Auta elektryczne (BEV)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez VRman · Opublikowano
Tak. Bo wtedy to był top. Najwyższa półka w gamingu. A teraz czym jest gówniane 26.5" w porównaniu do np. 49" 21:9? Czym jest 1440p w porównaniu do 6K? Tamten monitor miał G-sync, 3D Vision 2, ULMB. 144Hz. A po 11-tu latach oni wyskakują z ceną jakby nadal był rok 201x. Oczywiście, że OLED a nie LCD, ale to przecież nie zmienia sytuacji gdy OLEDy 1440p 240Hz są po 1800 (promocje) przez 2100 (takie se) i 2500 (bardzo fajne monitorki) Przegięli pałę z ceną jak cholera i nie ma co się o to kłócić. W ogóle nie ma się co kłócić Sam pisałem w tym lub innym wątku, że Pulsar pewnie będzie w chorej cenie, ale ostatnio pojawiają się sygnały, że będzie za 2xxx, co jest przegiępiem pały, ale nie skandalem. Przynajmniej oferuje coś, czego absolutnie żaden monitor (poza starociami jak mój) nie oferuje - dobry obraz (choć nie żyletę) w ruchu bez konieczności trzymania FPSu powyżej 400fps. To przynajmniej ma sens. Za 1900-2500 jest kilka różnych modeli na różnych technologiach, jeśli Ci ten nowy Gigabanding OLED nie pasi No własnie, ale tu się płaci, a nie dostaje. Nie ma nawet tych 720 w natywnej. Jakby było 1000Hz - OK, monitor idealny w ruchu, pierwszy bez stroboskopu/BFI osiągający takie coś. Pewnego rodzaju mini-przełom, "checkpoint". Wtedy bym tej ceny (aż tak) nie wyśmiewał. I jakie 70% jeśli 1440p 240Hz 27" OLED kosztują z marżą 2200-2500? Tu jest nowy panel i jak pisałem, elektronika droższa o góra 100$ na cały monitor. Jak mam płacić 1000 za AI które wykryje że mnie nie ma, to chyba wolę nacisnąć przycisk wychodząc Zresztą to można zrobić bez AI. Na LCD. Na OLEDach zawsze różnica będzie aż do 1000Hz, potem zresztą też, ale mniejsza i nie wiem czy OLED (jako technologia) będzie na tyle szybki, żeby ogarnąć więcej. Tylko że to się nie liczy tak, że 60+60=120 więcj 240+60 to taka sama różnica. Tu chodzi o czas trwania klatki, czyli frame persistence. Przy 120Hz masz 8ms, a przy 240Hz masz 4ms. Przy 480Hz masz 2ms, a przy 540 masz tylko 11% mniejsze rozmycie, gdy 480>960 dałoby o 2x mniejsze rozmycie, albo inaczej - obiekt w ruchu zachowałby ostrość przy 2x szybszym ruchu. Dlatego 540 zamiast 480 jest o kant dupy potłuc, choć już 480> ~700 dałoby bardzo wyraźną poprawę, co zresztą widać na testach dual mode 720Hz, tylko co z tego jak nikt dziś nie będzie grał w 720p, a jak jest (jak ja) bardzo wymagający odnośnie ruchu to wybierze Pulsara choćby miał cholernie kwaśną minę buląć pierdylion monet za zabytkową technologię LCD. Nie no, nie przesadzaj. Gra się w 1080p - to się zgodzę. A poza tym dla mnie Hz i jakość obrazu w ruchu to najważniejsze parametry a lamię tak, że w profesjonalnym e-sporcie mógłbym grać tylko jako element rozsmieszający. Nawet na poziomie zwykłem jestem już zbyt stary i zbyt mający problemy ogólno-zdrowotne, żeby rywalizacja miała jakikolwiek sens. A mimo to będę pierwszy do polecania OLEDa 720Hz zamiast 500Hz jak tylko będzie to w natywnej albo np. 1440p na ekranie 2880p, a dopłata to będzie kilka stów czy np. tysiak przy cenie 5K. Sam pomysł na więcej Hz jest super. Pchanie tego w formie dual-mode 720p to jak podpinanie haka do Fiata 126p i reklamowanie go jako ciągnik siodłowy z drobną gwiazdką (że naczepa jest ze włókna węglowego, a ładunkiem balony z helem) -
Przez Tankietka · Opublikowano
Dzisiaj dostałem smsa (mam aplikacje), że postawili obok Biedry. Mniejsze miasto pod Warszawą. -
Przez MaxaM · Opublikowano
Niech starsza osoba mieszkająca w chacie rzuci kamieniem jeśli nie ma gdzieś farelki mającej 40 lat To normalna sprawa jak taki sprzęt wala się gdzieś po strychach -
Przez Zas · Opublikowano
Tylko weź pod uwagę średnią emeryturę i ceny najmu. Może i sprzedać trudno po dobrej cenie (pewnie zależy co, u mnie wiele z WP wisi i wisi, a z ceny nie schodzą, sam nawet nie chcę oglądać, bo mi nie pasuje wystrój, a jak zrobię po swojemu to zrobi się 50-70k taniej niż deweloperka + wykończenie... niby kupa kasy i chciałbym tyle oszczędzić... ale to mało za cenę utknięcia w WP, musieliby zejść z 1k zł na m2, a nie chcą) - ale najem na starość? No nie wiem, chyba to średni scenariusz
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi