Petru23 374 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Co nie zmienia faktu, że są koszmarne i niebezpieczne. Nigdy mi tak zad nie latal i przód nie uciekał przy wchodzeniu 30-40km/h w zakręt, gdzie normalnie wchodzę 60+ km/h, również mazdą. Do śmieci a nie na koła.
KiloKush Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Zrobiłem już 2 tys na Goodyearr Vector 4Seasons Gen 3 205/60r16 Ciche, na mokrym i śniegu bardzo dobrze, bez porównania do 6 letnich Fuld zimowych.
galakty Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Opona z 2019 to śmietnik, tym bardziej Dębica.
huudyy Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 32 minuty temu, galakty napisał(a): Opona z 2019 to śmietnik, tym bardziej Dębica. Przecież 2019 był 3 lata temu... Oh fuck PS na frigo się śmigo, ktoś tu motokotów nie oglądał XD
galakty Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 14 minut temu, huudyy napisał(a): Przecież 2019 był 3 lata temu... Oh fuck Przez sekundę uwierzyłem Hmmm w sumie Ceeda kupowałem na letnich praktycznie łysych z 2019, było +2 i mokro, jechałem spokojnie i problemów nie było. To nawet letnia zimą na mokrym lepsza od Dębicy?
huudyy Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Dębica Dębicy nierówna, ja na UHP2 nie narzekałem
marko Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 2 godziny temu, KiloKush napisał(a): Zrobiłem już 2 tys na Goodyearr Vector 4Seasons Gen 3 205/60r16 Ciche, na mokrym i śniegu bardzo dobrze, bez porównania do 6 letnich Fuld zimowych. 2 godziny temu, galakty napisał(a): Opona z 2019 to śmietnik, tym bardziej Dębica. Dlatego trochę zrobiłem się fanem dobrych wielosezonówek. Cykl życia krótko, więc nie ma problemu z "niepełnosprawnymi" sezonówkami. 2 godziny temu, huudyy napisał(a): Przecież 2019 był 3 lata temu... Oh fuck PS na frigo się śmigo, ktoś tu motokotów nie oglądał XD Ostatnio sobie uświadomiłem, że wiekowo mógłbym być ojcem praktykantów co do nas przychodzą. Trochę mnie to zdemotywowało
galakty Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 7 minut temu, marko napisał(a): Dlatego trochę zrobiłem się fanem dobrych wielosezonówek. Cykl życia krótko, więc nie ma problemu z "niepełnosprawnymi" sezonówkami. A no, 3-4 lata dobry wielosezon i kolejny komplet. Sam tak robię od drugiego auta jakie posiadałem. Może jakbym miał garaż i miejsce to bym sobie przekładki sezonów robił.
Petru23 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 3 sezon zimowy i całoroczna zaczyna już kuleć trochę... Także nie stawiał bym tak wyraźnej granicy. Na CC1 i keberach już drugiej zimy widoczna była różnica w trakcji (od świetnej w pierwszym roku do dobrej w drugim) Edytowane 7 godzin temu przez Petru23
Kyle Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) źródło: https://motofocus.pl/opony/126802/te-opony-najgorzej-wypadaja-w-testach-badania-przeprowadzono-w-polsce Edytowane 6 godzin temu przez Kyle
serwal4 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Że azjatycka budżetówka, taki LingLon, WinRun, Ovation itd. I tak można odbijać sobie piłeczkę: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/The-Best-All-Season-Tyres-for-2025-26.htm Temperatura nie jest potwierdzona, ale 1. test na śniegu mówi o teście przy -2.5'C (ten powyższy przy 1.5'C); (Nie wrzucam tego żeby podkreślać zajebistość AS, raczej jako kontr-test gdzie różnice między premium zimówką a AS - niekoniecznie premium - w teście hamowania aż tak nie są straszne... choć wiadomo, że czasem i te 0.5m może mieć znaczenie); Jak wiele razy pisałem: jeśli Ktoś robi spore przebiegi, latem intensywnie jeździ w wysokich temp, zimą zaś niestraszne mu rejony górskie - to to AS nie ma sensu; Ja po kolejnych kilometrach z Pirelli SF3 jestem zadowolony, po lekkim śniegu w przygranicznych rejonach słowacko-czeskich się sprawdziły, na mokrym czuję się pewnie i póki co trzymają się - mimo że jedną oponą uderzyłem o wysoki krawężnik bo ściąłem zakręt...
Petru23 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 8 godzin temu, KiloKush napisał(a): Zrobiłem już 2 tys na Goodyearr Vector 4Seasons Gen 3 205/60r16 Ciche, na mokrym i śniegu bardzo dobrze, bez porównania do 6 letnich Fuld zimowych. A jak chwaliłem przy pierwszych śniegach to się wszyscy równo wysmiewaliscie...;) Ależ szybko się standardy na forum zmieniają... Edytowane 4 godziny temu przez Petru23
galakty Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, serwal4 napisał(a): Że azjatycka budżetówka, taki LingLon, WinRun, Ovation itd. Łojezu, mam nadzieję że mało kto to kupuje W sumie Klebery trójki mogę potwierdzić, na śniegu są bardzo dobre. Kuleją jedynie na mokrym, ale cudów się nie zrobi. Edytowane 4 godziny temu przez galakty
kapcer Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu LingLong teraz chyba idzie na pierwszy montaż w niektórych modelach VAG.
galakty Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A potem zdziwienie czemu ludzie idą po chińczyki do salonu... O ile to prawda co piszesz, masakra.
Petru23 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, kapcer napisał(a): LingLong teraz chyba idzie na pierwszy montaż w niektórych modelach VAG. Cza by doprecyzować na które rynki
KaniaPC Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 godzin temu, KiloKush napisał(a): Zrobiłem już 2 tys na Goodyearr Vector 4Seasons Gen 3 205/60r16 Ciche, na mokrym i śniegu bardzo dobrze, bez porównania do 6 letnich Fuld zimowych. A to dziwne, że 6letnia opona zimowa wykazuje słabość? Opony zwykle już po 3 latach tracą wyraźnie swoje parametry
NotQuite Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 godzin temu, KiloKush napisał(a): Ciche, na mokrym i śniegu bardzo dobrze, bez porównania do 6 letnich Fuld zimowych. Fulda od lat pikuje we wszystkich możliwych testach. Cokolwiek tej marki należy omijać łukiem dopóki ktoś jej nie zresetuje.
kapcer Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Jakaś "afera" była w zeszłym roku, że nowy Tiguan wychodził na Europę na Linglongach. Z tego co widzę w konfiguratorze na stronie VW wycofali się z tego pomysłu. Edit. Chociaż jak "dobrze" trafimy to możemy dostać w mniejszych VW - Giti Tire. Chociaż one w testach nie wypadają tak tragicznie. Edytowane 42 minuty temu przez kapcer
NotQuite Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 godzin temu, Petru23 napisał(a): Co nie zmienia faktu, że są koszmarne i niebezpieczne. Nigdy mi tak zad nie latal i przód nie uciekał przy Petru, Frigo to bardzo stary model opony a do tego złej opony. 8 godzin temu, galakty napisał(a): A no, 3-4 lata dobry wielosezon i kolejny komplet. Sam tak robię od drugiego auta jakie posiadałem. Może jakbym miał garaż i miejsce to bym sobie przekładki sezonów robił. Wymiana 2 na rok, +2 nastepny rok i rotacja.
Rekomendowane odpowiedzi