Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, raziel88 napisał(a):

Jeśli chodzi o kwestie upływu czasu to wyobraź sobie, że ma on miejsce również gdy podczas jakiegoś pobocznego questa...przeszukujemy skrzynie. Rozumiecie, chłop stoi, wyciąga miecz a tam pare godzin minęło. O tym, że czas jest kradziony również przy rozwoju postaci już wcześniej wspominałem. No nic, ja sobie wgrałem moda i będę grać po swojemu.

Daj linka do tego moda 

Opublikowano

Fajnie ze już w liście z podziękowaniami dodanym do pudełka znów wyższość wersji fizycznej nad cyfrowa jest napisane o tym ze to pierwsza cześć historii coena i będzie kolejna , ale musza pospiesznie łatać i naprawiać gierkę bo nie będzie kontynuacji jak tyle jest negatywnych głosow

Teraz, Reddzik napisał(a):

Jeszcze odwiedzenie lokacji tej czy tamtej można brać pod uwagę dojście- czas, ale nie żeby np otworzyć skrzynię przed którą stoję. Co on tam z nią robi? Kilka godzin plądruje? 

Z tą skrzynką to trochę przesada mogli by sobie odpuscic

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A tak mało brakowało :( Normalnie jak w jakimś soulslike'u :cool: Postać na pierwszym poziomie vs niedźwiedź. Próbowałem go oklepać pięściami, ale za długo to trwa :lol2:

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, DITMD napisał(a):

A tak mało brakowało :( Normalnie jak w jakimś soulslike'u :cool: Postać na pierwszym poziomie vs niedźwiedź. Próbowałem go oklepać pięściami, ale za długo to trwa :lol2:

:D ja to ledwo co dziki i wilki pokonałem , gram na 3 poziomie trudności wyzwanie

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Prolog skończony, jak na razie walka, muzyka, fabuła na plus. Graficznie nawet na PS5 jest ładnie i płynnie.

Największy problem z tymi zadaniami pochłaniającymi czas, bo biegnąc do znacznika nie wiadomo czy aktywność pochłonie 1, 2 czy może 0 segmentów (łatwo sobie popsuć zadania, które okazują się mieć kontynuację np. tak miałem w prologu, gdzie znalazłem złodziejaszka, ale finał był zły).

Współczuję ludziom, którzy zawsze robią gry na 100% :D 

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Mam takie migotanie ekranu że dostane padaczki zaraz, jak tego sie pozbyc? Włączałem wyłączałem dlss, fg, okno lub pełny ekran, nie wiem co sie odpi**a

Ustabilizować klatki lub gsync wyłączyć.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

:D ja to ledwo co dziki i wilki pokonałem , gram na 3 poziomie trudności wyzwanie

Też gram na tej trudności. Jeszcze nadal w prologu jestem. Wytłukłem wszystko, co się dało na mapie, strażnicy przy bramie są niestety nieśmiertelni. Walka robi się coraz fajniejsza. Magiczne przedmioty mają własne ataki specjalne. Dałem moda, dzięki któremu czas nie posuwa się do przodu podczas nabywania nowych umiejętności, i jest git.

• Like 1
Opublikowano

Prolog za mną, wrażenia na ten moment bardzo pozytywne, fabuła wciągająca, gęsty i bardzo mroczny klimat. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to system walki który średnio mi podchodzi, miałem spore problemy z jakimś przypadkowym mini-bossem żeby uratować Vlada. 

• Like 4
Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Prolog za mną, wrażenia na ten moment bardzo pozytywne, fabuła wciągająca, gęsty i bardzo mroczny klimat. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to system walki który średnio mi podchodzi, miałem spore problemy z jakimś przypadkowym mini-bossem żeby uratować Vlada. 

System walki po czasie jest mega satysfakcjonujący,dochodzi dużo bajerów.

System czasu nie ma znaczenia,robisz co chcesz i idziesz na zamek 29 dnia albo i wcześniej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Dzisiejszy patch pomógł

Ciekawe, biorąc pod uwagę, że hotfix nie wprowadził żadnych zmian dot. stabilności ani wydajności. :E 

(chyba, że to jakaś nie pełna lista)

Full list of changes:

Quests

Coen can talk to Farkas now even after killing all NPCs around him

Lunka no longer gets lost when leading Coen in the tutorial

Uriashi blacksmith learned how to craft a certain holy sword

Gameplay

Adjustments to controller dead zone and input issues while sprinting (PC Only)

https://steamdb.info/patchnotes/25107392/

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Ciekawe, biorąc pod uwagę, że hotfix nie wprowadził żadnych zmian dot. stabilności ani wydajności. :E 

(chyba, że to jakaś nie pełna lista)

Full list of changes:

Quests

Coen can talk to Farkas now even after killing all NPCs around him

Lunka no longer gets lost when leading Coen in the tutorial

Uriashi blacksmith learned how to craft a certain holy sword

Gameplay

Adjustments to controller dead zone and input issues while sprinting (PC Only)

https://steamdb.info/patchnotes/25107392/

Ciekawe, nie napisałem wydajności , o stabilności też nie do końca %-) może gdzieś jakis mini fix był i się nim nie pochwalili 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, JeanPepin napisał(a):

Mam takie migotanie ekranu że dostane padaczki zaraz, jak tego sie pozbyc? Włączałem wyłączałem dlss, fg, okno lub pełny ekran, nie wiem co sie odpi**a

Jeśli masz najnowsze sterowniki to one są prawdopodbnie winne.

U mnie 60-100 fps z DLSS Q 3440x1440 z wymaksowanymi ustawieniami. Jak "chrupnie" ze 100 do 60 to tragedii nie ma, ale optymalizacja tragedia patrząc na grafikę z 2016r

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Ciekawe, nie napisałem wydajności , o stabilności też nie do końca %-) może gdzieś jakis mini fix był i się nim nie pochwalili 

Pisałeś o stabilizacji klatek. :E Ale ok, może był jakiś tyci-fix. :E 

A zainstalowaliście już najważniejszy mod? 
https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/87

Tato, tato, chcę Wiedźmina!
Tata: Ale mamy Wiedźmina w domu.
Wiedźmin w domu: ...

87-1788458636-633259077.jpg

87-1788458654-154037241.jpg

• Like 2
  • Haha 2