Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem filtr powietrza. Zapomniałem tego zrobić po zakupie auta więc przez 2 ostatnie lata zrobiłem 14 tysięcy na jakimś tanim filtrze. Szkoda, że zdjęcia nie zrobiłem ale garść owadów i piachu na nim była. Cały uwalaony aż na czarno. Chyba z 30 KM odzyskałem bo auta zauważalnie lepiej jedzie :E

Opublikowano

Zbieżność... zbieżność musiałem ustawić XD I żeby nie było ni hu hu nic nie było czuć na aucie. Zero ściągania czy myszkowania. Obie strony od wewnątrz na przodzie. To po zmianie obu wachaczy i braku informacji od mechanika że mam jechać na geometrię :kwasny:

IMG20241104150421.thumb.jpg.80f5bfdd7b5648334cb7e1dd88bbd5a9.jpg

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Odebrałem twardy dowód.

O, przypomniałeś mi, że mój zalega do odbioru 8:E

Edit

Właśnie wymieniłem obudowę pilota. Zakup z Ali za 15zl ale o dziwo - pasuje wszystko łącznie z grorem (całym, z zabudową a nie sam grot po wybiciu pinów).  Najlepsze, że ktoś przykleił immo i musiałem stara o udowe rozpruwać aby go wyjąć. 

IMG_20241209_192015689.jpg

IMG_20241209_192011446.jpg

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Korzystając z uprzejmości Insigni, w A3 dzisiaj zatankowałem do pełna, założyłem zimowe koła i wymieniłem dwie żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej. A i bezpiecznik od tego podświetlenia bo w całym swoim geniuszu zwarłem śrubokrętem plus z minusem w oprawce :D

• Like 1
Opublikowano

Mam na osiedlu takiego jednego ćwoka z prostą rurą. Jak odpala to swoje wieśniackie E46 320i, to mi się dziecko budzi. Nie wiem jak wy to możecie znosić wewnątrz, skoro 500m dalej to tak intensywnie słychać.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Lat temu +/-20 (bardzo dokładnie :-) ) pojechaliśmy  do Zawiercia oglądać E36 coupe - z zewnątrz spoko tylko oczywiście dwie rury  jak wiadra z Civica. Jazda próbna - wydech wyje tak, że po minucie łeb pęka - pytanie (łysego oczywiście) właściciela co zrobił z oryginalnym wydechem, oczywiście sprzedał "bo po co mu on a opchnął o wiele drożej niż za ten za...sty przelot". Kolejne pytanie jak on z tym jeździ, przecież nie idzie wytrzymać - "e spoko radio podkręcam, ostatnio nad morze jechaliśmy z dzieckiem i nikt się nie skarżył" (pewnie bali się, żeby ich nie wy..ał z auta). Pod maską oczywiście 1.8 (is) - bo to wiadomo im słabszy silnik tym większy spoiler i większa rura.

Edytowane przez bergercs
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.12.2024 o 07:37, dannykay napisał(a):

Mam na osiedlu takiego jednego ćwoka z prostą rurą. Jak odpala to swoje wieśniackie E46 320i, to mi się dziecko budzi. Nie wiem jak wy to możecie znosić wewnątrz, skoro 500m dalej to tak intensywnie słychać.

Bo pewnie wyciął tylną puche też, wtedy to już przegięcie. Ja miałem środkowy tłumik dziurawy, wstawiłem na jego miejsce prostą rure.

Edytowane przez Dresiq
Opublikowano

Wymieniłem pióra wycieraczek w Pierdku, bo standardowo przy pierwszym oblodzeniu urwałem jedno (montowane typowo, w Renacie są "schowane" pod maską" więc przymarzanie/odrywanie tam nie grozi) - zamontowany zamiast Boscha brand "własny", bo do końca zimy daleko a za jeden kpl Boscha mam 5 kpl "swoich".

W Renacie wymienione sprężyny gazowe klapy tylnej (dzisiaj, bo od tygodnia nie miałem czasu, a wymiana to cała minuta :E) - je..ne Magneti Marelli przy pierwszych przymrozkach totalnie nie trzymały i klapa spadała na łeb. Wsadzony a jakże brand "własny" - wrzuciłbym Satbilusy ale do Renaty mają chorą cenę (za jeden kpl Stabilusów mam 6 kpl "swoich") - śmigają, zobaczymy jak z trwałością (3 lata gwarancji dajemy na nie) na dłuższą metę.

Opublikowano

Wczoraj odebrałem twardy dowód 14 dni po terminie, bez umawiania wizyty. Udało się z partyzanta kilka min przed zamknięciem urzędu. I mogłem przesłać do TU zdjęcie, bo miękki nie ważny podczas zdarzenia.

Opublikowano
W dniu 13.12.2024 o 07:37, dannykay napisał(a):

Ja od strony balkonu mam blok, gdzie do niedawna parkował chopper + mustang i Camaro. Dziady jeszcze w sportowych wersjach. Katastrofa...