Gang 18 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada tradycyjny temat znowu ja zaczynam sezon. na Accorda wrzucone kleberki zimowe hp3
Krzysiak 246 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Ja w tym tygodniu wrzucam, tylko czekam na końcówki drążków kierowniczych żeby upiec 2 pieczenie przy 1 ogniu
JacekRTX 25 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Już 2 tydzień rozgrzewam zimowe Vredesteiny Wintraki
Marcusfff 54 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Na Artresanie zimowe buty od poniedziałku. Na Klekota dopiero zamówiłem kapcie TS870 i będą w czwartek.
Gret 193 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ja od poniedziałku już na wielosezonowych, tempu u mnie w dzień poniżej 7C także akurat już się wstrzeliłem.
lesiu155 12 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) Ja planuję dziś zmieniać EDIT: Finalnie zmieniłem w sobotę Edytowane 12 Listopada przez lesiu155
TheMr. 451 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada GY Cargo Gen 3 wrzucone tydzień temu nowe do kilku busów, cena ich poszybowała do 800 zł za sztukę, trochę bolało. Więc to już czas
morfang 2 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada U mnie zmiana była w tym tygodniu. Czy mieliście kiedyś taką sytuację, że warsztat zostawił naklejkę informacyjną na oponie? Ja pierwszy raz coś takiego widzę, ale nie wiem czy mam im dać informacją zwrotną. Może to jest normalne i się nie znam? 1
JacekRTX 25 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Dla mnie to niedopuszczalne, można przecież wpaść w poślizg
Seeba03 27 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada W Leonie opony wymienione kilka dni wstecz. Do Ateki właśnie szukam jakiś kapci, ale ceny są lekko odjechane
poszukiwaczGPU 23 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jeżdżę na całorocznych, więc nie ma potrzeby zmiany
Petru23 31 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada U mnie wskoczyły nowe wielosezony Yokohama, także na 2-3, może więcej sezonów spokój. To już moje trzecie prywatne auto na M&S i raczej tak już zostanie. 1
Katystopej 56 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jak zmieniałem dzisiaj koła na zimowe, to śnieg zaczął padać
lesiu155 12 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Wczoraj walnąłem trasę Zamość -> Warszawa i zima chyba drogowców nie zaskoczy, dzisiaj patrzę a tył cały w soli
KiloKush 84 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Też dziś zmieniłem koła. Co ciekawe za samą zmianę całych kół 17" z wyważeniem 80 zł mnie skasował :O
Krzysiak 246 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada W dniu 13.11.2024 o 10:39, poszukiwaczGPU napisał(a): Jeżdżę na całorocznych, więc nie ma potrzeby zmiany U mnie jedno auto na wielosezonie od hankook, więc na szczęście tylko w jednym musze zmieniać
Kakarotto 166 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Normalnie bym miał zmienione już jakoś tak przed końcem października (w zależności od warunków atmosferycznych), ale tym razem wchodzę w drugi sezon jesienno-zimowy na moich pierwszych wielosezonach (GY V 4S G-3). Sezon inauguracyjny jak i cały ponad rok na nich, przejechałem bez problemów.
eNeSik 47 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Ja tam latam na calorocznych Kleber Quadrarex i sobie mocno je chwale. Maja jakies niecale 2 lata i naprawde nie zawiodły mnie a rozne sytuacje i zdarzenia pogowe przeżyly
TheMr. 451 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Być może nie na temat, ale dotyczy opon. Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t.
larry.bigl 45 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 29 minut temu, TheMr. napisał(a): Być może nie na temat, ale dotyczy opon. Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t. Zależy ile zamierzasz na pakę ładować Plus w instrukcji masz opisane jakie opony powinny być (to, że opony np mają łącznie więcej niż DMC to nie znaczy że rozkład nacisku na oś/oponę jest równy). Co do opon mam zasadę że lepiej miec parametry trochę na zaś niż się zdziwić.
TheMr. 451 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Godzinę temu, JacekRTX napisał(a): @TheMr. a co twierdzi producent? Nie pytałem. Na tabliczce są opony z C, ale na tabliczce zawsze jest za mało wymienionych możliwości. @larry.bigl Wiadomo, lepiej mieć zapas niż go nie mieć, ale akurat skończyły się opony C, a z drugiej strony różnica prawie 300 zł na sztuce jakoś mnie nie bawi, a różnica to 50 kg.
JacekRTX 25 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada @TheMr. zmień wulkanizatora, który założy co ty chcesz. Klient nasz pan
TheMr. 451 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Wulkanizator to założy wszystko, szkoda byłoby stracić dowód przy kontroli w razie Rozmowę miałem z diagnostykiem na stacji, bo się go zapytałem jak on to widzi. Edytowane 14 Listopada przez TheMr.
Rekomendowane odpowiedzi