lesiu155 136 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Obtarłem rant błotnika PT na słupie w garażu... Tyle dobrego, że umówiony jestem na robienie dachu to i to przy okazji poleci już. Kto drogi skraca ten do domu nie wraca a pośpiech nie jest dobrym doradcą Myślałem, że tylko klamką przejechałem, dzisiaj zauważyłem obcierkę... 1
Gret 550 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października wymieniłem uszczelkę przepustnicy, wyczyściłem przepustnicę i zaworek N75. przepustnica była dość zawalona w samym dolocie na palcu troszkę oleju ale sam kolektor w środku czyściutki jak na moje krótkie odcinki. jednak benzyna na pośrednim wtrysku bez ekologii jest idealna do takiego użytku
Petru23 249 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Zmontowałem osłony foteli. Ideolo
Petru23 249 Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października Kamerka przód i tył zmontowana. W mojemu zaskoczeniu, poszło banalnie łatwo. Przy dzisiejszej jakości montażu kabel sam wskakiwał pod uszczelki i poszycie.
bergercs 1 395 Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października Wymieniłem pióra wycieraczek w Renacie - OE (kupione na zapas z rok temu (?) - cena bananów w OE jak tradycyjnych (nie bananów) Bosch Twin ).
Klima 33 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października (edytowane) Wymieniłem koła na zimowe. Fabrycznie było 7.5" i ET45, teraz jest 8" i ET35. Siadlo dobrze. Edytowane 14 Października przez Klima 3 1
serwal4 162 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października Grande Punto: co-roczny serwis+ z racji wieku / przebiegu niektórych rzeczy / stanu wizualnego: - diagnostyka błędów (auto czasem wypluwało check) - wymiana 4x świeca i 4x cewka - wymiana oleju a wcześniej płukanka - wymiana wszystkich filtrów - ogarnięcie lewego lusterka, dostarczony dawca plus wymiana obudów lusterek na czarne połysk - ogarnięcie tylnej wycieraczki, dostarczone nowe ramię - montaż osłon silnika - weryfikacja ocierania jednego z kół w czasie jazdy - wymiana sanek przedniego zawieszenia (korozja oryginalnych)
Petru23 249 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października (edytowane) Zabezpieczyłem półkę (podłogę) w bagażniku Boki maty są zawinięte pod boczne krawędzie półki, po odwinięciu zakrywają uchwyty te czarne w nadkolach, czyli jak zaczyna się krzywizna. W razie czego, np przewozu walizek w kilka sek zabezpieczam najbardziej wystającą płaszczyznę zadkoli. Tyl tak samo lekko wpuszczony za kanapę, ale można wysunąć aż do zamka aby zabezpieczyć również uchwyt. Poniżej 20zl Edytowane 20 Października przez Petru23
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października (edytowane) Wymiana płynu wspomagania, stary po 25k km z zielonego zrobił się żółto zielonkawo czarny, po wymianie został zielony. Nigdy nie wlewałem syfu tylko trzymam się od 8 lat jednego fuchs titan chf 11s, żadne febi i inne tego typu do mnie nie przemawiają. 30 minut i można wracac do swoich spraw Edytowane 20 Października przez Pan Ciastovy
Krauziak 60 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Zestaw sprzęgła LUK(dwumas+ samo sprzęgło) .Dwumas był fabryczny,345tys kilometrów na budziku,sprzęgła prawie nie było ,nigdy sie nie uślizgneło. Połoś,olej w skrzyni i poduszka silnika górna. Jestem lżejszy o 1400e...
Kowal_ 263 Opublikowano 22 Października Opublikowano 22 Października Wymieniłem miskę olejową z czujnikiem temp/poziomu oleju, olej, filtry i wycieraczki.
Klima 33 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Passat: Zmieniłem koła na zimowe (tak, tak dziś było 21 w cieniu). Leon: Mycie nadwozia pianą, później ręcznie i na koniec wosk. Ogarnąłem też wnętrze i szyby.
Rico650 63 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Mycie ręczne, deironizacja lakieru, potem znowu mycie ręczne, osuszanie, następnie odtłuszczanie lakieru i nałożenie wosku Fusso Coat, mycie szyb z jednej i z drugiej strony, dressing na opony i smarowanie uszczelek silikonem. Takie działania poczyniłem w celu zabezpieczenia samochodu przed zimą. 1 1
GordonLameman 8 423 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Solidne mycie na podjeździe. Brakło czasu na woskowanie i mycie wnętrza. To kiedy indziej. Zdołałem za to ogarnąć i wypolerować chromowane elementy
galakty 3 303 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Smarowanie uszczelek od drzwi + płyn zimowy do spryskiwaczy powoli wypiera letni.
Kyle 200 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października W dniu 14.10.2025 o 19:35, Klima napisał(a): Fabrycznie było 7.5" i ET45, teraz jest 8" i ET35. Siadlo dobrze. Wolałbym felgę o szerokości 7,5", niż 8" z identycznymi wymiarowo oponami (węższa felga = mniejsze ryzyko przytarcia, jak podjedziesz blisko krawężnika).
Kowal_ 263 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Dzisiaj wymieniłem koła na zimowe. Był czas, pogoda nie najgorsza, a za trochę ponad tydzień w góry więc lepiej mieć to już z głowy
trepek 1 337 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Wziąłem się za oklejanie rantów nadkoli folią bezbarwną.
Gret 550 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Laguna umyta na jutro, dostała też nowe pióra wycieraczek i płyn do spryskiwaczy QQ umyty 1
bergercs 1 395 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października W Shreku od dłuższego czasu zabierałem się do wymiany żarówki od długich - dostęp jest taki, że jak się w końcu za to zabrałem, to stwierdziłem, że jak mam z 15 minut się męczyć i liczyć, że "uda się trafić", to lepiej zrzucić zderzak i lampę: od razu w obu wymieniłem wszystkie żarówki na Osram Ultra Life: 40 minut na wszystko (odkręcenie zderzaka, wymontowanie lamp, wymiana żarówek, pomierzenie, czy gdzieś nie gubi prądu, montaż lamp, montaż zderzaka). 3
Cappucino 222 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Wymiana płynu hamulcowego i chłodzącego w aucie żony.
Petru23 249 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) Przypomniałem sobie o maździe... Wzięta na spacerek aby przepalić trochę silnik... i rdzę z tarcz zetrzeć Edytowane 31 Października przez Petru23
bergercs 1 395 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Pod koniec tygodnia wyjazd w góry, więc wrzuciłem, do Renaty zimówki. 1
Rekomendowane odpowiedzi