Krzysiak 2 244 Opublikowano 7 Grudnia 2025 Opublikowano 7 Grudnia 2025 (edytowane) Ja przynajmniej jedno auto lubię mieć na sezonowych. Zimy są jakie są, ale jednak mieszkam na południu kraju, do tego stosunkowo często gdzieś zaczepiam góry i nie chcę być zaskoczony "na zimówkach jadą a ja na wielosezonie stoję". 307 już od kilku lat na wielosezonie, teraz dostał kolejne, C5 pewnie też dostanie je gdy któryś komplet sezonowych (raczej letnie) się skończy. 508 jesienią dostał nowe letnie i zimowe więc tu mam spokój na kilka lat. Edytowane 7 Grudnia 2025 przez Krzysiak 3
lesiu155 222 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Odebrałem w końcu samochód i skończyłem zmieniać tapicerkę podsufitki i boczków, dzisiaj składanie
duniek 371 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 (edytowane) holy quality batman Edytowane 8 Grudnia 2025 przez duniek
lesiu155 222 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 (edytowane) Poskładałem! Później fotki wrzucę - zostały mi tylko słupki tył do założenia bo gdzieś spinki pogubiłem i muszę dokupić No i teraz schowek na okulary się nie trzyma - muszę dokupić stelaż bo inaczej dziura w dachu. I na koniec - przy demontażu podsufitki urwałem taśmę od lampek. Walczyłem ze 2h żeby ją zreanimować i polutować, w końcu się wkurw... bo ciągle nie działała i wywaliłem całą, zrobię nową na zwykłych kablach od początku do końca - więc póki co nie ma oświetlenia w środku. Edytowane 10 Grudnia 2025 przez lesiu155 1
MadDog 370 Opublikowano 10 Grudnia 2025 Opublikowano 10 Grudnia 2025 U mnie wymiana akumulatora bo dealer Kia z Poznania był tak łaskawy i sprzedał mi Stingera z jakimś zajechanym Do tego zakupiłem sobie skanerek OBD2. Jak na razie 0 błędów. Mają szczęście
lesiu155 222 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) No i są zdjęcia! Nie edytuję tamtego postu bo by to zginęło. A więc było tak: Tutaj mi chodzi o to, jak dojechany był zderzak, widać odpryski lakieru i on wyglądał od przodu jak wypiaskowany. To zdjęcia od razu po zdarzeniu, nie zrobiłem zdjęć przed robotą, zapomniałem ale wyglądało to dużo gorzej, rdza itd. A jest tak: No i podsufitka w trakcie roboty: I gotowa: I na koniec mój tymczasowy rygiel Edytowane 12 Grudnia 2025 przez lesiu155 2 3
GordonLameman 9 360 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 U mnie gwarancyjna wymiana tarcz, klocków i jakichś blaszek z przodu. 1
marko 907 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) Ja chyba naprawiłem klamki u siebie. Jako, że za bardzo nie chciało mi się do serwisu, a kompletnie nie pasowało mi, że obydwie klamki zdechły, to przetrzepałem wszystkie opcje w ustawieniach samochodu. O zamykaniu drzwi nie było ani słowa, ale było o otwieraniu (które działało). Pozmieniałem wszystkie ustawienia. Poszedłem do fryzjera, pozmieniałem ustawienia na pierwotne i... Działa! Edytowane 12 Grudnia 2025 przez marko 3
Kakarotto 749 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Dziś autko dostało myju myju na myjni. Zawsze po myciu przychodzi załamanie pogody i stawiam na deszcz tym razem, gdyż zbliżają się święta. Ostatnio spadł śnieg, a potem błoto pośniegowe uwaliło mi auto po sam dach.
Gret 725 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 wymieniłem zacisk z tyłu. do tego dokładnie umyłem nadkole od uwalonego płynu.
Gret 725 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 wymieniłem ponownie zacisk, tym razem FERODO, w opakowaniu oryginał renault, wyglądał jak regenerowany ale cholera wie
Klima 53 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Wymieniłem olej (0w20 508/509) i filtr oleju w Leone.
Gret 725 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 3 minuty temu, huudyy napisał(a): Umyłem, za 10 zł to teraz do ciepłego garażu bo jutro nie otworzysz
huudyy 3 221 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Teraz, Gret napisał(a): to teraz do ciepłego garażu bo jutro nie otworzysz Już zaparkowany dodatkowo okna mu przetarłem na spokojnie w ciepłym, garaż to wygranko 1
Klima 53 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia W Passacie wymieniłem sprężyny z przodu wraz z łożyskami i osłonami. 1
Petru23 374 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Bylem właśnie na aktualizacji softu, raczej profilaktycznie bo sami nie zaproszą a jeśli zrobią, to przy serwisie gwarancyjnym. PCM - sterowanie silnikiem GSM - moduł zmiany biegów WACM - ładowarka bezprzewodowa GWM - modul-bramki A Coby to nie znaczyło. Może będzie lepiej
Klima 53 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Wymieniłem czujnik temp spalin przy katalizatorze i badanie techniczne.
GordonLameman 9 360 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Oddałem na myjnię - kompleksowe mycie + wosk + skóry + niewidzialna wycieraczka.
Gret 725 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Oddałem na myjnię - kompleksowe mycie + wosk + skóry + niewidzialna wycieraczka. Teraz?
GordonLameman 9 360 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Teraz, Gret napisał(a): Teraz? Dziś rano. Już nie mogłem na nie patrzeć. Konkurs na najbrudniejsze auto zimy wygrałbym z miejsca już trzeci raz przecierałem rejestracje żeby było widać
Gret 725 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Teraz, GordonLameman napisał(a): Dziś rano. Już nie mogłem na nie patrzeć. Konkurs na najbrudniejsze auto zimy wygrałbym z miejsca już trzeci raz przecierałem rejestracje żeby było widać Jutro będzie to samo 😜 1
Rekomendowane odpowiedzi