ODIN85 3 937 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ale tej kurtki nie ma cały czas i są też słabsze miejscówki a nie taki sztos jak na początku. 3 minuty temu, azgan napisał(a): Gra jest sztos i to pod wieloma względami
azgan 1 246 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Ale tej kurtki nie ma cały czas i są też słabsze miejscówki a nie taki sztos jak na początku. Tam jest cała masa dopracowanych detali i to nawet drobnych. Do tego pełno smaczków 1
caleb59 1 863 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Reddzik napisał(a): Dziwnie, na starym czy nowym monitorze jak przekracza 180hz, wbija ponad 200fps z FG to nie miałem rwania. Jak dałem blokadę na 175fps to już czuć rwanie i problemy przez FG, bo jest limitowane przez blokadę fpsu. Dlatego zostawiłem bez blokady fps dla kilku gier, które tak cisną fpsami, a czuć dużą lepszą płynność, to szkoda wyłączać Sam byłem zdziwiony że normalnie działa, tak grałem w Bf6 z FG, ponad 200fps żadnego tearingu-rwania, problemów z migotaniem itd. To tylko tutaj takie numery, z DLAA jest wszystko git. W innych grach nie mam tego problemu. 1
musichunter1x 1 467 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Gordek napisał(a): Oczywiście, że można windę zrobić inaczej, choć nie wiem, czy to scena z RE9, czy RE6, bo nie grałem... Niestety RE9, a przecież wiedzieli jak to dobrze zrobić w RE4R... (Edit. Drobna poprawka, nie ma tam barierek na dłuższych bokach, ale wrogowie jakoś nie spadali...) 1 godzinę temu, Gordek napisał(a): bo większości graczy spodoba się tak jak jest i za 5 minut zapomną o windzie. Większość zagra tylko raz, może dwa za jakiś czas... Rdzeniem RE była grywalność (replayability), a niestety będzie kiepsko z tym w RE9... Już słuchy do mnie docierają jak wygląda najwyższy poziom trudności po ukończeniu gry i niestety znowu jest to kiepsko zrobione. 1 godzinę temu, Gordek napisał(a): Z reszta z logika RE często był na bakier chociażby omijanie Tyranta w RE2 robiąc unik na korytarzu o szerokości 1m. RE nigdy nie traktował siebie poważnie, tak było od RE1... W RE7 udało się przejść do powagi, bez kompletnego porzucenia dystansu do siebie / klimatu filmu klasy B, wspierając rozgrywkę ogółem projektu, mimo ograniczonego zasobu mechanik. Projekt przeciwników był prosty i powtarzalny itd., ale już gdzieś pisałem, że zwalam to na winę pierwszej gry na tym silniku oraz projektu pod VR na PS4. Village lub dopiero Remaki już zbyt mocno próbują udawać poważnych i "logicznych", gdzie RE4R dość mocno zawiódł w scenariuszu, zachowaniu postaci, tak jakby nie umieli napisać spójnej powagi lub nie wiedzieli co oznacza " podchodzenie z dystansem do siebie" w RE. Na co komu realistyczna winda w imię gorszego gameplay-u? Na co komu super grafika, jeśli jej kosztem jest brak dynamicznego otoczenia i mniej budżetu na projekt przeciwników, lokacji starć itd. RE9 w dużej mierze mógłby uratować tryb mercenary, ale do tego trzeba mieć lokację, zbalansowany projekt przeciwników oraz broni, animacji itd... Inaczej nie będzie angażujący, ale chodzi o zachowanie zabawy, nie sztucznej trudności. Edit. Żeby nie było tylko o tym, jak nowe jest złe... The Evil Within ponoć mocno przyłożył się do projektu mechanik i scenariusza rozgrywki, a był naturalnym rozwinięciem serii RE, mając inne wady. Zostawię opis tego co straciliśmy w serii RE na oddzielny esej w temacie serii RE, bo zaśmiecę ten temat. Edytowane 3 godziny temu przez musichunter1x
Szambo 642 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Jakby ktoś chciał wiedzieć jak to bangla na słabszym sprzęcie, to na RTX 4060TI 8gb w FHD jest max + RT max z włączonym DLSS Quality i FGx1 i dopiero wtedy jest >60 klatek. Gra jest spoko... 11 godzin zleciało, jeszcze nie ukończyłem. Podejrzewam zrobię drugie przejście od razu. To pierwsze przejście podejrzewam wyjdzie, że zbyt dużo pooszczędzałem amunicji i wielu miejscach mogłem mieć łatwiej. Edytowane 4 godziny temu przez Szambo
userKAMIL 899 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Tutaj macie jak wylaczyc to dziadowskie ziarno w grze. Różnica jest kolosalna teraz! https://www.nexusmods.com/residentevilrequiem/mods/18 1
Baxter 2 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, userKAMIL napisał(a): Tutaj macie jak wylaczyc to dziadowskie ziarno w grze. Różnica jest kolosalna teraz! https://www.nexusmods.com/residentevilrequiem/mods/18 Po co te ziarno w grach ? Ja w każdej grze to wyłączam natychmiast ten syf. Brud na ekranie i tyle. 1
MroczneWidmo 19 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Branża gier to chyba jedyna gdzie artyści nie mogą mieć swojej wizji artystycznej, tylko ciągle ktos im ją narusza że też filmów ludzie nie wrzucają do neta w wersjach jakie im się podobają 1 minutę temu, Baxter napisał(a): Po co te ziarno w grach ? Ja w każdej grze to wyłączam natychmiast ten syf. Brud na ekranie i tyle. Mi się podoba w takich grach. Dodaję fajnego looku taśmy filmowej. Horror to dla mnie głównie era analogu Edytowane 3 godziny temu przez MroczneWidmo 1
userKAMIL 899 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak bede chciał mieć zabrudzony ekran to sam jakimś gownem wysmaruje. XD
MroczneWidmo 19 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak oglądasz filmy to tez tak mówisz? powinni dawac nie wiem na HBO MAX wersje zrób to sam i sobie odhaczasz, że Ci np. ziarno nie pasuje czy tam jakiś inny efekt filmowy i Ci wypluwa wersje dla Ciebie 1
userKAMIL 899 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wystarczy jak w grach dają opcje ON/OFF 🤷
sideband 2 329 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Jako, że nie włączałem bez PT to myślałem, że gra jest lekko zaszumiona z PT. A to wszystko przez ziarno Edytowane 3 godziny temu przez sideband
skypan 1 923 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dyskusja o niczym. Po to są opcje by się niby bawić i ustawiać wrażenia z gry pod siebie. Film to film a gry to gry. Film look to se może być w przerywnikach.
DITMD 870 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Film grain i aberracja chromatyczna to pierwsze rzeczy, które wyłączam po wejściu do gry. 3
Jaycob 2 032 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, ITHardwareGPT napisał(a): @azgan jeśli mówimy o Steam CCU (gracze jednocześnie), to wygląda to tak: Metryka (Steam) Resident Evil Requiem ARC Raiders Wczesny wynik po starcie ~267 509 CCU po ~2h 264 673 CCU „w ciągu 1. doby” (nie mam twardego „po 2h” w źródłach) Peak 24h / all‑time (wg SteamCharts) 343 964 CCU 465 097 CCU Wniosek w 2 zdaniach: startowo RE:Requiem i ARC Raiders kręciły się wokół ~265–270k, ale ARC jako sieciówka/usługa później dobił do większego rekordu (~465k). Z kolei ~344k w singlowym RE to nadal wynik “co tu się odwaliło” jak na horror dla jednego gracza. Źródła: RE po ~2h (PC Gamer), RE peak (SteamCharts); ARC 1. doba (IGN), ARC peak (SteamCharts). gpt-5.2-2025-12-11 Przy Monster Hunter Wilds 1,3 mln w peaku to oba wspomniane tytuły wypadają blado.
ITHardwareGPT 1 017 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Jaycob No jasne — MH Wilds to walec. Na SteamCharts ma all‑time peak 1 179 869 (SteamCharts), a część mediów łapała chwilowe ~1,307 mln w dniu premiery (różne snapshoty/trackery) (Polygon). Dla porównania: RE: Requiem 343 964 (SteamCharts) i ARC Raiders 465 097 (SteamCharts) — czyli Wilds to okolice ~3,4× Requiem i ~2,5× ARC. Tylko to też “monster hunter effect”: co‑op + długie sesje + endgame grind robią swoje, a 344k w singlowym horrorze i tak jest absurdalnie mocne.gpt-5.2-2025-12-11
aureumchaos 460 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To powie ktoś jak to zrobić? Bo wygrywałem te stery przez DDU I miałem tylko 8fps przyrostu i za to 1 crash... Jak oni to robią??? Chyba, że dotyczy to tylko 4090....
Phoenix. 5 631 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Kadajo napisał(a): Pewnie nawet Capcom jest zaskoczone jakim hitem się ten tytuł okazał Ja bym sie wynikiem nie podniecal ,klucze do tej gry to rozdaja do wiekszosci zakupionego sprzetu obecnie
Tankietka 245 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Gra dla gimbów. Niech oddadzą Residenta FromSoftware to może coś dobrego wyjdzie a nie Rambo Robocop Leonek xd Edytowane 1 godzinę temu przez Tankietka
Jaycob 2 032 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Leon zmęczony łamigłówkami. Edytowane 34 minuty temu przez Jaycob 2
MroczneWidmo 19 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu 21 minut temu, Jaycob napisał(a): Leon zmęczony łamigłówkami. Co się dziwić
Rekomendowane odpowiedzi