Sylwester 2024/25 z Ithardware-wątek imprezowy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez leven · Opublikowano
A tam chytre... baby z Halemby biorą do g..by. To jest moc -
Przez Katystopej · Opublikowano
Mi zależało na tej wadze i drugiej misce, trafiło się jedno i drugie, tak w zasadzie to jedynie przystawki do soków nie mamy, wagę sprawdzałem z kuchenną, tragedii nie ma, może 10g odchyłu, za to zimnioki na placki trze cudownie, no idealna konsystencja po usmażeniu, właśnie zajadam z gulaszem, a wczoraj zajadałem ze śmietaną 18 i cukrem -
Przez VRman · Opublikowano
Wiesz, że low-endowe karty pofrunęły z 500zł na 2000? I co? I ludzie kupują, bo nie mają innego wyjścia. A że potem debile w krawatach robią "analizy rynku" z wnioskami typu "zainteresowanie PC spada" bez połączenia kropek to inna sprawa. Wydaje się, że jakoś nikomu to nie przeszkadza. Teraz masz w 2025r. karty za 1500zł z 8GB pamięci gdy tyle samo miała karta niemal dekadę temu, gdy kosztowała ponad 1/3 mniej wtedy. Teraz będzie to samo z RAMem. Ludzie będą używać kompów z małą ilością pamięci. Od biedy to się da net przeglądać na kompie z 2GB RAMu, a na 4GB 2 lata temu używałem kompa przez 3 miesiące. Po prostu te ceny cofną nas w rozwoju jak z kartami. W tej samej cenie zamiast mieć 32GB jako mainstream w np. 2026r. to będziemy mieli 16 albo i jeszcze mniej. Apple do drogiego jak cholera Ipada dało ostatnio chyba całe 12GB I jak wspomniałem - to jest niektórym w branży komputerowej na rękę. Komputery gówniane i drogie = większe zainteresowanie komputerami zdalnymi (nadal nienawidzę mówienia na to cloud/chmura) i ci sami co robią centra AI będą na to cisnąć. Wyobraź sobie, że dziś za 4000zł możesz kupić intela 2600K z 4GB RAMu i GTX 750ti. A tu obok piękna i błyszcząca w słońcu oferta na dostęp do Ryzena 7600 z RTX 5060Ti 16GB za promocyjne 50$/miesiąc. No to tak mniej więcej prognozuję PC za dekadę. -
Przez miro · Opublikowano
jest taka opcja to nie problem, , wystarczą przejściówki, ale nie każdy ma kompa schowanego, nie każdemu odpowiadają sterczące wtyczki z kablem.. sporo kupuję , nie doświadczyłem, zawsze wszystko przychodzi idealo, moje szczęście to samo słyszałem np o morele, a tam też dużo biorę i zawsze nowe.. ale szanuję jest taka opcja, jesli masz kupione pamięci to można poczekać.. -
Przez bergercs · Opublikowano
Muminka lepiej bez wagi brać - sam mam z wagą, niezbyt dokladna a sporo drożej. Kupilem "prawie ze wszystkim" - jeszcze muszę dokupić przystawki do makaronów, ale ceny z d.y mają. Jeśli ktoś szuka to teraz podstawowy zestaw na Amazonie 778zl - dobra cena za ten sprzęt. A co do noży - też IKEA. Sam używam 365tek, jak ktoś chce z japońskiej to też mają w ofercie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi