Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wtórnik kluczyka do haka, bo jak już idziemy w kierunku młodzieżowo-tuningowym, to pasuje go odpiąć, a gdzieś zgubiłem :E

Edit: a i jeszcze komplet filtrów + olej.

Edytowane przez Arczevski
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Głównie do hulajki - ale do auta niby też - pompka Baseusa.

Typowo do Shreka koło w sprayu z K2, oraz (na zapas, bo dosyć zmęczone w aucie) osłony drążków kierowniczych (Lemforder).

Pompka przetestowana - po wcześniejszym użyciu w hulajce szydła i sznura naprawczego (Premiere). Kapeć naprawiony.

A i nie kupione  a odebrana z urzędu - trzecia tablica do Shreka (na rowerki).

Edytowane przez bergercs
Opublikowano

Filtr kabinowy + filtr powietrza;
Wpadnie cały nowy zestawów filtrów przy wymianie oleju; Helix Ultra 5W40 + filtr oleju + płukanka kupione wcześniej;
(obecny kabinowy i powietrza mają rok / ~22 tys. km);

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do Grande Punto:
- osłona silnika (trzecia, licząc fabryczną)
- mechanizm tylnej wycieraczki (fabryczny z 2009r przestał działać)
- cewki zapłonowe (komplet używanych celem weryfikacji auta)

- nowe opony na lato: obecne Fuldy mają już 4 lata (a 5 od daty produkcji);
W ciemno (jeden test) wybór padł na nowe Kumho Ecsta Sport PS72; Wg. producenta następca modelu PS91 (topowego), nie PS71; Choć dwiema seriami Sport i Sport S łapie rozmiary modeli PS71 i PS91...
Letnie dopiero teraz, bo auto od 3msc przebywało poza domem, więc dobijało stare zimówki;

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę akcesoriów do Shreka: gaśnica, apteczka miękka duża, 4 kamizelki (3 normalne, jedna dziecięca) plus Troton T4 250ml - do zabezpieczani reflektorów, bo K2 Protect wystarcza na "1,5 auta" a to jest z 5 razy wydajniejsze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Leon:

Bagnet oleju ze starszych 1.5tsi, maty do wygłuszenia drzwi i bagażnika. 

Passat:

Rurki i obejmy do naprawy wydechu.

Trochę chemi z ADBL i Fresso. 

Opublikowano (edytowane)

Nie dla mnie, ale w sumie będę serwisował. Seat Ibiza 4 SC z 2009 roku, 1.4 MPI. 

Kupione od handlarza, ale mam wrażenie, że w dużo lepszym stanie niż z rąk prywatnych, bez rdzy i w "normalnej" cenie.

PXL-20250801-143716096.jpg

Edytowane przez kapcer
  • Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.09.2025 o 09:05, GordonLameman napisał(a):

Soft99 Fusso Coat

2 tygodnie temu zapodałem na auto. Nie mam dużego doświadczenia z wojskami, ale ten uważam za dobry produkt. 

Ulewa przez całe Czechy, Austrię i Słowenię, teraz słońce, a jak się pochlapie to dalej kropelki spływają. 

• Upvote 1
Opublikowano

1.3tce 130km 2wd

13 minut temu, Klima napisał(a):

2 tygodnie temu zapodałem na auto. Nie mam dużego doświadczenia z wojskami, ale ten uważam za dobry produkt. 

Ulewa przez całe Czechy, Austrię i Słowenię, teraz słońce, a jak się pochlapie to dalej kropelki spływają. 

Te woski są super, ja wrzuciłem softa99 dark, auto po deszczu kilka km przejedzie i suche, a samo auto jak by szklone było, wygląda i kolory na metaliku ładnie wyciąga wosk