Gość Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Po latach oczekiwań gracze mogą ponownie zanurzyć się w świecie Cyrodiil dzięki premierze The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered. Zremasterowana wersja kultowego RPG-a od Bethesda Game Studios jest już dostępna i oferuje odświeżoną oprawę wizualną oraz szereg poprawek technicznych, które mają na celu przystosowanie klasyka do współczesnych standardów. Nowa wersja została opracowana na bazie oryginalnej gry z 2006 roku, jednego z najbardziej cenionych tytułów w historii serii The Elder Scrolls. Oblivion w swoim czasie wyznaczał nowe kierunki w projektowaniu otwartych światów i systemów rozgrywki, a jego wpływ jest widoczny w wielu współczesnych RPG-ach. Remaster ma na celu przywrócenie tej produkcji do łask nowego pokolenia graczy, jednocześnie zachowując ducha oryginału. The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered już dostępne Odświeżona edycja oferuje poprawioną grafikę, lepsze tekstury, usprawnione oświetlenie oraz zgodność z nowoczesnymi systemami operacyjnymi i sprzętem. Projekt nie jest jednak pełnoprawnym remake’em – zachowano większość oryginalnych mechanik i struktur rozgrywki, koncentrując się głównie na aspektach technicznych i wizualnych.
voltq 1 372 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) https://ithardware.pl/aktualnosci/oblivion_remastered_premiera_elder_scrolls-41019.html Gierka która zniszczy wszystkie avowed , veilguard , Outlaws Edytowane 23 Kwietnia przez voltq
Little Sun 61 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 14 minut temu, slafec napisał(a): Jak zawsze niespodzianka się nie udała, wszystko wyciekło linki nie działają, chodził o to ? 2
voltq 1 372 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Jak będą polskie napisy biere na premierę od razu 2
Palladino1990 39 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Jak kolory będą takie paskudne jak na tych screenach to ja podziękuje, cały czar obliviona był właśnie w tej nasyconej kolorami grafice i wszechobecnej zieleni, a tutaj to wszystko wygląda jak wypalone. 1
tuhmunud 207 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Według leakerów wielkość gry to 120 GB i premiera 21.04 - dzisiaj... Jeśli to się sprawdzi to chyba będzie jedna z najdziwniejszych premier gier 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Mocny tydzień dla fanów gier RPG - Oblivion Remaster i Clair Obscur, oj ciężko wybrać w co grać. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ale petarda, wczoraj dopiero gdzieś znalazłem info ze to ma wyjść na dniach. No miazga całkowita, dla mnie MUST HAVE! Będę grał w tą grę 😀😀
Element Wojny 4 776 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Gra ma ponoć wskoczyć między 16-18.
Reddzik 2 776 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Pewnie bez polskiego, bo wersja steam, gog nie mają naszego języka, tylko wersja box takowy miała.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Dlatego nie będę grał na premierę - jeśli to jest remaster 1:1 z oryginałem, moderzy w tydzień ogarną kwestię przeniesienia spolszczenia.
abudabi 88 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Liczyłem na pełnoprawny remake, nie remaster. To jest pierwsza gra od bethesy w którą grałem, dlatego mam do niej sentyment. Jak będzie w GP to na pewno od razu obadam. Edytowane 21 Kwietnia przez abudabi
Fenrir_14 825 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 12 pm et czyli 18ta naszego czasu. Akurat tydzień na podstawowe mody i od maja można zacząć grać 😀✊ Tak czy siak biorę na Steam bo Gaben coś chudy ostatnio się zrobił 😀 Edytowane 21 Kwietnia przez Fenrir_14
caleb59 1 628 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Skyrim jeszcze Was niczego nie nauczył? Przecież to Bethesda - zrobią remaster najmniejszym możliwym kosztem i wysiłkiem przenosząc 1:1 te same problemy co w podstawce. Tak samo było ze Skyrimem i tak samo będzie z Oblivionem. Szkoda śliny by na nich nawet splunąć.
zozolek 312 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Gry nie pamiętam totalnie ... 20 lat minęło . . . Jeżeli modowanie będzie możliwe, to za miesiąc dwa będzie sztos.
Fenrir_14 825 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 50 minut temu, caleb59 napisał(a): Skyrim jeszcze Was niczego nie nauczył? Przecież to Bethesda - zrobią remaster najmniejszym możliwym kosztem i wysiłkiem przenosząc 1:1 te same problemy co w podstawce. Tak samo było ze Skyrimem i tak samo będzie z Oblivionem. Szkoda śliny by na nich nawet splunąć. Z tego co ja czytałem to nie Bethesda robi. Przedsięwzięcie zostało zlecone mniejszym podmiotom. Zresztą nie wydaje mi się to takim standardowym remasterem że względu na zmianę silnika - > UE5 oraz redifiniowanie wielu technik i mechanik gry. 1
caleb59 1 628 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Oby było tak jak piszesz ale moim zdaniem to mniejsze studio też nie napawa optymizmem.
Tomek_ITH 318 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Na tych screenschotach wygląda bardziej na remake niż remaster. No ciekawe czy dzisiaj wyjdzie, tak bez żadnego marketingu i reklamy. Dziwne by to było i nie nastawia na coś wielkiego. Edytowane 21 Kwietnia przez Tomek_ITH
bleidd 484 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 12:33, Palladino1990 napisał(a): Jak kolory będą takie paskudne jak na tych screenach to ja podziękuje, cały czar obliviona był właśnie w tej nasyconej kolorami grafice i wszechobecnej zieleni, a tutaj to wszystko wygląda jak wypalone. Jak dla mnie wygląda o niebo lepiej, oryginalny Oblivion jest nieznośnie platikowo-sztuczny. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Oblivion był dla mnie zbyt sterylny od strony graficznej, więc taka zmiana cieszy. Dziwaczna sytuacja z tym tytułem, jak ludzie o premierze dowiadują się od supportu.
DITMD 787 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia UE5 + Creation Engine, ciekaw jestem co z tego wyjdzie
Fenrir_14 825 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ten tytuł w zasadzie nie potrzebuje żadnej reklamy, wystarczy że poszedł leak o shadow dropie przewidzianym na ten tydzień i w necie jest szał Sam się przyznam, że mocno mnie odpaliło i czekam bardzo
Vulc 2 191 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem oryginał, na wtedy nowym sprzęcie. Jak na swoje czasy efekt był piorunujący, mimo tego że sama gra mnie ostatecznie nie rzuciła na kolana. Ogromny, piękny, otwarty świat robił niezapomniane wrażenie, tego nie sposób odmówić.
Rekomendowane odpowiedzi