Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Badalamann napisał(a):

Ehh nie straszcie z Supergirl. Jutro się wybieram. Liczę że Alcock I Mamoa oraz duży ekran zrobią robotę.

Konsensus widzów i krytyków jest taki, że to przeciętniak. 56% na RT, 6.2 na imdb, B- na CinemaScore, 3.1 na Letterboxd.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
W dniu 29.06.2026 o 14:03, Badalamann napisał(a):

Ehh nie straszcie z Supergirl. Jutro się wybieram. Liczę że Alcock I Mamoa oraz duży ekran zrobią robotę.

nie zrobią, film, jest bardzo słaby a Lobo wypadł tragicznie niestety (lubie tego aktora ale tutaj nie wyszło, choc to nie aktora wina)

• Upvote 1
Opublikowano

Warner i DC mają pecha. Najpierw zatrudnili Snydera, który nie rozumie superhero. Teraz mają Gunna, który chyba nienawidzi superhero - nie widzę innego logicznego powodu, by nakręcić taki chłam jak SG. Przy GOTG  Marvela James jeszcze dawał radę, bo tam jest ktoś (Kevin Feige), kto czuwał na całym projektem i nie pozwalał mu realizację skrajnie durnych pomysłów. Nad Snyderem też ktoś musiał czuwać, dzięki czemu udało mu się nakręcić jeden z ciekawszych superhero movie - "The Watchmen". Jak tylko dostaje swobodę - wali go na dekiel :D 

Opublikowano

Supergirl nakręcił Craig Gillespie, a nie James Gunn. Nie był też autorem scenariusza. Pretensje można mieć do niego o to, że wybrał nieodpowiednich ludzi do roboty - scenarzystkę bez żadnego doświadczenia i reżysera nieznającego komiksu i nawet nie zamierzającego się z nim zapoznać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powrót do Silent Hill 3/10

Typ zrobił SH w 2006, kolejna część z 2026 to spora obniżka formy. Pierwszy Sh nie był reelacyjnny ale można było obejrzeć. Teraz dostajemy chaotyczną papkę. Widać, że reżyser chciał jak najwięcej upchnąć z gry w filmie co trwa 100 minut. Przez to mamy szybką i chaotyczną podróż po lokacjach z SH. Pojawiają się znani bohaterowie aby później ich historia jest ucinana. Efekty raz są lepsze, raz gorsze. Widać brak kasy. Bardzo słaba produkcja. Nawet udało mi się przysnąć podczas oglądania, a przecież film nie jest długi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Psycho Killer (2026) 3/10

Scenariusz to standard z czasów vhs. Satanistyczny zabójca robi sobie rajd po USA i zostawia krwawy ślad. Niestety zamiast dostać za przeciwnika jakiegoś Rambo, widz musi się męczyć z typową Mary Sue. Policjantka drogówki jest wszystkowiedząca, nawet jurysdykcja jej nie obowiązuje. Wymachuje swoją odznaką wiejskiej drogówki i ustawia FBI do pionu. Końcówka to już całkowity odlot, aż się prosi aby wreszcie zło wygrało. Jedyny plus to krwawa scena u pseudo satanistów, co kopulują jak króliki po lsd (plus za Malcolma McDowella - dawno go nie widziałem na ekranie). Główna bohaterka to drewno aktorskie.

Opublikowano

Mortal Kombat 2...  jak część pierwsza była do oglądnięcia, tak druga część to jest porażka po całości, ten film to jest kiczowaty jak cały Jonny Awruk Cage... może to było celowe działanie twórców, nie wiem, już fabuła z nowszych części gier jest bardziej interesująca niż ten twór. MK2 z 1997 jest dokładnie na tym samym poziomie. 

Nie polecam. 

• Upvote 2
Opublikowano

Mówiłeś, jeszcze dodam że tak rynsztokowego języka dawno w filmie nie słyszałem... oglądałem z dubbingiem co było błędem, ale nie zmienia faktu że film mega kiczowaty, nawet walki ssały niemiłosiernie. NIech oni MK3 nie robią, albo jak już to fabułę z gier niech zerżną :)   

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

MK2 z 1997 jest dokładnie na tym samym poziomie. 

Nie polecam. 

Bo wyparliśmy sentymentalnie g00wnowatość tych produkcji ;), ale, na chłodno, jak obejrzysz krwawy sport, najlepszy z najlepszych, amerykański ninja i inne "kultowe klasyki" ówczesnego kina kopanego = dziś żaden nie jest do strawienia. ;) Kino kopane było zawsze grubo żenujące, tylko że tego WTEDY nie widzieliśmy. Dziś oglądam z radością, lekkim żenem i bananem politowania pytając sam siebie "jak to mogło mi się podobać" :)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

@JeRRyF3D akurat do tych klasyków kopanych lubię wracać, mimo że teraz się ogląda je z lekkim politowaniem, mimo tylu lat ogląda się je dobrze czego nie mogę powiedzieć o MK2... 

Ale MK z 1995 jest bardzo fajnym filmem, tak samo jak MK z 2021, ale obydwie drugie części są tak słabe że szkoda gadać. Nie wiem ale twórcy obydwóch drugich części spierdzelili to po całości i chyba wzięli do serca że druga część ma być daremna.