GordonLameman 8 423 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Ja od siebie mogę polecić Co tonę tak Wintercontact TS 870. Myślałem nad Michelin Alpin 5, ale Co tonę tale są bardziej wszechstronne w testach i miały lepszą cenę A z wcześniejszych opon to na pewno Hankook to król cena/jakosc. W zasadzie zawsze 1
Krauziak 60 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Hankook Kinergy 4S2 H750 równiez bardzo dobrze wypada jeżeli chodzi o uniwersalność . Bądź tu człowieku mądry . Yokohama faktycznie na lato może być nie ciekawa. Pół dnia oglądam testy.Na Sklepie Opon chwalą zarówno H570 jak i Nexeny N'blue 4season 2 ,chociaż te drugie niby latem potrafią trochę pływać
JacekRTX 252 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Ja jeżdżę na Vredestein Wintrac i jestem zadowolony
serwal4 162 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 2 godziny temu, Krauziak napisał(a): Hankook Kinergy 4S2 H750 równiez bardzo dobrze wypada jeżeli chodzi o uniwersalność . Bądź tu człowieku mądry . Yokohama faktycznie na lato może być nie ciekawa. Pół dnia oglądam testy.Na Sklepie Opon chwalą zarówno H570 jak i Nexeny N'blue 4season 2 ,chociaż te drugie niby latem potrafią trochę pływać Zostaje losować, patrząc faktycznie na profil opony w jakich warunkach przoduje vs nasz klimat; Dlatego mnie zainteresowały Pirelli SF3 do G-Punto Mamy, bo przy Jej przebiegach (przestała jeździć po PL służbowo na kursy) wielosezon wpada na 100%; A wyniki trakcji SF3 (zwłaszcza na suchym) mogą się przydać ogarniać moment obrotowy auta ... i ciężką nogę właścielki (choć chyba z racji postępującego wieku Kierującej powoli trza myśleć o remapie... w dół). 1
Petru23 249 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Zrobiłem już z tysiaczek na Yokohama, warunki różne bo deszcz, śnieg i sucho. Jazda w mieście i trasa. Jestem mega zadowolony z opon.
GordonLameman 8 423 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Próbowałeś jakichś ekstremalnych warunków?
Krauziak 60 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Yokohama jest chyba bardziej zimowa niz letnia. 1
Petru23 249 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Próbowałeś jakichś ekstremalnych warunków? Zależy co rozumiemy przez jakieś ekstremalne warunki. Po czymś takim jeździłem, sam oceń
GordonLameman 8 423 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia No to spoko. Jednak w testach wypadały te Yokohamy nieco słabo, ale to może być kwestia mojego rozmiaru. Cenę miały znakomitą i chciałem je brać. Z drugiej strony i tak wiem, że te testy to o kant sobie można potłuc
SuLac0 352 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia W dniu 11.01.2025 o 21:00, serwal4 napisał(a): Dlatego mnie zainteresowały Pirelli SF3 d SF2 w >2t BEV sie sprawdzily, wiec nastepne to zdecydowanie SF3. obecne SF2 maja >5mm bieznika przy >45kkm, wiec biorac pod uwage w jakich warunkach pracuja, SF3 zdecydowanie na "tak". przy mniejszych/lzejszych autach, te opony beda wieczne 1
serwal4 162 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Yokohamy wypadają słabiej w testach bo to wielosezon starszej generacji (premiera... 2018 czy tam 2017); I jak starszej generacji wielosezon w testach / rzeczywistości lepiej sobie radzi na śniegu / minusowych temp. Technologia poszła do przodu, Producenci postawili na max możliwą uniwersalność stąd Y może lekko odstawać; Ale będzie to wciąż dobry wybór. Znajomy zakupił je do auta z AWD w 225 / 45 r18 i jest z nich zadowolony.
kapcer 75 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września The Best All Season Tyres for 2025/26 (tyrereviews.com) W sumie nic ciekawego w tym teście, poza wysoką pozycją Linglong Sport Master 4S (Linglong Sportmaster 4S to nowa nazwa modelu GripMaster 4S, chyba, że wraz z nową nazwą poszła też nowa mieszanka). Trudno znaleźć jakieś info o tej oponie na stronie producenta. W teście wypada niby w porządku, ale nie odważyłbym się ich kupić do swojego auta. Ale pokazuje, że chińskie opony robią się coraz lepsze. Ciekawe jeszcze jak z trwałością.
Grolshek 515 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Powoli przymierzam się do zmiany i na 99% do będą Pirelli Cinturato All Season SF3. Za zachowanie na mokrym i drogę hamowania na mokrym i suchym. Śnieg głównie na obrazkach oglądam.
larry.bigl 451 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Ja będę szukać czegoś na zimę 245/45/17. Co warto brać? Zimówki ofc. Edytowane 15 Września przez larry.bigl
kapcer 75 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Zima czy wielosezon? Ja bym szedł w kierunku: zima -> Hankook Winter i*cept evo3 W330 wielosezon -> Hankook Kinergy 4S2 H750 / Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 Ogólnie Hankook często wypada najkorzystniej w kategorii cena/jakość. Mnie czeka zakup opon do Insigni żony. Z racji, że i letnie i zimowe do wymiany, a auto chcę trzymać maks. 2-3 lata to też wpadnie wielosezon i celuję w nowe Nokian Seasonproof 2 (nie występują jeszcze w rozmiarze 245/45R17).
GordonLameman 8 423 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Godzinę temu, larry.bigl napisał(a): Ja będę szukać czegoś na zimę 245/45/17. Co warto brać? Zimówki ofc. Ja polecam to co sam wybrałem Continental Wintercontact TS870P
Petru23 249 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września I jak nastroje przed zapowiadanymi dziś przymrozkami na północnym wschodzie kraju? 1
Grolshek 515 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Godzinę temu, Petru23 napisał(a): I jak nastroje przed zapowiadanymi dziś przymrozkami na północnym wschodzie kraju? Mieszkam w centrum, jeżdżę tramwajem. Ale dziękuję, to miło że pytasz
LYCONE 125 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września 1 godzinę temu, Petru23 napisał(a): I jak nastroje przed zapowiadanymi dziś przymrozkami na północnym wschodzie kraju? Nijak, bo mam wielosezon, awd i mieszkam na Śląsku
serwal4 162 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Jak dla mnie to i w nocy mogłoby już walić śniegiem; Bo nawet jak wielosezon się podda, bus nie przejedzie (przystanek na początku osiedla 300 metrów), nie wbiję się kurierowi z dostawą w szoferkę to mam 2km do pracy pieszo
kapcer 75 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Mieszkam na północy i dzisiaj nad ranem było +1 *C, ale zimowe pewnie wpadną dopiero pod koniec października. Popołudniu wciąż +15.
LYCONE 125 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Nie no, śnieg to zło i powinien padać tylko w górach 1
Petru23 249 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września (edytowane) 1 godzinę temu, LYCONE napisał(a): Nijak, bo mam wielosezon, awd i mieszkam na Śląsku Zatem nie Ciebie się pytam a i sam stosuję od dawna skutecznie w górach świętokrzyskich Niech się wypowiedzą zwolennicy sezonowych (a najlepiej przeciwnicy wielosezonów). I jeszcze zakładów usługowych z zakresu stłuczek (blacharskie, tworzywa sztuczne, lakiernie). Kiedy sezon na dzwońce przychodzi i komu Komu bije, temu bije. Mnie nie bije żaden dzwon... Godzinę temu, serwal4 napisał(a): Jak dla mnie to i w nocy mogłoby już walić śniegiem; Bo nawet jak wielosezon się podda, bus nie przejedzie (przystanek na początku osiedla 300 metrów), nie wbiję się kurierowi z dostawą w szoferkę to mam 2km do pracy pieszo Co się podda? Ja w takich warunkach użytkuje zimą częściej, niżby się wydawało. Kilka postów wyżej są nawet moje zdjęcia obrazujące ocb. Edytowane 24 Września przez Petru23
serwal4 162 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września No jeślim jakimś cudem miałby się poddać A na wielosezonie jeżdżę już na różnych autach od paru lat i nie miałem dotąd żadnych problemów; A w góry w okresie zimowym bez łańuchców i tak się nie ruszam...
Petru23 249 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września @serwal4 góry, to góry. Bez odpowiedniego przygotowania, w tym auta to do zakopca co najwyżej. Chociaż... Do sanatoriów m.in. do Poronina to ojciec za gnoja woził mnie 125p na oponach jakości tamtych lat
Rekomendowane odpowiedzi