oldfashioned 867 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Mi sie mniej podoba od poprzednich czesci - przynajmniej na 1 rzut oka. Assassin's Creed juz jeden jest. 1
azgan 1 860 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca https://www.gry-online.pl/opinie/ta-gra-to-bardziej-sredniowieczny-tomb-raider-niz-survival-wsrod/z54944
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Było? Jakaś mało plaguowa, ta plagua. Robi się z tego Tomb Raiderowo & Assassinowy misz masz IMO (choć wygląda spoko). https://youtu.be/r4_t9v37TzY?si=i67NOpSs_LNr-CCO PS. Co to za shit "z YT nie może osadzić filmu?" Jakieś YT zmiany? Edytowane 9 Czerwca przez JeRRyF3D
Lypton 1 261 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca W dniu 9.06.2026 o 08:43, JeRRyF3D napisał(a): Jakaś mało plaguowa, ta plagua. Robi się z tego Tomb Raiderowo & Assassinowy misz masz IMO (choć wygląda spoko). Seria ma świetny klimat, ale historia Amicii i Hugo niezbyt do mnie trafiła - niańczenia wkurwiającego gówniaka nie dla mnie, widać zeru instynktu tacierzyńskiego mam - a gameplay był kulawy i banalny.
Ryszawy 757 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Wyczuwam lesbijskie wibracje Walka mega generyczna z takimi sobie animacjami. Eksploracja może być fajna, ale za dużo tego nie pokazali, więc nie wiadomo na co położą nacisk w rozgrywce. Zobaczymy. 1 1
sideband 3 101 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Tragiczne animacje podczas walki jak z typowego kartofla na UE5 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Dziwne. Z fajnej, klimatycznej, z marką gry, robią jakiegoś wtórnego crapa. Nie wiem, kto podjął decyzję o zmianach i na bazie czego. 1 2
azgan 1 860 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Po tym co pokazali do tej pory straciłem zainteresowanie a zapowiadało się ciekawie Graficznie za to jest ładnie
oldfashioned 867 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 24 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Dziwne. Z fajnej, klimatycznej, z marką gry, robią jakiegoś wtórnego crapa. Nie wiem, kto podjął decyzję o zmianach i na bazie czego. Jak to kto, mysle ze widac wspolny mianownik w kilkunastu ostatnich duzych produkcjach
Lypton 1 261 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 36 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Dziwne. Z fajnej, klimatycznej, z marką gry, robią jakiegoś wtórnego crapa. Nie wiem, kto podjął decyzję o zmianach i na bazie czego. Na bazie sprzedaży. Innocence potrzebowało roku, żeby sprzedać milion sztuk. W przypadku Requiem milion pękł po tygodniu... ale milion graczy, a nie sprzedanych kopii - gra była od premiery w gamepassie. Trzema milionami - znowu graczy, a nie sprzedanymi sztukami - chwalili się w rok po premierze. Edytowane 11 Czerwca przez Lypton
Pentium D 2 003 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca W poprzednie nie grałem, ale za to w tę również nie zagram 3
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca No ta, wydaje mi się być tylko TYTUŁEM (magnes finansowy) zbieżna z poprzednimi. Gdybym obejrzał gameplay bez świadomości "co to", plagua byłaby ostatnim tytułem do którego kleiłbym tę produkcję. Jestem dalece zaskoczony tym, co zrobili. 1
Lypton 1 261 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): No ta, wydaje mi się być tylko TYTUŁEM (magnes finansowy) zbieżna z poprzednimi. Trochę tak, trochę nie. Autorzy nie oszukują, że jest to kolejna część głównej serii - tytuł od razu sugeruje spin-off. Na grafikach wyeksponowany jest człon Resonance, a dopiero znacznie mniejszą czcionką pod spodem A Plague Tale Legacy. Edytowane 11 Czerwca przez Lypton
Ryszawy 757 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Jak będzie taki trochę inny Tomb Raider to fajnie (mówimy tu o eksploracji tajemniczych starożytnych ruin, nie o wycinaniu w pień setek przeciwników, jak w tych nowych odałonach). Ale jeżeli mają z tego zrobić jakiś festiwal pojedynków na scyzoryki to niech spadają...
ODIN85 4 926 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Nic nie oglądałem ale i tak wleci abo na 3 miesiące więc dam szanse. Ciekawe nowości o których gadacie.
MrKetiw 287 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Wygląda spoko chociaż ta walka na nożyki trochę będzie męcząca jednak wolałem ta procę.
Zas 462 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) Z jednej strony taka zmiana konwencji to zło (patrz Shadow of the Tomb Raider - w pewnym sensie - albo inny Control Resonant), z drugiej nie będę udawał, że tutaj trafia to w mój gust - choć klimat jest trochę dziwny, to bardzo na plus są malownicze lokacje i raczej spora dawka brutalnej walki. Ot, faktycznie taki średniowieczny TR, tym razem być może niewykastrowany ze wszystkiego poza zagadkami, jak to miało miejsce w Shadow... A więc z jednej strony nie pochwalam doczepiania marki do de facto zupełnie innej gry, z drugiej - gra zdaje się dawać radę. Edytowane 13 Czerwca przez Zas
Pavel87 874 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Zobaczymy po premirze jakie będzie miała nawiązanie do szczurów. Też mi zalatuje Tomb Raiderem czy w ogóle jakąś nowoczesną grą akcji, mam nadzieję, że nie zrobią z tego Assasin's Creed'a. To mogłoby być coś na zasadzie wolnego elektronu w całej historii a Plague Tale, jakieś "Stories" np albo w ogóle gra pod innym tytułem, ale wiadomo, że marketingowo pewnie by się to nie spinało.
Lypton 1 261 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 15 minut temu, Pavel87 napisał(a): To mogłoby być coś na zasadzie wolnego elektronu w całej historii a Plague Tale, jakieś "Stories" np (...) No i w sumie tak jest - Resonance: A Plague Tale Legacy, a nie A Plague Tale: Resonance. 1 2
Ryszawy 757 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) Niebrzydkie lokacje. Zagadki środowiskowe spoko. Animacja postaci i te walki to jakaś biedo-indie-żenada. Wszyscy ważą tu po 10kg, laska po prostu odbija się od przeciwników, którzy ją zablokowali i na zamrożonej animacji przesuwa się o 2 metry do tyłu, unik to samo. Nie ma nawet płynnych przejść między jedną a drugą animacją ruchu. Mamy 2026, co to do cholery jest? Edytowane 24 Czerwca przez Ryszawy
DITMD 1 343 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Zbyt przeciętnie i generycznie to wygląda. Tamte gry miały swój klimat, a ta sprawia wrażenie, jakby nie miała własnej tożsamości. Ni to pies, ni to wydra. 1
Zas 462 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 6 godzin temu, Ryszawy napisał(a): Mamy 2026, co to do cholery jest? Bardzo fajna i ładna liniowa gra akcji nie będąca śmierdzącym souls-likiem. 6 godzin temu, DITMD napisał(a): Tamte gry miały swój klimat, a ta sprawia wrażenie, jakby nie miała własnej tożsamości. To tak jak 90% indyków z mhrrrocznym/tęczoym/obskuranckim pixel-artem, każdy kolejny gothycki soul-like, każdy tęczowy jRPG... no sorry, ale gry main-streamowe rzadko bywają naprawdę oryginalne, a jak bywają, to równie często nie zostają docenione.
Rekomendowane odpowiedzi