Send1N 4 191 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca @JacekRTX wszystkie części kapitana z Evans'em są świetne! 1 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 3 godziny temu, JacekRTX napisał(a): Ja dzisiaj zapodam Kapitana Amerykę - Zimowy Żołnierz, może nie będzie taki kiepski jak ten ostatni... Odbiór będzie uzależniony od ilości wypitych piw podczas seansu 1
miro 711 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca nie no , to czasy kozackiego marvela, ten film ma 11lat Stan Lee wtedy żył jeszcze i wszystko się kleiło... 2
Katystopej 988 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Ja właśnie skończyłem Iron Man, za chwilę druga część. Przypominamy sobie wszystko do End Game. Złote czasy normalnych filmów, bez propagandowej ideologi wciskanej na siłę co drugą scenę. 55 minut temu, miro napisał(a): Stan Lee wtedy żył jeszcze i wszystko się kleiło... Edytowane 22 Czerwca przez Katystopej 1
Send1N 4 191 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Odin kino maniak jak z koziej trąba kilka dni temu pisał że final destination bloodlines to "dobre filmidło" a sugeruje że do zimowego żołnierza trzeba w siebie wlać kilka browarów 2
j4z 943 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 7 godzin temu, JacekRTX napisał(a): Kapitana Amerykę - Zimowy Żołnierz Bardzo mi się podobał. 1 1
JacekRTX 257 Opublikowano 22 Czerwca Autor Opublikowano 22 Czerwca 3 godziny temu, miro napisał(a): nie no , to czasy kozackiego marvela, ten film ma 11lat Stan Lee wtedy żył jeszcze i wszystko się kleiło... Korzystam z promki Disney+, oglądając Kapitana Amerykę w odwrotnej kolejności 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca 4 godziny temu, Send1N napisał(a): Odin kino maniak jak z koziej trąba kilka dni temu pisał że final destination bloodlines to "dobre filmidło" a sugeruje że do zimowego żołnierza trzeba w siebie wlać kilka browarów A źle przeczytałem. Myślałem że o tego nowego chodzi 1
Badalamann 988 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Ten nowy Kapitan Ameryka jest niezłym akcyjniakiem w realiach superbohaterów. Przynajmniej na dużym ekranie się dobrze oglądało. Przy czym ja jestem fanem sf akcji, w tym superbohaterskiego, więc mam mniejsze oczekiwania
Send1N 4 191 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Może i efekty ładne dla oka ale całość to konkretny zjazd względem poprzednich części z Evans'em, z resztą od początku było wiadomo że jak zmienią aktora to będzie gorzej
ghostdog 906 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Boneyard (Dotyk śmierci) 2024 3/10 Leciał na C+. Patrzę na obsadę i nie jest źle. Mel Gibson, 50 Cent, reszta to znane twarze ale nazwisk nie kojarzę. Okazało się, że film jest strasznie nudny i chaotyczny, dialogi słabe, a scenariusz mało ciekawy, choć to historia o masowym grobie kobiet. 1
Klakier1984 727 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 1 godzinę temu, ghostdog napisał(a): Boneyard (Dotyk śmierci) 2024 3/10 Patrzę na obsadę i nie jest źle...50 Cent 1
Send1N 4 191 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Mel Gibson.... boże widzisz i nie grzmisz, takie postacie nie powinny grać w takich gniotach
Dimazz 569 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Jurassic World: Odrodzenie najsłabszy park jurajski. Fabuła i dialog słabo, w filmie dominują mutanty nie dinozaury więc nawet dla fana dinozaurów może być mało zjadliwe Filmy na youtube tworzone dla młodych o dinozaurach mutantach maja setki milionów wyświetleń więc koncepcja pewnie wyszła stąd.
JacekRTX 257 Opublikowano 6 Lipca Autor Opublikowano 6 Lipca 8 minut temu, Dimazz napisał(a): Jurassic World: Odrodzenie najsłabszy park jurajski. Fabuła i dialog słabo, w filmie dominują mutanty nie dinozaury więc nawet dla fana dinozaurów może być mało zjadliwe Filmy na youtube tworzone dla młodych o dinozaurach mutantach maja setki milionów wyświetleń więc koncepcja pewnie wyszła stąd. To chyba lepiej iść w tygodniu na F1
ODIN85 3 503 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Jurassic World: Odrodzenie najsłabszy park jurajski. Fabuła i dialog słabo, w filmie dominują mutanty nie dinozaury więc nawet dla fana dinozaurów może być mało zjadliwe Filmy na youtube tworzone dla młodych o dinozaurach mutantach maja setki milionów wyświetleń więc koncepcja pewnie wyszła stąd. Akcje dobre ponoć.
Bardak 40 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Akcje dobre ponoć. Akcje z dinkami jedne z lepszych w serii i ogólnie film bardzo ładnie wyglądający. Ogólnie nie jest taki zły jak większość marudzi. Jego największym problemem jest to, że to kolejna część serii i tyle. Żadne nowe rozdanie, nowy początek jakby tytuł sugerował. Już prędzej ten tytuł pasowałby do JW z 2015, który był nowym rozdaniem. Tylko problem pojawił się z nim póxniej - za ch*lerę nie mieli pomysłu na większą całość poza - robimy kolejną część. I tutaj jest ten sam problem - będzie kolejna część tylko jakoś nie widzę zarysu na coś co mogłoby wyniknąć z tego filmu. 1 1
Badalamann 988 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Nie oszukujmy się, w tej serii od dawna nie chodzi o fabułę a akcje z groźnymi dinozaurami, hybrydami itd. I ta część dowiozła temat. I wyniki finansowe to potwierdzają.
Lypton 953 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) W dniu 6.07.2025 o 20:39, Bardak napisał(a): (....) Żadne nowe rozdanie, nowy początek jakby tytuł sugerował. Już prędzej ten tytuł pasowałby do JW z 2015, który był nowym rozdaniem. (...) No i dlatego nazwali tamten film Jurassic World, a nie Jurassic Park coś tam czy ileś tam. 23 minuty temu, Badalamann napisał(a): Nie oszukujmy się, w tej serii od dawna nie chodzi o fabułę a akcje z groźnymi dinozaurami, hybrydami itd. I ta część dowiozła temat. I wyniki finansowe to potwierdzają. Nie do końca. Widać już zmęczenie. Potrzebował 5 dni, żeby zarobić tyle, co Dominion i Fallen Kingdom zarobiły w weekend. Edytowane 8 Lipca przez Lypton
Badalamann 988 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca @Lypton No ok. Ale nadal to hit. Równocześnie obecnie pobijanie dawnych rekordów przychodów będzie trudne. VoDy i szybkie premiery filmów na nich sporo zmieniły na rynku filmowym. W temacie "czego nie oglądać" spodziewałbym się faktycznych crapów a nie hitów.
Lypton 953 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Ale hit też może być crapem. Ot, np. Fifty Shades of Grey - 600 mln w kinach, a słabiutkie oceny i 5 Złotych Malin. 1
Dimazz 569 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) nie chciałem spoilerować filmu dla mnie jest po prostu słaby. oglądałem polski dubbing dialogi są kiepskie gra aktorska też słaba i w różnych momentach czuć zielony ekran za aktorami a nie przedstawiony świat. Chciałem zobaczyć jak obecnie postrzegane są dinozaury bo wizje ich wyglądu zmieniają się z czasem po różnych odkryciach naukowców. Niestety dostałem mutanty. Całkiem przyjemny wizualnie film o mutantach z dobrą muzyką z pierwszej części JP ale cała reszta leży [spoiler] treść [/spoiler] Edytowane 8 Lipca przez Dimazz
bourne2008 1 207 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Strata czasu, głupi akcyjniak z durną fabułą. W dodatku wplecione z doopy motywy z "Polską", której w tym w filmie nie zobaczycie. Edytowane 8 Lipca przez bourne2008 1
Bardak 40 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 9 godzin temu, Dimazz napisał(a): nie chciałem spoilerować filmu dla mnie jest po prostu słaby. oglądałem polski dubbing dialogi są kiepskie gra aktorska też słaba i w różnych momentach czuć zielony ekran za aktorami a nie przedstawiony świat. Chciałem zobaczyć jak obecnie postrzegane są dinozaury bo wizje ich wyglądu zmieniają się z czasem po różnych odkryciach naukowców. Niestety dostałem mutanty. Całkiem przyjemny wizualnie film o mutantach z dobrą muzyką z pierwszej części JP ale cała reszta leży [spoiler] treść [/spoiler] Już nie przesadzajmy, większość tak p*doli o tych mutantach jakby bite dwie godziny były na ekranie a tak był pół minuty na początku i dopiero finałowa akcja jak wjechały mutadony i d-rex.
Rekomendowane odpowiedzi