak tak max, ze 3 lata temu. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D