Arczevski 137 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Ostatnio w insigni szlag trafił rurkę od wspomagania i lało sobie radośnie. Do wyboru albo marny chińczyk albo ori... 2
lesiu155 140 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Wymieniłem ostatnio czujnik paliwa ale to nie to, znowu mi checka wywaliło przy bucie w podłogę Mogą wtryski dwać błąd common rail? Bo na zimnym chwilę kręci i potrafi białego dymka puścić.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Ja ta miałem w Bravo, w MultiJet. But w podłogę, check, tryb awaryjny. Błędy były po stronie wtryskiwaczy, ale z tego co pamiętam to i tak skończyło się wymianą silnika
lesiu155 140 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Silnik mam zdrowy, ostatnio byłem u mechanika to był zaskoczony jaki czysty Ale byłem z czym innym, będę musiał pewnie wyciągnąć wtryski i oddać na sprawdzenie, teoretycznie mogę sprawdzić korekty, ciekawe tylko, czy to coś pokaże. Mi nie zawsze wywala ale zawsze przy około 3k RPM.
TheMr. 2 606 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach.
Oldman 467 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 9 minut temu, TheMr. napisał(a): Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji
GordonLameman 8 459 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 15 minut temu, TheMr. napisał(a): Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać?
galakty 3 332 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Chyba nie chciał się przyznać, że nie zachował bezpiecznej odległości 3
TheMr. 2 606 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 24 minuty temu, GordonLameman napisał(a): W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać? Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. 30 minut temu, Oldman napisał(a): widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji Tak, bardzo mało W takiej sytuacji jedziesz a nie w połowie hamujesz na połowie pasów 10 minut temu, galakty napisał(a): Chyba nie chciał się przyznać, że nie zachował bezpiecznej odległości Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje.
trepek 1 357 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Może jakaś ładna Ukrainka więc chciał nawiązać bliższe relacje polsko-ukraińskie?
TheMr. 2 606 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Akurat była ładna No w zopu 200 zł bo wjechałem a tam wystarczy szminka dwa razy machnąć No cóż, zdarza się. Pierwsza “stłuczka” od hohoho, i jeszcze dłużej.
galakty 3 332 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 1 minutę temu, TheMr. napisał(a): Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje. Zasada ograniczonego zaufania Tym bardziej skoro zahamowała na światłach i było żółte, no sorry ale musiałeś albo się zagapić albo popylałeś zbyt szybko. To nie rowerzysta który wjeżdża rozpędzony pod kątem prostym, tylko auto z przodu...
TheMr. 2 606 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Nie, nie zahamowała na światłach. Wyżej masz napisane że wyjechała już praktycznie na skrzyżowanie, zatrzymała się w połowie pasów. Zbyt szybko czyli 20 km/h? I pękła tylko ramka od rejestracji? Bo częściowo wyhamowałem?
GordonLameman 8 459 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. Miałem tak kiedyś, ale nie na światłach, tylko przy włączaniu się do ruchu. Ja patrzyłem, że spokojnie zmieszczę się przed nadjeżdżającym autem, a gość przede mną stwierdził, że on jednak musi poczekać, bo to nie lza tak szybko się włączać do ruchu No, ale to było z 12-13 lat temu. Ostatnia moja stłuczka 1
Krzysiak 1 526 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Kurła... I to akurat z pary, która miała zostać, bo miałem na przyszły sezon zmienić 2 opony...trzeba 4 teraz. 2
GordonLameman 8 459 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Może rozmiar opony był niehomologowany? 1 1
Krzysiak 1 526 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Akurat homologowany pod 508 bo 235/40R19 Ujowo bo miałem zrzucić opony z tych felg i je prysnąć przez zimę, później przełożyć czujniki z letnich które obecnie jeżdżą na C5 i wrzucić opony. Teraz cały misterny plan fpisdu
kapcer 75 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września W trakcie powrotu z urlopu: puścił/wyrwało gwint świecy zapłonowej w głowicy (1.4 T-Jet). Trudno powiedzieć czy ja za słabo dokręciłem czy któryś mechanik tam zaglądał. Świece wymieniane przeze mnie ~2 lata/50k km temu. Najsmutniejsze, że chciałem wymienić świece przed wyjazdem, ale się nie wyrobiłem i stwierdziłem, że zrobię to po powrocie... 5
Petru23 251 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) W uciesze co niektórych, dojechałem sprzęgło. Ślizga się jak szalone 😂 Ciekawy objaw, pierwszy raz go doświadczam. I jeszcze lepsze mimo, że nie awaria chyba że głowy (pamięci). Przegapiłem termin OC, wczoraj z fartem tuż przed 24 udało się zawrzeć nowe, także kara jeśli przyjdzie to tylko za przegapienie do 3 dni czyli 1870zl a nie 4670zl Edytowane 10 Września przez Petru23
jarux 42 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Już nie dowiem się co bylo przyczyną ale przed sprzedażą laguna zaczęła się grzać i odpalała wentylator na maxa nawet przy 20° na dworze. Uspokajając, kupujący wiedział o tym jak i całej litanii innych niespodzianek
Krzysiak 1 526 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @jaruxw sumie to jego tylko 3 części z tego auta interesowały...ważne że dojechał do domu, bo tylko na tym mu zależało 1
marko 715 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Oho. Mijają dokładnie 2 lata od odbioru auta i zaczyna się sypać lekkie stuki przy ruszaniu kierownicą. Na zimnym praktycznie nie do usłyszenia i sporadyczne, po zrobieniu nastu kilometrów zaczyna ewidentnie stukać. Jakoś w kościach czuję, że krzyżak kolumny kierownicy ma gdzieś luz. Jutro wymiana oleju, to zgłoszę do sprawdzenia.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 5 minut temu, marko napisał(a): Oho. Mijają dokładnie 2 lata od odbioru auta i zaczyna się sypać lekkie stuki przy ruszaniu kierownicą. Na zimnym praktycznie nie do usłyszenia i sporadyczne, po zrobieniu nastu kilometrów zaczyna ewidentnie stukać. Jakoś w kościach czuję, że krzyżak kolumny kierownicy ma gdzieś luz. Jutro wymiana oleju, to zgłoszę do sprawdzenia. Mi za tydzień stuknie równo rok. Nie strasz
marko 715 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) No jak masz 2x większe przebiegi ode mnie, to problemy powinny pojawiać się 2x szybciej. W przyszłym roku powinienieś mnie wyprzedzić z usterkami Choć miej na uwadze, że mój X, to ten z początku produkcji. Może mieć jakieś choroby wieku dziecięcego Edytowane 16 Września przez marko
GordonLameman 8 459 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja w ogóle chyba trafiłem na jakąś dziwną wersję. Wszyccy narzekają na ten biper o przekroczeniu prędkości (szczególnei irytujące jak źle odczyta znak), ale u mnie tylko miga na head-upie. Żadnego dzwięku nie mam. Konfigurację robiłem tylko raz po odebraniu auta. Teoretycznie nie powinienem móc tego wyłączyć "na zawsze" tylko przy każdym uruchamianiu, ale u mnei działa to inaczej Nie jadę na żadną aktualizację do serwisu
Rekomendowane odpowiedzi