Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szyby akustyczne to tylko jeden z wielu elementów, można i bez takich szyb mieć niezłe wyciszenie, można i z nimi mieć słabe. Najwięcej hałasu przenosi podłoga, nadkola, drzwi, uszczelki, areodynamika bryły i pewnie masa jeszcze innych rzeczy.

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, bleidd napisał(a):

Brałeś Audi Sound System, Sonosa czy podstawa?

U siebie mam Audi Sound System. Sonos co prawda nie wymagał dużej dopłaty, ale nie jestem jakimś super audiofilem.

Porównując do tego, co było w Atece to i tak jest kosmiczna różnica na plus :)

Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 20:35, bleidd napisał(a):

wymaga lekkiego dostrojenia przez EQ,

EQ zbyt rozbudowany nie jest niestety, więc opcji dostrojenia audio pod siebie nie ma za wiele. Tak, czy siak gra naprawdę dobrze, a głośniki jeszcze się "nie wygrzały".

Do minusów modelu na pewno bym zaliczył brak podgrzewanej kierownicy. W poprzednim Leonie i Atece korzystałem z tej funkcji bardzo często. Chyba nawet częściej niż z podgrzewanych foteli. Tu z kolei fajną opcją jest zmiana natężenia grzania siedziska/oparcia. Wiadomo, lepiej mocniej ogrzewać plecki jak gotować to poniżej - niezdrowo, a liczę na jakieś potomstwo! 8:E 

Latem i tak będzie "wesoło" ze skórą bez wentylacji.

20251014_101836.thumb.jpg.a8c8f25af273d23f9294abcdc40fe1d1.jpg

Opublikowano

No EQ fabryczne jest słabe, dlatego ja stosuje go u źródła - czyli w telefonie, bo najczęściej to mi służy za źródło dźwięku.

Z tym rozdzielenie grzania to ciekawe - są dwa osobne przyciski na grzanie plecków i siedziska? W przedlifcie jest jeden przycisk z 3-stopiową regulacją.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.10.2025 o 15:03, huudyy napisał(a):

Teraz to będzie spoko bo zimno jest, latem może być Meksyk :E

Dziś było 18C na termo, auto stało w sumie w słońcu.

Jutro rano mata leci na śmietnik lub znajdę dla niej inne przeznaczenie

Edytowane przez Petru23
  • Haha 3
Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 16:47, Petru23 napisał(a):

Eee, to tylko ja mam Soundscreen w czołowej i bocznych przednich? 😎

W Hujdajach też to jest :metal:

W dniu 22.10.2025 o 22:12, Seeba03 napisał(a):

Latem i tak będzie "wesoło" ze skórą bez wentylacji.

W Audi jest skóra czy cerata jak w tańszych Leksusach?

Opublikowano
W dniu 23.10.2025 o 06:51, bleidd napisał(a):

Z tym rozdzielenie grzania to ciekawe - są dwa osobne przyciski na grzanie plecków i siedziska? W przedlifcie jest jeden przycisk z 3-stopiową regulacją.

Nie, przyciski są bez zmian w polifcie. Wybiera się to gdzieś w opcjach. O ile się nie mylę ustawienia -> samochód -> siedzenia. Wywołuje się wówczas menu, gdzie można wybrać rozkład ogrzewania siedziska/oparcia.

8 godzin temu, trepek napisał(a):

W Audi jest skóra czy cerata jak w tańszych Leksusach?

Skóra :)

• Upvote 1
Opublikowano

Na skórach nie znam się tak jak Ed Gein. W mojej konfiguracji nie jest to Nappa. Niemniej, skóra jest naturalna ze wstawkami plastikowej krowy.

Nie jest to na szczęście pełna ekoskóra, bo za tą nie dopłaciłbym nawet złotówki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś czytałem, że nowe/lepsze na tył, by tylna oś nie uciekła w zakręcie, bo zderzenie boczne jest gorsze od czołowego. Generalnie i tak staram się by przód i tył był w podobnym stanie i rotuję co roku.

A w temacie co do swojego: klocki hamulcowe OE Fiat na przednią oś.

Edytowane przez kapcer