Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, MaxaM napisał(a):

To włącz PT zamiast RT ;)

Do tak drętwej gry nie będę kupowała nowej karty, aby mieć to samo, ale z PT, bo studio nie chciało przeznaczyć środków na ręczne ustawianie oświetlenia. :E 
Żeby to było jednoznaczne rozwinięcie formuły z ciekawymi mapami i przeciwnikami do starć..., ale jest krok do przodu i dwa wstecz.
Do atmosfery w zamkniętych lokacjach wystarczy RT.

Ot ciekaw byłem jak ustawili optymalizację dla kart 8GB, a nikt nie robił testów ze zoptymalizowanymi ustawieniami. Jeśli ktoś ma monitor 1440p to będzie lepiej niż przy PS5 Pro na tym monitorze. W ustawieniach bliźniaczych do PS5 Pro i 4K DLSS P już trzeba wyłączyć hair strands, bo Vram się przelewa i wtedy trzyma ~50fps, przynajmniej na początku. 

Edit. Skoro zostało jeszcze ~15 minut to sprawdziłem PT na zoptymalizowanych ustawieniach, ale bez specjalnych włosów. Poszło z DLSS P w 1080p na 50fps, ale Vram był pod korek, ale rtx3060ti miał jeszcze mały zapas mocy. RTX5050 9GB będzie mógł się popisać.. :boink:
Tamta ściana z odbiciami wyglądała zdecydowanie lepiej, ale zniekształcenia ogrodzenia, deszczu itd. dawał się we znaki, więc jakieś mody na ograniczenie promieni w PT + lepszy RR bez ziarna może poprawią wydajność... Natomiast jakiegoś super wrażenie nie odczułem... Pierwszy pościg w Arkham Knight lub DS na PS4 Pro robiło większe wrażenie w stosunku do swojej technologii, a w Bloodborne były ciekawsze lokacje.

Edit.2 Wykorzystałem ostatnie minuty, aby jeszcze raz zrobić sekwencje w mieście i tam PT wywala się przez Vram na 8GB, więc jednak nie przeskoczy się tego bez większych kompromisów. RTX5050 9GB już da radę. :E

Edytowane przez musichunter1x