Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sami nakręcacie spiralę bezsensu (i będzie pitolenie na kolejne strony).
Już o tym była rozmowa.

Czyste info - gra złamana.
Każdy pocznie z tym info, co zechce = jego sprawa i jego sumienia.
Podniecić się / obruszyć / spuścić w kiblu / zbagatelizować (pełna gama reakcji).

Byle nie klepać o "moralności" - do porzygu - raz na kwartał w 100 wątkach.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 4
Opublikowano

Taki mały offtop zrobię. Z jednej strony dobrze że Denuvo padło, bo może wreszcie dadzą sobie siana z tym zabezpieczeniem. Przez to cierpieli tylko uczciwi użytkownicy. Z drugiej może znowu stworzą jakieś kolejne gówno, które będzie jeszcze bardziej inwazyjne niż Denuvo. Na dwoje babka wróżyła. 

Opublikowano

Denuvo to rak, więc jakikolwiek sukces w walce tym czymś to świetna wiadomość dla graczy bez podziałów na legit czy cracked ... Jaki to coś ma wpływ na wydajność to druga sprawa, w niektórych grach nie jest to dotkliwe, ale są też gry jak RE.V gdzie w dniu premiery nie dało się grać bez spadków do 30 fps !

Opublikowano (edytowane)

Od razu uwalać RAM 😁.

Ja tak jestem zdania, że kto ma zamiar kupić to kupi. Nie małe 💲 idą na "zabezpieczenie" które co raz częściej dupy daje, tak przynajmniej twórcy by mogli wykorzystać kasę na coś innego 🙂albo zostawić w kieszeni.

Sam kiedyś testowałem witaminę w którymś AC i tak 0 stutteru i ok 15% FPS w górę i tyle w temacie denuvo.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Od razu uwalać RAM 😁.

Ja tak jestem zdania, że kto ma zamiar kupić to kupi. Nie małe 💲 idą na "zabezpieczenie" które co raz częściej dupy daje, tak przynajmniej twórcy by mogli wykorzystać kasę na coś innego 🙂albo zostawić w kieszeni.

Sam kiedyś testowałem witaminę w którymś AC i tak 0 stutteru i ok 15% FPS w górę i tyle w temacie denuvo.

Denuvo "uwala" RAM to nie mało :lol2: Niedługo exe będzie ważył tyle co obraz Windows XP :lol2:

Z tym wpływem na CPU to sobie porównaj wersje z Denuvo i bez, a nie crack bo crack czasem przy okazji ma wpływ na inne rzeczy. Poza tym stricte crack w ogóle nie usuwa Denuvo cały czas działa w tle :E

Opublikowano
56 minut temu, sideband napisał(a):

Denuvo "uwala" RAM to nie mało :lol2: Niedługo exe będzie ważył tyle co obraz Windows XP :lol2:

Z tym wpływem na CPU to sobie porównaj wersje z Denuvo i bez, a nie crack bo crack czasem przy okazji ma wpływ na inne rzeczy. Poza tym stricte crack w ogóle nie usuwa Denuvo cały czas działa w tle :E

Aż tak to się nie zagłębiałem, czy usuwa czy nie, ale jak napisałem z vitC 0 stutteru i fps o 15% więcej, a było testowane jeszcze na i7 4770 i 970. 

Opublikowano

I znajdziesz z tamtego okresu również bzdurne wyniki ;)

Denuvo mocno zassysa RAMU, ale stricte CPU obciąża w stopniu min dlatego powtórzę kolejny raz jak gra problem od strony CPU czy stutteru to brak Denuvo tego nie naprawi.

Jedynie co może być istotne Denuvo ma wpływ na końcową cenę gry ;)

Opublikowano
27 minut temu, j4z napisał(a):

W 007 denuvo przetrwało chyba najważniejszy okres czyli pierwsze tygodnie, więc twórcy zabezpieczenia i gry mogą myśleć o tym, jak o jakimś sukcesie. 

Niczego nie przetrwało ile razy można Denuvo jest martwe i koniec. HV masz na premierę lub wcześniej do tego łatki od strzała. 

17 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Zaraz zrobią wymóg bycia online w każdej grze.

Co też da się ominąć i przeszłości padały takie zabezpieczenia. To musi być znacznie bardziej wymyślne zabezpieczenie online by nie dało tego obejść.

A Denuvo i tak długo się opierało to chyba najbardziej skuteczne zabezpieczenie jakie było.

Opublikowano
33 minuty temu, sideband napisał(a):

I znajdziesz z tamtego okresu również bzdurne wyniki ;)

Denuvo mocno zassysa RAMU, ale stricte CPU obciąża w stopniu min dlatego powtórzę kolejny raz jak gra problem od strony CPU czy stutteru to brak Denuvo tego nie naprawi.

Jedynie co może być istotne Denuvo ma wpływ na końcową cenę gry ;)

Ale żeby nie ciągnąć już offa, to wytłumacz mi moją sytuację z AC :) gdzie po vitC stutter jak ręką odjąć i fps 15% w górę i to w identycznych warunkach :)