Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież filmy o Bondzie to żadne wybitne kino żeby tak to rozkminiać. To są akcyjniaki, często głupawe, z intrygą subtelną jak wybuch bomby atomowej.

W tej grze jest to co w dobrych bondach - dobre tempo akcji, zadziorny główny bohater, fajny, brytyjski akcent, dobra muzyka, drogie auta i piękne panie. No i lanie się po pysku i trochę strzelanin, to samo co w filmach. Wiadomo, że to nie angażuje intelektualnie, tak jak filmy, żadne z tego arcydzieło, raczej efektowny blockbuster. 

Mi się bardzo podoba, poza tym historia i tak nie jest zla, na pewno jest mniej kretyńska niż w wielu filmach o Bondzie i o dziwo jest spójna i logicznie prowadzona. 

Nie dziwia bardzo dobre opinie graczy

https://www.metacritic.com/game/007-first-light/

https://opencritic.com/game/19224/007-first-light/reviews

oraz dobra sprzedaż - https://www.forbes.com/sites/paultassi/2026/05/29/007-first-light-is-the-uncontroversial-hit-of-2026-with-huge-24-hour-sales/

Jestem już w 10 rozdziale I póki co spokojnie dałbym 9/10, szczególnie za tempo i widowiskowość. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ogólne może, nie powiedziałbym ze niewłaściwe, bo gdyby gra miała coś więcej do zaoferowania to byście o tym napisali.

Co ogólnie ostatecznie odpowiada na pytanie.

Przecież Vulc i Jaycob pisali o klasycznym, kinowym, bondowskim klimacie i dobrej grze aktorskiej.

Takie:

- czy jest w grze to, to i to?

- no jest

- aha, czyli nie ma w niej niczego więcej 

- ale nie o to było pytanie

- dziękuję, czyli nie ma

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
54 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przecież filmy o Bondzie to żadne wybitne kino żeby tak to rozkminiać. To są akcyjniaki, często głupawe, z intrygą subtelną jak wybuch bomby atomowej.

W tej grze jest to co w dobrych bondach - dobre tempo akcji, zadziorny główny bohater, fajny, brytyjski akcent, dobra muzyka, drogie auta i piękne panie. No i lanie się po pysku i trochę strzelanin, to samo co w filmach. Wiadomo, że to nie angażuje intelektualnie, tak jak filmy, żadne z tego arcydzieło, raczej efektowny blockbuster. 

Mi się bardzo podoba, poza tym historia i tak nie jest zla, na pewno jest mniej kretyńska niż w wielu filmach o Bondzie i o dziwo jest spójna i logicznie prowadzona. 

Nie dziwia bardzo dobre opinie graczy

https://www.metacritic.com/game/007-first-light/

https://opencritic.com/game/19224/007-first-light/reviews

oraz dobra sprzedaż - https://www.forbes.com/sites/paultassi/2026/05/29/007-first-light-is-the-uncontroversial-hit-of-2026-with-huge-24-hour-sales/

Jestem już w 10 rozdziale I póki co spokojnie dałbym 9/10, szczególnie za tempo i widowiskowość. 

To koniec za 50minut.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, j4z napisał(a):

Faktycznie, może aktor ten sam? 

Nie, ale obaj to Brytole*. Ograniczona pula genów i tak wychodzi.

*no, jeden z nich to Irlandczyk i by się pewnie obraził za określenie "Brytol", ale przodków mają wspólnych i siedzą na wyspie.

Update: aż se z ciekawości sprawdziłem, bo McKay to nie jest typowe angielskie nazwisko. No i tak, pradziadkowie Toma McKaya pochodzą z Irlandii, m.in. z Dublina, czyli rodzimego miasta Patricka Gibsona. Więc może jakieś fafarafa było grane?

Edytowane przez Lypton
  • Haha 3
Opublikowano
W dniu 30.05.2026 o 23:06, dawidoxx napisał(a):

Ta steam..elamigos hypervisor kogo ty chcesz oszukać :)

mistrzuniu poszedł zwrot, pograłem 23 minuty i stwierdziłem, że nie będę w to grał... 

na hajperwajzory nie jestem w stanie patrzeć, co jak co ale dla mnie to trochę za duże ryzyko - nawet jak dla mnie :)

pozdrawiam i cieszę się, że tak o mnie pamiętasz . lowju tu

Opublikowano (edytowane)

Jestem po akcji z samolotem… 

W tym biurze przy rozmowie z butelką wody dawno już się tak nie uśmiałem. 😅

Oby więcej takich momentów było w grze. Widać pewność siebie Bonda rośnie. ;) 

Rewelka!

Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

na hajperwajzory nie jestem w stanie patrzeć, co jak co ale dla mnie to trochę za duże ryzyko - nawet jak dla mnie :)

Typ właśnie się przyznał, że @dawidoxx od zawsze miał racje. XD

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.05.2026 o 00:06, dawidoxx napisał(a):

Ta steam..elamigos hypervisor kogo ty chcesz oszukać :)

Ty, a co Ty łazisz za nim i mu dupę trujesz? Co Cię obchodzi, jak wchodzi w posiadanie gier? 

@Mar_s skoro jest niepisany zakaz chwalenia się piratami, na takie trucie i OT też imo powinniście zwracać uwagę. Jest normalna dyskusja o grze, a user wyskakuję jak gumka z gaci. 

34 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Typ właśnie się przyznał, że @dawidoxx od zawsze miał racje. XD

Powiedz, jak bardzo się cieszysz. 

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, j4z napisał(a):

Ty, a co Ty łazisz za nim i mu dupę trujesz? Co Cię obchodzi, jak wchodzi w posiadanie gier? 

Bo mogę :E 

Renta nie doszła, jaranie nie kupione, z psem nie byłeś że tak się czepiasz mojej dupy? 

Na labie dostał bana za piractwo, gardzę gościem który potrafił tygodniami  jechać po grze korzystając z wersji 1.0 z tortentow. 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Ja zapytałbym, czy nie ucierpią, bo pewnie już pracują nad nowymi wersjami zabezpieczeń, które obstawiam, że lżejsze nie będą. 

Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Renta nie doszła

Mówisz z doświadczenia? Jeżeli na banie to trochę tłumaczyłoby Twoje zachowanie. 

Na labie dostał bana za piractwo

To chyba niezbyt normalny był ten lab. No chyba że linki wstawiał. 

gardzę gościem

Ale kogo to obchodzi?