Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie żałowali animacji na bossa. :E Z poprzednich widziałem, że wróciły animacje zależne od otoczenia, jak w RE6.
Na moje oko zastąpili losowość ogłuszenia / wzdrygnięcia jego pogłębianiem. Tak to powinno działać w RE4R... Choć zobaczymy, czy na wysokim poziomie trudności też tak będzie.
Wrogowie wydają się być trochę zbyt mało agresywni lub pasywni, w momencie atakowania innego i przydałoby się potrzeba ich unikania, spowalniania lub po prostu unikanie złej pozycji. Nie wiem jak będzie wyglądać to później, ale przy Leonie chyba po prostu nie ma "złej pozycji" w RE9 :E 
Np. 4:22 - wbiega do mniejszego pokoju i jest w potrzasku, na dodatek schwytanym z zaskoczenia... Nie było żadnej kary za taki błąd, ale może to najniższy poziom trudności.
W tak ciasnych lokacjach powinny być jakieś animacje walki wręcz i odpychania w celu uniknięcia ogryzienia, zamiast celowania z broni, potem robiąc animację wyswobodzenia. Karą za ten błąd powinien być atak kolejnego wroga... Ale to wymaga jeszcze większej ilości animacji oraz staminy z RE6... Obstawiam że będą ogłuszające ataki wręcz, ale chyba nie mogę liczyć na jednoczesny atak drugiego wroga i "QTE" unikania go, gdy trwa animacja wyciągania siekiery z pierwszego... Baa, przy małej ilości czasu siekierę można by zostawić.... Ale znowu, to są kolejne animacje i skrypty.

Edytowane przez musichunter1x