Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Żeby była jasność, nie twierdzę, że gra jest zła - na pewno jest dobra i z chęcią się to ogra ale to jest po prostu więcej tego samego. 

Nah, odsłony są dość odmienne, choć Remaki zmęczyły tą serię, dlatego tym bardziej coś świeżego kusi.

Jeśli przekonają mnie, że nauczyli się na błędach to kupię. Gorzej jeśli połączą najgorsze elementy, przykrywając je sztuczną widowiskowością.

Opublikowano

Gameplay będzie podzielony na dwie części - pseudo Outlast, gdzie skradamy się delikatną dziewczyną, unikamy zagrożeń i walczymy w ostateczności i część 2, gdzie robimy rozpierduchę Loeonem jak za czasów Resident Evil 6. :E 

Sam sobie musisz odpowiedzieć czy chcesz więcej tego samego czy jednak odpuszczasz premierę i czekasz na obniżki/tanie klucze z promki sprzętowej/kluczykownie.

Opublikowano (edytowane)

Akurat RE6 lubię, choć woła o pomstę do nieba przez rozwodnienie tego długością niepotrzebnych fragmentów, kiepski projekt map, niepokazujący potencjału mechanik walki oraz ogółem "script". Jeśli fragmenty "Outlast" zrobią z rozwagą, jak w RE7 to może być fajnie, ale niestety mogą uderzyć pełną parą w "immersję", przez co gameplay będzie marny, szczególnie przy ponownych przejściach.

Oby ten nowy projekt zombi sprawdził się i zrobili z tym coś ciekawego, bo nowy silnik jest bardzo drogi w tworzeniu nowych przeciwników z mutacjami. Pod tym względem tęsknię za starym silnikiem... 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Mało zagadek na plus. Jeszcze skradanie mogli wywalić.

I właśnie tym się stał Resident, produkcją dla "tego typu" graczy. Cóż, znak czasów widocznie.

W recki residenta po Village już nie wierzę, to była okropna gierka. Zalatująca szrotem momentami, ale nie można tak napisać gdziekolwiek bo od razu kwik i nagonka xd

Edytowane przez Tankietka
  • Like 1
Opublikowano

Ja akurat jestem za stylem RE2 i RE3 tych oryginalnych, aniżeli takiej naparzanki w stylu RE4 RE5. Tak samo SH2 mi się podobał, tutaj spokojnie poczekam, tak jak to miało miejsce z poprzednimi wersjami 7 i Village. Nie pali się.  

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że Resident nie rozwinął dwóch serii. Przygodowy survival horror i odrębny action naparzanka. Próba łączenia tych dwóch moim zdaniem od 4-ki nie zdaje egzaminu. No, ale marka jest na topie, fali wznoszącej, więc opinie starych pryków którzy najbardziej lubią oryginalną 2-3 już nic nie znaczą.

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Tankietka napisał(a):

I właśnie tym się stał Resident, produkcją dla "tego typu" graczy. Cóż, znak czasów widocznie.

W recki residenta po Village już nie wierzę, to była okropna gierka. Zalatująca szrotem momentami, ale nie można tak napisać gdziekolwiek bo od razu kwik i nagonka xd

Okropny to był tylko remake 3. Wszystkie inne to bardzo dobre gry.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

'Sadly, Resident Evil Requiem suffers from visual issues in pretty much all modes. In Rasterized, you will get the annoying artifacts of the SSR reflections. In Ray Tracing, you will get noise artifacts when moving around. And in Path Tracing, you will get noticeable ghosting issues in raindrops and some other places (like the smoke behind a fence you find when you get to a back alley). I’ve highlighted all of these issues in the following video.''

''The main reason we get these ghosting issues with Path Tracing is due to DLSS Ray Reconstruction. When you enable Path Tracing, the game will automatically use it, and it will switch to Preset D. There is no way to force DLSS 4.5 Preset M or L (even if you force it via the NVIDIA App). NVIDIA needs to overhaul DLSS Ray Reconstruction to fix these artifacts.''

Edytowane przez caleb59
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tankietka napisał(a):

To nie jesteś sam ;)
Village trudno nawet nazwać RE, bo jest liniowa do bólu w przebiegu, a rozgrywka mało przemyślana, niewiele w niej decyzyjności ze strony gracza, jeśli chodzi o zasoby, bronie, kolejność przemieszczania się i podnoszenia rzeczy, wybierania walk i tras.. Kompletne obniżenie poziomu względem RE7, ot przynajmniej jest "widowiskowe" / immersyjne.
Akcyjne odsłony mi nie przeszkadzają, jeśli mają dobrze zrobione zarządzanie tłumem, pozycjonowaniem i przyzwoite mechaniki. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Zgadza się, gra nie jest warta 177zł. To jest więcej tego samego w innej lokacji, trzeba zdawać sobie z tego sprawę, to już 9 część odcinania kuponów przez Capcom.

Dla mnie odcinanie kuponów w tym wypadku jest zaletą ;)

Edytowane przez Klakier1984