Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DITMD napisał(a):

Może to sens, aczkolwiek czy gra nie stanie się zbyt trywialna, jeśli będziemy w stanie robić o wiele więcej questów niż normalnie? Chyba zrobię tak, jak mówisz, bo bez sensu odcinać się od opcjonalnego contentu. To jest ten mod https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/10 ?

Tak, i zmien w pliku ilosc dni na dokladnie 61 (jeden dzien odchodzi za prolog). Na szybko przeliczylem ilosc questow, ile czasu zabieraja rozne czynnosci, nauka umiejetnosci. W skrocie powiem tak: jak chcesz zrobic duzo questow, to zapomnij o rozwijaniu postaci. Jak chcesz z kolei konkretnie rozwijac postac, to nie dasz rady zrobic wiecej niz 40-45% questow. A wiadomo ze gdzies po drodze powtapiasz czas na jakies totalne pierdoly. Sam romans z 1 pania (a sa dostepne 2), to lacznie chyba po 6 questow na kazda z nich, a kazdy kolejny zabiera wiecej jednostek czasu niz poprzedni.

Jezeli planujesz grac na 2 razy, to zostaw jak jest i dokonuj wyborow, a potem mierz sie z konsekwencjami. Ale jak planujesz tylko 1 przejscie gry (a zakladam ze tak planuje wiekszosc), to bezsensu tracic az tyle contentu, ktory jest w grze, z powodu braku czasu. Wiadomo ze podwajajac czas bardziej przypakujesz, dlatego zalecam zwiekszenie poziomu trudnosci +1 do preferowanego. 

Moim zdaniem ten limit jest dosc sztucznie narzucony, liczylem ze fabularnie lepiej to rozwiaza. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Moim zdaniem ten limit jest dosc sztucznie narzucony, liczylem ze fabularnie lepiej to rozwiaza. 

Przyznaj się, po prostu narzekasz, że nie możesz sobie haremu zrobić, i dlatego instalujesz mod na 61 dni. :E 

Spoiler

;) 

Opublikowano

@Element Wojny to czyli jak ktoś chce grać więcej razy niż jeden, to lepiej grać bez modów?

Ale z drugiej strony można sobie też sejwy porobić bo tam chyba jest stare dobre quick save i quick load?

2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Przyznaj się, po prostu narzekasz, że nie możesz sobie haremu zrobić, i dlatego instalujesz mod na 61 dni. :E 

Pokaż ukrytą zawartość

;) 

Harem to chyba taki biedy jak są tylko dwie kobiety :E

Opublikowano
5 minut temu, barteke napisał(a):

Ok, ja już "ukończyłem", zeszło mi 10h :)

Pokaż ukrytą zawartość

obraz.png.b2f212c6a1fb391a77464b7a7b838f58.png

Szybko. :)  Chyba mamy nowego speedrunera. :E @ODIN85 zostajesz w tyle. :E 

6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Element Wojny to czyli jak ktoś chce grać więcej razy niż jeden, to lepiej grać bez modów?

Ale z drugiej strony można sobie też sejwy porobić bo tam chyba jest stare dobre quick save i quick load?

Harem to chyba taki biedy jak są tylko dwie kobiety :E

Jest jeszcze jedna opcja.;)

• Haha 2
Opublikowano
27 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tak, i zmien w pliku ilosc dni na dokladnie 61 (jeden dzien odchodzi za prolog). Na szybko przeliczylem ilosc questow, ile czasu zabieraja rozne czynnosci, nauka umiejetnosci. W skrocie powiem tak: jak chcesz zrobic duzo questow, to zapomnij o rozwijaniu postaci. Jak chcesz z kolei konkretnie rozwijac postac, to nie dasz rady zrobic wiecej niz 40-45% questow. A wiadomo ze gdzies po drodze powtapiasz czas na jakies totalne pierdoly. Sam romans z 1 pania (a sa dostepne 2), to lacznie chyba po 6 questow na kazda z nich, a kazdy kolejny zabiera wiecej jednostek czasu niz poprzedni.

Jezeli planujesz grac na 2 razy, to zostaw jak jest i dokonuj wyborow, a potem mierz sie z konsekwencjami. Ale jak planujesz tylko 1 przejscie gry (a zakladam ze tak planuje wiekszosc), to bezsensu tracic az tyle contentu, ktory jest w grze, z powodu braku czasu. Wiadomo ze podwajajac czas bardziej przypakujesz, dlatego zalecam zwiekszenie poziomu trudnosci +1 do preferowanego. 

Przecież możesz zrobić wszystkie zadania w grze i masz jedną konsekwencję takiego grania.

Potem happy end możesz sobie na yt obczaić.

19 minut temu, barteke napisał(a):

Ok, ja już "ukończyłem", zeszło mi 10h :)

Pokaż ukrytą zawartość

obraz.png.b2f212c6a1fb391a77464b7a7b838f58.png

Słabo. To zakończenie idzie zrobić w 2.5h:E

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze kilka godzin za mną. Parę negatywnych spostrzeżeń o technicznej stronie gry:
1. Jak to możliwe, że nie można normalnie przerzucić gry na drugi ekran? Specjalnie pod takie gry kupiłem sobie większego OLEDa i nie mogę na nim zagrać :V
W opcjach brak wyboru ekranu, po przerzuceniu ręcznym i tak nie da się wybrać rozdzielczości natywnej drugiego ekranu. Nawet po ustawieniu go głównym.

Po dodaniu rozdzielczości niestandardowej da się ją zmienić, ale buguje się sterowanie i nie można nic kliknąć.
Dosłownie z żadną inną grą nie miałem takiego problemu.

2. Brak HDR.

3. Walka. Ależ wnerwiające. Nie mówię tutaj o kiernukowym systemie walki. Mówię o lockowaniu przeciwników. Robisz unik, uderzasz, proste? Niby proste, ale uderzasz drugiego przeciwnika, bo gra ignoruje locka z przeciwnika, którego ataku uniknąłeś. Efekt? Drugi przeciwnik paruje, a ty dostajesz w łeb. Pomyliłem się, da się zlockować na danym przeciwniku :D 

4. Właśnie wywaliło mnie z gry drugi  jednak trzeci  czwarty raz.

5. Optymalizacja nie jest tragiczna, ale też nie jest mocną stroną. 1440p, wszystko na ultra + DLAA na PCcie z sygnatury jest 54-60+ FPS. Niby spoko, ale przydałoby się mieć podobną ilość, ale w 4K.

6. Czasem mimika nie jest zgrana z dubbingiem. 

7. Niewidzialne ściany. Przed chwilą zginąłem, bo nie mogłem odejść od przeciwników. Za mną pusto, a postać zablokowana. 

8. Przy wejściu do menu/po zginięciu gra wywołuje myszkę. Niby pierdoła, ale czasem trzeba nacisnąć na padzie 2/3x żeby załapało. 

Rozgrywka mi się podoba, jeszcze nie poznałem wszystkich mechanik - wiadomo. 
Nie chcę teraz się rozpisywać o moich odczuciach co do samej gry/fabuły/mechaniki. Opisałem jedynie problemy techniczne i niedociągnięcia twórców. 

No nic, wracam do gry :D 

PS. Po drugim crashu gry przestał działać DLSS FG. 

Edytowane przez ztx
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, ztx napisał(a):

Niewidzialne ściany. Przed chwilą zginąłem, bo nie mogłem odejść od przeciwników. Za mną pusto, a postać zablokowana. 

Na to narzekali już w recenzjach wypuszczonych kilka dni temu. 

Że szczególnie podczas poruszania się jako wampir/wilk można się zablokować o niewidzialne przeszkody. 

Opublikowano
36 minut temu, voltq napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Walka jest świetna jeszcze bardziej mi się ta gierka podoba., 3 poziom trudności to 4 jest jak hc w KCD 

Nadal z prologu nie wyszedłem :D

A ja nadal KCD II nie ograłem jeszcze 😅😂😉

Opublikowano
1 godzinę temu, PaVLo napisał(a):

No mogli sobie darować tą łacinę w znalezionych tekstach, lub chociaż dać opcję tłumaczenia :wariat:

A w grze nie ma możliwości nauczenia się łaciny? Może wtedy jest przetłumaczone na polski. 

W Kingdom Come rozwiązali to tak, że podczas nauki czytania głównemu bohaterówi mieszały się litery i wraz z postępami dało się zrozumieć coraz więcej tekstu. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zacząłem grać i głównym atutem jest fabuła i scenki realizowane podobnie jak w wiedźminie 3. Ogólnie to masa zapożyczeń z W3. Tak z pół gry. 

Na ten moment jak wyżej pisano gra wydaje się niedogotowana. 

• Like 1