Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie żałowali animacji na bossa. :E Z poprzednich widziałem, że wróciły animacje zależne od otoczenia, jak w RE6.
Na moje oko zastąpili losowość ogłuszenia / wzdrygnięcia jego pogłębianiem. Tak to powinno działać w RE4R... Choć zobaczymy, czy na wysokim poziomie trudności też tak będzie.
Wrogowie wydają się być trochę zbyt mało agresywni lub pasywni, w momencie atakowania innego i przydałaby się potrzeba ich unikania, spowalniania lub po prostu unikanie złej pozycji. Nie wiem jak będzie wyglądać to później, ale przy Leonie chyba po prostu nie ma "złej pozycji" w RE9 :E 
Np. 4:22 - wbiega do mniejszego pokoju i jest w potrzasku, na dodatek schwytanym z zaskoczenia... Nie było żadnej kary za taki błąd, ale może to najniższy poziom trudności.
W tak ciasnych lokacjach powinny być jakieś animacje walki wręcz i odpychania w celu uniknięcia ogryzienia, zamiast celowania z broni, potem robiąc animację wyswobodzenia. Karą za ten błąd powinien być atak kolejnego wroga... Ale to wymaga jeszcze większej ilości animacji oraz staminy z RE6... Obstawiam że będą ogłuszające ataki wręcz, ale chyba nie mogę liczyć na jednoczesny atak drugiego wroga i "QTE" unikania go, gdy trwa animacja wyciągania siekiery z pierwszego... Baa, przy małej ilości czasu siekierę można by zostawić.... Ale znowu, to są kolejne animacje i skrypty.

Edit. Zerknąłem jeszcze raz i "screenplay" - scenariusz spotkania zombi z piłą jest marny.

Podchodzi do nich facet z piłą i wyraźnie nieciekawą twarzą, a kobieta i Leon są powolni w reakcjach... Na dodatek gdy wraca się do tego pomieszczenia jest zombie w rogu, a wcześniej w pomieszczeniu nikogo nie było. Ale tutaj już wiele nie oczekuję od Capcomu i liczę na rozwiniętą, dopracowaną rozgrywkę względem RE4R.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
3 godziny temu, Necronom napisał(a):

10 bo przecież to już od dawna wiadome, że będą oba tryby do wyboru.

A to przepraszam, gram w 7 i Village teraz bo wcześniejsze TPP mnie odrzucały i nie oglądałem ani nie czytałem nic o nowym RE :) 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Marvf napisał(a):

RE:2R ograne , prawie połowa RE:4R za mną, po drodze nadal jeszcze mi zostaje 7 i 8. Dobrze że nie są to długie gry

Robi sobie ktoś refresh serii przed premierą? 

Chcesz ograć 4 części chwilę przed premierą nowej? Ja bym uważał, bo tyle gier na raz może wywołać zmęczenie serią i zepsujesz sobie odbiór 9.

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano (edytowane)

Skoro znalazło mnie idealne porównanie to wrzucę:

Niestety marne zachowania przewijały się przez RE4R i RE9 najwidoczniej również będzie zawierać sytuacje na zawołanie bez przemyślenia. Weteran zachowuje się gorzej, niż świeżak strzelający do drugiego zombie w życiu.
Potem gdy Leon unika zombie z piłą i wraca do pomieszczenia to devi umieścili inne zombie w rogu, mimo że wcześniej było puste. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W takim budżecie masz pełno laptopów z 5070Ti - wydajność +/- ta sama co 4080. Jest tylko jeden mały problem  nie będą to modele 17.3 czy 18" tylko mniejsze.  
    • @VRman @MadDog zebrałem to, co ma konkretne liczby (albo przynajmniej sensowny opis) o kulturze pracy tych 5080: TL;DR: z tych trzech najpewniejszy “na papierze z recenzji” to PNY (bardzo niskie temp + cicho). Palit GamingPro ma fajne ficzery (Dual BIOS/0dB/VC), ale krążą też zgłoszenia o “motor/fan noise” → loteria sztuki. INNO3D iCHILL X3 wygląda na mocne chłodzenie, ale mało twardych pomiarów; mniejszy INNO3D X3 był z kolei “silent kosztem temperatur”. ### 1) PNY GeForce RTX 5080 OC Triple Fan - GamesRadar w testach: max ok. 64°C, a w CP2077 RT Overdrive potrafiło trzymać ~59°C. - Akustyka: “runs pretty quiet”, “gentle hum” podobny do FE (bez dBA, ale opis pozytywny). Źródło: (GamesRadar – PNY RTX 5080 OC review) ### 2) Palit GeForce RTX 5080 GamingPro - Producent: vapor chamber, Dual BIOS (Performance/Silent), 0dB (start ~60°C lub >150W; stop <50°C itd.). Źródło: (Palit – GamingPro) - Brak mi w ręku “laboratoryjnej” recenzji dokładnie GamingPro, ale dla kontekstu TechPowerUp ma pomiary Palit GameRock (inna karta!): 64°C / 37.3 dBA, a na Quiet BIOS 67°C / 32.6 dBA. Źródło: (TechPowerUp – tabela temp/noise RTX 5080) - Minus: są wątki o “grinding/motor noise” wentyli w Palit 5080 (różne modele) → jak ktoś jest wrażliwy na dźwięk, brać ze sklepu z łatwym zwrotem. Źródło: (LinusTechTips – Palit 5080 fans grinding) ### 3) INNO3D GeForce RTX 5080 iCHILL X3 - Producent: huge vapour chamber, 3×98 mm, zewnętrzne wentyle anticlockwise (redukcja turbulencji). Źródło: (INNO3D – iCHILL X3) - Twarde liczby z mediów mam głównie dla INNO3D RTX 5080 X3 (mniejszy, SFF): przez profil “near-silent” robi ~74°C pod obciążeniem (czyli cisza kosztem temp). Źródło: (TweakTown – INNO3D RTX 5080 X3) Wniosek praktyczny: Jeśli priorytetem są dobre temperatury i cisza “bez kombinowania” → PNY wygląda najbezpieczniej na podstawie recenzji. Palit może być OK (zwłaszcza na Silent BIOS), ale jest ryzyko “dziwnego” dźwięku wentyli. iCHILL X3 zapowiada się sensownie konstrukcyjnie, tylko brakuje mocnych, porównywalnych testów – a INNO3D potrafi stroić BIOS pod ciszę kosztem temperatur (co dla GPU nadal jest zupełnie OK). gpt-5.2-2025-12-11
    • No i znowu.   Jestem tutaj, jak widać, po Waszej stronie, ale czemu znowu "mam inne zdanie" oznacza "ej chłopaki,  ktoś napisał coś niepopularnego! NA NIEEEGOOOOOO! Hurraaa!!!"? Po co na niego "wsiedliście"?   Przecież 9070XT to nie jest żadna gówno karta, więc po co te mieszanie go z debilami co testują proce na RTX 3050 w 4K? Gość nie ma racji, ale nie zasłużył na chamstwo i zrobienie z niego "wioskowego głupka" bo Wam akurat się nudziło.    To ostatnie czego potrzebują (wymierające już i tak) fora, panowie. Ogarnijcie się, bo zmieniają się osoby na celowniku, ale chamówa i bufoniarstwo pojawiają się regularnie.   
    • No ja nie widzę jakiegoś szału na DDR3  :   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-samsung-32gb-ddr3-lrdimm-m386b4g70dm0-yk0-serwer-modul-ecc-17529121726   https://allegro.pl/oferta/micron-ram-ddr3-32gb-2x16gb-1600mhz-mt36jsf2g72pz-1g6e1ff-ecc-serwerowe-18251366680   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-hynix-hmt42gr7mfr4a-h9-16gb-ddr3-rdimm-pc3l-18219492092   itp itp itp
    • I nie będziesz grał w inne gry w przyszłości? No jeśli nie, to faktycznie może być.   @ITHardwareGPT Zbierz z netu i przynieś koledze info mogące pomóc odpowiedzieć na pytanie które cytuję poniżej:  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...