Katystopej 1 780 Opublikowano 25 Marca Autor Opublikowano 25 Marca Też jest to jakiś pomysł, tyle że te fele są styrane, purchle mają przy wentylach, musiałbym je dać do piaskowania i malowania, a wtedy tysiak pęknie.
galakty 4 383 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Jak wymagają renowacji to poszedłbym w nowe 1
wallec 1 555 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca W dniu 25.03.2026 o 20:17, JacekRTX napisał(a): Nowe testy ADAC 225/50 R17 Masz link? Jak wypadają kormorany summer 3?
JacekRTX 306 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @wallec niestety kormoranków nie ma https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/sommerreifen/225-50-r17-2026/ 1
SweetDreams 17 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Hej, potrzebuję zidentyfikować/kupić taką oponę - lepszego zdjęcia miał nie będę. Najprawdopodobniej jest to model KUMHO WinterCraft WP52 195/45 R16 84H XL. Ktoś byłby w stanie potwierdzić? Edytowane 28 Marca przez SweetDreams
serwal4 266 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @SweetDreams Yup, to WP52 195/45 R16 84H XL Skąd ta pewność? Przy E4 / homologacji masz serię znaków: 02137068 i 0212928s2wr2; Wbicie w google i o ile 2. sugeruje Kumho WP52 (ale w różnych rozmiarach, zapewne jakieś ID Producenta / modelu?) o tyle nie wiem jak ale 1. krótszy ciąg prowadzi do ogłoszenia Fiesty z tą oponą w tym rozmiarze 1
Krauziak 69 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Premitra jest ok kiedy opony są nowe. Poniżej pewnego poziomu tragedia. Mimo profilu 40 opony w zakrętach pływały,zero trzymania bocznego ,nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Kazdy ruch kierownicą powodował nerwowe zachowanie auta. Miałem HP5,może przy szóstkach coś poprawili,ale wątpie. to ciągle budżetowa opona Po przesiadce na Hankooki 4S2 odkryłem Lagune na nowo.
Gret 987 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Jakieś letnie gumy potrzebuje. Wymagania zeby bylo cicho, osiągów az tak nie potrzebuje bo fura jeździ jedynie w okol komina. Także opony raczej tzw. Turystyczne a nie uhp. Mocno sie zastanawiam nad Conti ultracontact.
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Czy to prawda, że mając napęd na 4 koła trzeba brać opony z homologacją producenta dla utrzymania gwarancji? Zawsze trzymałem się tylko tego aby rozmiar, nośność, indeks prędkości się zgadzały a na jakieś homologacje nie patrzyłem. AI twierdzi że tak, sporo to zawęża wybór opon
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Wiadomo co powiedzą W końcu sprzedają komplety za miliony monet.
Gret 987 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, bleidd napisał(a): Wiadomo co powiedzą W końcu sprzedają komplety za miliony monet. Nie no nie musisz u nich kupić. No i tez nie mogą mówić inaczej jak jest w warunkach gwarancji. Spojrzałem teraz na oponeo i homologacji audi masz bardzo duzy wybór, nie widze tu żadnego problemu. Edytowane 3 Kwietnia przez Gret
bleidd 1 016 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Dla zimówek już tak dużo nie ma Bez homologacji: 116, z: 9 235/55 R19 Z resztą dla letnich to samo. Bez: 310, z: 9 Edytowane 3 Kwietnia przez bleidd
Gret 987 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia I tak bierzesz miski albo conti. Co Cie obchodzą jakies chińczyki 😜 1
galakty 4 383 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Z tych 116 to pewnie i tak 15-20 można polecić 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 12 minut temu, bleidd napisał(a): Dla zimówek już tak dużo nie ma Bez homologacji: 116, z: 9 235/55 R19 Z resztą dla letnich to samo. Bez: 310, z: 9 Ja kupiłem homologowane dla MB. Nissan chyba nie ma takiego programu, więc chciałem poudawać, że biorę lepsze 3
Gremlin 1 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Cześć Wam. Pomóżcie z wyborem kapciuszków do Vengi. 195/65/15 Hankooki kinergy eco2? 2025, 263zł za szt Czy coś innego polecacie o podobnych parametrach? Edytowane 7 Kwietnia przez Gremlin
serwal4 266 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Eco2 to leciwa i słaba opona, zwłaszcza w tej kwocie; W tym rozmiarze: - tanio a dobrze: Kumho Ecsta HS52 (~205zł / sztuka z wysyłką) - półka (pół) wyżej, a przede wszystkim ciszej i bardziej komfortowo: Falken ZIEX ZE320 (~245 zł / sztuka z wysyłką) https://www.tyrereviews.com/Tyre/Hankook/Kinergy-Eco-2.htm https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kumho/Ecsta-HS52.htm https://www.tyrereviews.com/Tyre/Falken/ZIEX-ZE320.htm Z Hankook ew Ventus Prime 3 mogłyby podjąć rękawice, też ~250zł/szt z wysyłką;
Gremlin 1 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 13 godzin temu, serwal4 napisał(a): półka (pół) wyżej, a przede wszystkim ciszej i bardziej komfortowo: Falken ZIEX ZE320 (~245 zł / sztuka z wysyłką) Dzięki. Zakupione. Niby 2026. Zobaczymy 1
Gremlin 1 Opublikowano Czwartek o 09:04 Opublikowano Czwartek o 09:04 Czy parametrami pomiędzy 50 tyg 2025 a 2026 będą się różnić? Oczywiście nie mowa o rozmiarze.
serwal4 266 Opublikowano Czwartek o 18:01 Opublikowano Czwartek o 18:01 W obrębie tego samego modelu? Nie powinny. 1
wallec 1 555 Opublikowano Czwartek o 19:43 Opublikowano Czwartek o 19:43 W dniu 3.04.2026 o 08:13, Gret napisał(a): Jakieś letnie gumy potrzebuje. Wymagania zeby bylo cicho, osiągów az tak nie potrzebuje bo fura jeździ jedynie w okol komina. Także opony raczej tzw. Turystyczne a nie uhp. Mocno sie zastanawiam nad Conti ultracontact. Kormoran Summer 3 1
Rekomendowane odpowiedzi