Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DITMD napisał(a):

Ta gra ma w ogóle jakiś replay value? 

Nie. Gra nie ma nowych ścieżek czy wyborów. Poza fabułą możesz pobawić się w misjach taktycznych, ale nie grałem w nie, więc nie wiem, jak to wygląda. IMO gra na jeden strzał. 

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Pisz po polsku to Ci powiem.

Tylko czym to zastąpić? Regrywalność? :E  Da się, ale replay value po prostu przyjęło się jako wygodniejszy skrót myślowy.

Tak samo nikt na siłę nie tłumaczy craftingu, lootu, cooldownu czy hitboxów.

Spolszczanie ich na siłę często brzmi po prostu nienaturalnie/koślawo.

Edytowane przez Jaycob
  • Thanks 1
Opublikowano
28 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie. Gra nie ma nowych ścieżek czy wyborów. Poza fabułą możesz pobawić się w misjach taktycznych, ale nie grałem w nie, więc nie wiem, jak to wygląda. IMO gra na jeden strzał. 

Tylko czym to zastąpić? Regrywalność? :E  Da się, ale replay value po prostu przyjęło się jako wygodniejszy skrót myślowy.

Tak samo nikt na siłę nie tłumaczy craftingu, lootu, cooldownu czy hitboxów.

Spolszczanie ich na siłę często brzmi po prostu nienaturalnie/koślawo.

Ma sens bo jest wiele dróg do celu.

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

A czy ta napisałem o celu?

Dobra, masz rację, coś pokręciłem. I właśnie miałem edytować post...

Cel zawsze jest ten sam, a sposób jego osiągnięcia to moim zdaniem marginalna kwestia. Nie warto przechodzić całej gry tylko po to, żeby raz wejść przez balkon, a raz innymi drzwiami. ;) Nie ma tu tak dużej swobody wyboru jak w Hitmanie.

Opublikowano

Typowy bondowski miszmasz, ale gra się w to bardzo fajnie. Nie sądziłem, że tak się wkręcę. Początek  i pierwsze misje poprowadzone w bardzo przystępny sposób. Do Old Country mnie tak nie ciągnęło jak tu 😎

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Isharoth napisał(a):

(...) Szkoda że po raz kolejny widzę te same ujęcia jak bohater przeciska się między jakimiś skałami, wspina się po ścianach i przesuwa na ich krawędziach. To samo widziałem już w dziesiątkach innych współczesnych gier, aż do porzygu. Nawet animacje są bardzo podobne do Tomb Raiderów czy innych Unchartedów. (...)

IMO dziwny "zarzut" i nie trafia od mnie. Odkąd lata temu osiągnęliśmy w gamingu akceptowalny poziom mocapów, i odkąd ludzie w grach poruszają się jak... ludzie, czego oczekiwać więcej?
Że po klifach i krawędziach bohater będzie przesuwał się... szpagatami, albo piruetami? ;)

• Upvote 1
Opublikowano

W reckach narzekają na ten samouczek i walkę wręcz a mi to najbardziej przypasowało.

Mało tego. To wprowadzenie jest jednym z lepszych w gamingu:lovin:

11 minut temu, Sawyer1916 napisał(a):

Typowy bondowski miszmasz, ale gra się w to bardzo fajnie. Nie sądziłem, że tak się wkręcę. Początek  i pierwsze misje poprowadzone w bardzo przystępny sposób. Do Old Country mnie tak nie ciągnęło jak tu 😎

.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zobaczyłem kilka filmików przed premierą i wyglądało słabo ale jestem właśnie po misji w obozie i ooo ezuuu jakie to jest dobre ! Graficznie sztos bardzo mi przypomina Alana Wake 2 właśnie jeżeli chodzi o grafikę. Chodzi bezbłędnie nawet bez generatora klatek, takiej płynności dawno nie miałem w żadnej grze, póki co kupiło mnie :)

Ogólnie robię refunda i daje negatywa na streamie bo devy poleciały w kulki przy monitorach 21:9, 2026 rok a Ci nadal zostawiają czarne pasy w cutscenkach 🤷 

Za pełną cenę tego nie akceptuje. 

Edytowane przez MrKetiw
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

IMO dziwny "zarzut" i nie trafia od mnie. Odkąd lata temu osiągnęliśmy w gamingu akceptowalny poziom mocapów, i odkąd ludzie w grach poruszają się jak... ludzie, czego oczekiwać więcej?
Że po klifach i krawędziach bohater będzie przesuwał się... szpagatami, albo piruetami? ;)

W grze Carin tak chodzą po górach :E

20 minut temu, MrKetiw napisał(a):

Zobaczyłem kilka filmików przed premierą i wyglądało słabo ale jestem właśnie po misji w obozie i ooo ezuuu jakie to jest dobre ! Graficznie sztos bardzo mi przypomina Alana Wake 2 właśnie jeżeli chodzi o grafikę. Chodzi bezbłędnie nawet bez generatora klatek, takiej płynności dawno nie miałem w żadnej grze, póki co kupiło mnie :)

Nie ma prawdziwego RT i PT to nie haczy I zgrzyta.. Jak dodadzą hardwarowy jak zapowiedzieli, że bedzie później to może nie być już tak kolorowo... Poza tym gra wyglada dość biednie, niezbyt silna grafika ale gameplay i story jest sztos. 

Opublikowano
32 minuty temu, MrKetiw napisał(a):

Ogólnie robię refunda i daje negatywa na streamie bo devy poleciały w kulki przy monitorach 21:9, 2026 rok a Ci nadal zostawiają czarne pasy w cutscenkach 🤷 

Za pełną cenę tego nie akceptuje. 

🤦

Opublikowano
14 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Poza tym gra wyglada dość biednie

No i wspaniale, gdy od kilku lat wyglądają tak "biednie", ze w większości przypadków relacja kosztów do zysków z RT i PT nie ma sensu. No, oczywiście jeśli grafikom i artystom chciało się trochę popracować. 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, sideband napisał(a):

Nowe gry :hihot:

Bruh, you need moar powerful hardware and moar memory :hihot: A tak zupełnie szczerze to nawet bym się pośmiał gdyby było z czego. Zamiast tego miałem ochotę zapłakać gdy zobaczyłem tą wylatującą skrzynkę spod łamiącego się stołu w U4.

Edytowane przez Kris194