Keller 727 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Nie wiem czy było, ale nie róbmy żartów, że takiego klasyka jeszcze nikt nie zarzucił. Zeus i Posejdon. 2000/2001r. Też świetny dubbing, fajnie się słucha odzywek bogów Chętnie bym zobaczył remake, ale pewnie już by było po angielsku więc straciłbym chęci jak z remakem Faraona. 8
Voodoo2 958 Opublikowano 19 Stycznia Autor Opublikowano 19 Stycznia Miałem wrzucić, rok temu ogralem całego Zeusa raz jeszcze, gra jest fenomenalna. Próbuje od tygodnia Builders of Egypt, który miał być wzorowany na Zeusie i Faraonie, ale oni tego kompletnie nie czują i nie rozumieją jak większość dzisiejszych wydawców gier na czym ich tworzenie polega. Smutne.
ghostdog 901 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Street Fighter II To były jeszcze czasy gdy chodziło się do salonów gier. Jako smark zapamiętałem cwaniaczków, co chcieli "pomóc" z przejściu poziomu/przeciwnika Sporo kasy wyłudziłem od rodziców na drożdżówki, a tak naprawdę poszły na żetony. Mam sentyment do serii SF, chyba nawet bardziej ją lubiłem niż MK. Nie zapomnę tego uczucia kiedy wreszcie mogłem grać za free na Amidze. Nawet kupiłem dla SF taki joystick. 10 1
galakty 3 313 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Walker Walker is a horizontally scrolling shooter video game developed by DMA Design and published by Psygnosis for the Amiga in February 1993. The player controls a bipedal mech and is tasked with killing advancing enemies in stages set in multiple time periods. Development of the game began after the release of Blood Money, but was scrapped in 1990 because the game was not coming together. By the end of the year, development had recommenced with a redesign, inspired by sprites originally intended for Blood Money. Ian Dunlop and Neill Glancy designed the game, and Raymond Usher wrote its soundtrack. The game was released to positive reviews with praise directed at the game's graphics and sound, but reviewers were critical towards the repetitiveness of the gameplay. Amiga Power ranked it among their top 100 Amiga games of 1993. 3 1
Necronom 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Skoro takie retro, to nie może zabraknąć Cannon Fodder. Ile ja godzin przy tym spędziłem. Jools i Jops, zawsze powtarzałem jak któryś padł 15
hubio 1 174 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @Keller oczywiście w Faraona też się grało Zapomniałem na śmierć. Pamiętam tych ludzików biegających z taczkami 1 1
Keller 727 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Jak mowa o fajnych odzywkach w grze, to również Knights and Merchants. Nigdy nie przeszedłem tego, za trudne to było gdy ogrywałem w wieku nastoletnim. Ciekawe czy po latach dałbym radę? Dawać żarcie! 1998r. 3
Jaycob 1 934 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 11 godzin temu, ghostdog napisał(a): Nie zapomnę tego uczucia kiedy wreszcie mogłem grać za free na Amidze. Nawet kupiłem dla SF taki joystick. Miałem identyczny, ale do MK II.
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Street Fighter 2 Yes, yes , yes - do tej pory mam oryginalne amine gdzieś na płycie A teraz kolejny suchar: Dungeon Keeper 2 https://pl.wikipedia.org/wiki/Dungeon_Keeper_2 Jest tu jeszcze ktoś kto nie chciał zarządzać lochami ? Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 2
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Miałem to ,ale za wuja nie czaiłem o co w tej grze chodzi 13 godzin temu, galakty napisał(a): Walker Walker is a horizontally scrolling shooter video game developed by DMA Design and published by Psygnosis for the Amiga in February 1993. The player controls a bipedal mech and is tasked with killing advancing enemies in stages set in multiple time periods. Development of the game began after the release of Blood Money, but was scrapped in 1990 because the game was not coming together. By the end of the year, development had recommenced with a redesign, inspired by sprites originally intended for Blood Money. Ian Dunlop and Neill Glancy designed the game, and Raymond Usher wrote its soundtrack. The game was released to positive reviews with praise directed at the game's graphics and sound, but reviewers were critical towards the repetitiveness of the gameplay. Amiga Power ranked it among their top 100 Amiga games of 1993. Kiedyś wszystkie gry jakie wyszły na Amigę przeleciałem alfabetycznie aby to znaleźć. Klasyk giera była. 1
galakty 3 313 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Walker był super, ta muzyka złowroga, ciary mnie przechodziły 1
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia No to jedziemy dalej z zarządzaniem .. Jestem Bogiem - czyli Populous https://pl.wikipedia.org/wiki/Populous:_The_Beginning
Qrdello 826 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Tak czytam tutaj, nostalgia mnie łamie i coraz częściej nachodzi mnie idea złożenia takiego old-timera. Mam dostęp do sprzętu z początku i połowy lat 2010, tj. od 1998 do 2010-12, kilka kart pokroju 9500gt/9600gt się przewija, jakieś starsze athlony z czasów XP - a do takich starszych pozycji jak znalazł jeszcze trochę mnie tutaj pokusicie i będzie nowy build.
pawelsake 54 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia wczoraj mnie taki sentyment naszedł w salonie zabaw dla dzieci był automat z Teekenem6 i Mortalcombat 4 i innymi automatowymi grami ale to było miłe
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) A teraz coś z rzymianami .. Centurion https://pl.wikipedia.org/wiki/Centurion:_Defender_of_Rome Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 3
Keller 727 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Tą gierkę mało kto pewnie z was zna, ale dla mnie było super. TPP, strzelanie, na tamten czas widowiskowe skoki ze spadochronu, jazda bolidem śnieżnym. CT Special Forces Fire for Effect - 2005r. https://store.steampowered.com/app/283410/CT_Special_Forces_Fire_for_Effect/ Na Steamie bardzo słabej jakości mają zdjęcia z gry, więc proszę się nie sugerować, bo tak źle to nie wygląda. Edytowane 20 Stycznia przez Keller
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Czas na kosmos Elite II Frontier - a raczej Frontier II Elite https://pl.wikipedia.org/wiki/Frontier:_Elite_II Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 2
bbandi 452 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Tzar: Ciężar Korony, no ciężar to był w późniejszych etapach, niezwykła skala przeciwników, ilość której nie dałem rady - ale gra była zacna Edytowane 20 Stycznia przez bbandi 4
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) A jeśłi mamy latać w kosmosie - kto pamięta ? Ja pamiętam głównie kombinacje gdzie tu przekierować energię : do silników (żeby lecieć szybciej) czy do tarczy (żeby przeżyć) Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 3
dawidoxx 974 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Die by the Sword Premiera 1998 Die by the Sword jest przygodową grą akcji z rozbudowanym elementem walki bronią białą. Gracz wciela się w szermierza imieniem Enric, który przemierza pełen niebezpieczeństw, fantastyczny świat w poszukiwaniu zaginionej siostry - Mayi. Oj grało się w to też 😁 3
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia To ja tu jeszcze dorzuce Homeworlda https://pl.wikipedia.org/wiki/Homeworld 3
hubio 1 174 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) @Yedi o Boże! Centurion - ile ja się w to nagrałem i znów zapomniałem na śmierć. Tak samo we Frontiera II. Jeszcze na Amidze. Pamiętam jak kupiłem tego Frontiera w sklepiku komputerowym, oczywiście pirata bo wtedy oryginały kosztowały pół pensji, a piraty sprzedawano legalnie (chyba nawet nie było ustawy autorskiej) i jak wracałem do domu to czułem jak na jednej dyskietce niosę cały wszechświat Nie byłem w stanie wyjść z podziwu, że na jednej dyskietce upchnęli tak dużo zawartości. Jeśli chodziło o Frontiera I to mnie skorygujcie bo nie pamiętam czy to była jedynka czy dwójka. Edytowane 20 Stycznia przez hubio
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Raczej II - na bank była na Amigę bo zawsze w niedzielę nawiedziałem kumpla z Amigą (ja miałem PC) i graliśmy we wszystkie nowości A Centurion bedzie (mam nadzieję) wieczny Co do gier - kto pamięta Grzybowską ? Skoro juz o Amigantach mowa .. To nie może zapomnieć najbardziej znanej platformówki czyli ... Superfroooog !!! https://pl.wikipedia.org/wiki/Superfrog Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 3
Keller 727 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Na pierwszej stronie przydałoby się podsumowanie by powtórek nie robić @Voodoo2
Yedi 277 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Kolejny klasyk Neverwinter Nights (2002) https://en.wikipedia.org/wiki/Neverwinter_Nights Edytowane 20 Stycznia przez Yedi 7
Rekomendowane odpowiedzi