Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Staram się być naprawdę wyrozumiały, ale pod kątem fabularnym ten przywódca rebeliantów to taka mameja że szkoda gadać. Chyba każdy z jego kręgu nadawałby się na przywódcę 10x bardziej niż on sam. 

A ten cały DLSS5 fix jedyne co zrobił, to jeszcze podbił mi temperaturę na procku, i wprowadził szereg artefaktów, których wcześniej nie było. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Panowie, udało się - DLSS 5 bez dyskotetki, oto co  zrobiłem :

1. Najnowsze stery z dziś

2. RHI z instalką DLSS od shortfuse z opcją NR cost SCALER -wtedy dałem na 75%.

image.png.4644677647b03c7d35f80c2973a58bb7.png

I mam te 80 fps w 2k ultra DLSSUQ

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

ktora to jest w koncu wersja? Swapper? Autopilot? Takiego menu jeszcze nie widziałem

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Element Wojny napisał(a):

ktora to jest w koncu wersja? Swapper? Autopilot? Takiego menu jeszcze nie widziałem

Reno dx .

Po instalacji, jak uruchomisz i bedzie disco. Zrestartuj kompa i odrazu odpal grę .

Alez to teraz wyglada ...

Edytowane przez zozolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Na dziś starczy. 23 dzień wybił, pojawił się ekran o drodze bez powrotu, więc w temacie głównego questa czeka mnie już tylko wielki finał - bardzo szybko, szczerze mówiąc... Pierwsza połowa dzisiejszej rozgrywki była słaba, momentalnie nawet usypiająca, fabularne doły jak pisałem wcześniej; ale na szczęście w drugiej trafiłem na 3 bardzo fajne questy fabularne, które zrobiły robotę. 

Gra jest nierówna. Gdyby pominąć cały ten powtarzalny ubiszajs z infamą, gra byłaby znacznie lepsza - ale wyższy level jest potrzebny, przekonałem się dziś o tym. Nie wiem ile jeszcze fabularnych questów pobocznych mi zostało, ale raczej przejdę totalnie wszystko zanim wskoczę w finał.

Cały czas jednak czegoś mi tutaj brakuje. Jak ładnie momentami gra by nie była napisana, brakuje mi tutaj emocji. Jest ciężki klimat, momentami naprawdę dobre dialogi, dobry dubbing, muzyka... ale brakuje ciar, questów zapadających w pamięć, robiących wodę z mózgu. Tyle lat minęło, a ja nadal pamiętam quest z Wieśka 3 - o dziewczynie zjedzonej w wieży przez szczury, emocje które temu towarzyszyły. Tutaj tego nie czuję. 

W którejś recenzji widziałem nawiązanie, że są tutaj questy na poziomie Czerwonego Barona. Ehm.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Na dziś starczy. 23 dzień wybił, pojawił się ekran o drodze bez powrotu, więc w temacie głównego questa czeka mnie już tylko wielki finał - bardzo szybko, szczerze mówiąc... Pierwsza połowa dzisiejszej rozgrywki była słaba, momentalnie nawet usypiająca, fabularne doły jak pisałem wcześniej; ale na szczęście w drugiej trafiłem na 3 bardzo fajne questy fabularne, które zrobiły robotę. 

Gra jest nierówna. Gdyby pominąć cały ten powtarzalny ubiszajs z infamą, gra byłaby znacznie lepsza - ale wyższy level jest potrzebny, przekonałem się dziś o tym. Nie wiem ile jeszcze fabularnych questów pobocznych mi zostało, ale raczej przejdę totalnie wszystko zanim wskoczę w finał.

Cały czas jednak czegoś mi tutaj brakuje. Jak ładnie momentami gra by nie była napisana, brakuje mi tutaj emocji. Jest ciężki klimat, momentami naprawdę dobre dialogi, dobry dubbing, muzyka... ale brakuje ciar, questów zapadających w pamięć, robiących wodę z mózgu. Tyle lat minęło, a ja nadal pamiętam quest z Wieśka 3 - o dziewczynie zjedzonej w wieży przez szczury, emocje które temu towarzyszyły. Tutaj tego nie czuję. 

W którejś recenzji widziałem nawiązanie, że są tutaj questy na poziomie Czerwonego Barona. Ehm.

To finał raczej Twojej oceny nie zmieni, no może doda +1 albo -1. Ale tak ogólnie rzecz biorąc jaką byś notę wystawił? Czytając Twoje wypowiedzi to tak bym więcej niż 6/10 nie dał. 

Moim zdaniem tutaj przyklejona łatka "gra twórców wiedźmina" zrobiła złą robotę, ponieważ ludzie spodziewali się tego co dostarczył W3 a dostali taki misz masz nijakości z jakością, ale bardziej nastawione na tą nijakość. 

Ale dobrze nich się uczą na błędach i jak będą czytać opinię społeczności to może 2 część zasłuży na łatkę "gra twórców wiedźmina". 

• Like 1
Opublikowano

Doda jeden. Finał jest bardzo dobry tylko droga do niego słaba:E

14 godzin temu, zozolek napisał(a):

I mam te 80 fps w 2k ultra DLSSUQ

Dyska dalej na nowych sterach:thumbdown:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

To finał raczej Twojej oceny nie zmieni, no może doda +1 albo -1. Ale tak ogólnie rzecz biorąc jaką byś notę wystawił? Czytając Twoje wypowiedzi to tak bym więcej niż 6/10 nie dał. 

Moim zdaniem tutaj przyklejona łatka "gra twórców wiedźmina" zrobiła złą robotę, ponieważ ludzie spodziewali się tego co dostarczył W3 a dostali taki misz masz nijakości z jakością, ale bardziej nastawione na tą nijakość. 

Ale dobrze nich się uczą na błędach i jak będą czytać opinię społeczności to może 2 część zasłuży na łatkę "gra twórców wiedźmina". 

Czy ja wiem, Wiedźmin 3 też nie jest równy, masz lepsze i gorsze questy. Dawnwalker to solidny tytuł, na pewno jedno z lepszych rpg, w jakie grałem w ostatnich latach, i ogólnie jedna z lepszych gier tego roku. Dawnwalker ma więcej mechanik, powstał mniejszym nakładem sił. Będzie mi ciężko przejść z tego systemu walki do tego drewna z Wiedźmina. Trzeba docenić, co zrobiło to małe studio, oni nie mieli gotowego uniwersum ze wszystkim do zrobienia gry i paru tytułów za pasem. Optymalizacja kuleje, ale całość wyszła im solidnie, gry nie skończyłem jeszcze, ale po jakichś 32h dla mnie to na luzaka jest takie 8/10, a jak poprawią parę rzeczy, które mnie irytują, to bez problemu dam dziewiątkę. 

Edytowane przez DITMD
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko że W3 to masz grę na długie godziny, więc tutaj to normalne że questy różnią się poziomem jakości, ale jest kilka takich co zapadają w pamięć, a tutaj jak Element napisał że nic takiego nie ma. Czyli historia jest ok, ale szału nie ma :)  

Oczywiście że trzeba doceniać i wspierać małe studia, a do tego jeszcze polskie, ale tutaj złą/dobrą robotę zrobiła łatka "gra twórców..." i ludzi spodziewali się jakiego WOW, a dostali po prostu wow.

I powtórzę się gdyby gra nie opierała się  hasłach "gra twórców wiedźmina" to by był to zwykły średniak bez nawet tego małego wow, ale polska gra i "gra..." tutaj dość mocno podbiły opinię i pewnie sprzedaż. 

Opublikowano (edytowane)

Gram sobie powoli i sporo jeszcze przede mną, ale na razie questy są bardzo dobre, choć zdarzają się takie sobie. Wątek Ambrusa to było złoto. Zarówno sama historia, konstrukcja questa, to jak pogrywał ze mną i moimi emocjami/oczekiwaniami i to jak mnie "nagrodził" za takie a nie inne decyzje :)

Spoiler

Najpierw poczułem się jak ostatni leszcz kiedy zatrułem go podstępnie, bo myślałem że chce zastawić pułapkę a on przyszedł na honorowy pojedynek, potem jak musiałem przebiegać całą noc zatruty bo wypiłem go na koniec, a potem jeszcze w nagrodę za litość muszę słuchać jego komentarzy :P I jeszcze to rozczarowanie Ambrusa - "pożyłem dwa lata"  Cudo!

Podoba mi się też że można "psuć" grę. Vlada wypiłem na samym początku, bo walkę przed rozmową skończyłem z minimalnym zdrowiem i Cohen poddał sie rządzy krwi (od razu po tej akcji postanowiłem nie korzystać z sejwów po niefortunnych wydarzeniach i to była bardzo dobra decyzja), quest z tą krową z oberży skończyłem w jakies 3 minuty, a okazuje sie że tam było sporo opcji, ale poprowadziłem rozmowę tak, a nie inaczej. Podoba się.

Edytowane przez Zdzichon
  • Like 1
Opublikowano

Wiedźmin miał przede wszystkim wyrazistego Geralta i całe lore ukształtowane przez Sapkowskiego.

Coen jest słabym protagonistą. Aż dziwne, że twórcy chcą się z nim męczyć przez całą trylogię.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Coen jest takim "naiwnym, niedojrzałym młodzieniaszkiem". Mają pole do popisu w którą stronę Coen "dorośnie". Jak przystało na taką grę powinni ukierunkować go na tory "łobuz kocha najbardziej" xD. Brakuje mu charakteru, brakuje mu "normalniejszych" dialogów. Dziwi go wszystko dookoła, drętwe zaloty do płci przeciwnej, brak pewności siebie. Jeśli dobrze pociągną lore w następnych częściach i Coen będzie bardziej wyrazisty niż ciamajdowaty to jest szansa dla tych gier.

Jako, że Coen jest młody i dopiero co posiadł moce i wyruszył w podróż to jestem w stanie właśnie tak podejść do tej postaci. Gdyby to był zaprawiony w boju wojak to nie było by to do przełknięcia.

Mnie martwi to, że już mówią o następnych częściach, a nim dostaniem hotfixy na częste problemy to wszyscy już przejdziemy tę grę :D 

• Like 2
Opublikowano

Miałem zapoznać się z Coenem dopiero w październiku, ale tak zachwalacie, że nie było innej opcji :glodny:

Jeszcze jutro kurier przywiezie (prawdopodobnie) dummy pluga HDMI, to przetestuję obliczanie DLSS 5 Neural Rendering na drugiej karcie graficznej. 

received_2562320607515185.thumb.webp.f082ecfb6a8bb3cc2df48309ef34611e.webp

• Like 5
Opublikowano
31 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Jeszcze jutro kurier przywiezie (prawdopodobnie) dummy pluga HDMI, to przetestuję obliczanie DLSS 5 Neural Rendering na drugiej karcie graficznej. 

To tak nie działa ;) Poczytaj uważnie opis moda, to się dowiesz, dlaczego druga karta musi mieć podłączony monitor.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Trudno powiedziec, dobry final moze podbic note koncowa. Mam jeszcze nadzieje na jakies wow momenty, emocje, zaskoczenie, wbijajace w fotel zwroty akcji itp. Nie zrozum mnie zle, gra jest ogolnie naprawde dobra - fabularnie bardzo poprawna, ale nic ponad to. Biore jednak pod uwage, ze to premierowa gra nowego studia, z budzetem niedorastajacym takiemu Wiedzminowi do piet, wiec nie mozna oczekiwac cudow. 

2 godziny temu, slafec napisał(a):

Coen jest słabym protagonistą. Aż dziwne, że twórcy chcą się z nim męczyć przez całą trylogię.

Jest, ale trzeba pamietac ze to mlody chlopak, questy chociazby z Anka obnazaja jego mankamenty wynikajace z racji wieku i braku doswiadczenia na wielu roznych plaszczyznach. Tutaj akurat widze spore pole do poprawy w kolejnych odslonach - Geralt tez gdzies zaczynal i mial swoj poczatek.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

hej wąpierze! 

wczoraj pograłem całe 47 minut! mam 6 godzin w grze 
nie wiem jak u was ale mnie walka z omniblokiem i ogólnie walka męczy, moja postać jest tak słaba, że ciągler ginę, więc staram się unikać walki kiedy tylko mogę... może uda mi się trochę podreperowac postac. ale męczy mnie walka, mam level 9 postaci i jestem lekko po poznaniu Sary( chyba tak miała na imię) 

w weekend może coś więcej przycisnę, no gra jest świetna, ale walczyć nie umiem... ta stamina co ucieka przy omnibloku to padaka, chyba poternuję relfeks i zagram z kirunkowym! 

Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Miałem zapoznać się z Coenem dopiero w październiku, ale tak zachwalacie, że nie było innej opcji :glodny:

received_2562320607515185.thumb.webp.f082ecfb6a8bb3cc2df48309ef34611e.webp

jak to wygląda z dugą kartą? jak ją podłączysz? jakie karty bedą używane? 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Trudno powiedziec, dobry final moze podbic note koncowa. Mam jeszcze nadzieje na jakies wow momenty, emocje, zaskoczenie, wbijajace w fotel zwroty akcji itp. Nie zrozum mnie zle, gra jest ogolnie naprawde dobra - fabularnie bardzo poprawna, ale nic ponad to. Biore jednak pod uwage, ze to premierowa gra nowego studia, z budzetem niedorastajacym takiemu Wiedzminowi do piet, wiec nie mozna oczekiwac cudow. 

Jest, ale trzeba pamietac ze to mlody chlopak, questy chociazby z Anka obnazaja jego mankamenty wynikajace z racji wieku i braku doswiadczenia na wielu roznych plaszczyznach. Tutaj akurat widze spore pole do poprawy w kolejnych odslonach - Geralt tez gdzies zaczynal i mial swoj poczatek.

Wow będzie w scenie po napisach:o

Opublikowano
42 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Prawie na każdym polu jest coś do poprawy, obawiam się że twórców ta seria przerośnie.

Coen to taki no name z generatora, który reaguje na decyzje gracza. Zakończeń jest kilka (i to dość różnych), ciężko będzie zachować spójność i zbudować jakiś konkretny charakter. Do tego zapowiadali, że będą skakali po różnych epokach, jak w jakimś AC od Ubi :D 

@ODIN85Ta scena po napisach była pokazywana podczas SGF, także nie wszyscy odczują efekt wow.

• Like 1