Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, brainq napisał(a):

2026-05-1722_50_41-Greenshot.thumb.png.ae010298efbf27a2d0b73517836e9b12.png'

Ktoś wie co to jest bo szukam i nie mogę znaleźć. 

Pewnie "restrictor plate". Tuning silnika.

Edytowane przez some1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Ktos jeszcze wczesnie pisal ze tutaj jest jakikolwiek realizm...
Ja sie wlasnie scigam z mechem.

2483190_20260517215811_1.thumb.png.a44dd5323c46bdb91f102df576abb678.png

2483190_20260517215936_1.thumb.png.d00944a69b77c281bec125a506a58d6b.png

Jak ci się nie podoba, to nie graj. That simple  

Opublikowano
19 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Nie wiem jak w FH6, ja nie dałem się na hype i czekam na prezentację zmian w tej grze , sama formuła obdarowywania mnie autami już mi się przejadła i tylko konkrety mogą mnie przekonać do kupna. Na razie takich brak, ludzie oczarowani hypem, 0 argumentów.

Ja się na początku jarałem, ale jakoś mi przeszło. Żadnej Forzy nie dociągnąłem do końca, zawsze mi się nudziła, bo aut pełno, wszystkie prowadzą się podobnie, a sama idea festiwalu mi nie leży, trochę dziecinne to. 

I chyba pominę szóstkę, mam tyle zajęć poza graniem, że zostaje mi go niewiele i wolę ograć coś, co mnie wciąga. 

Ale czekam najpierw na ogranie GT7 i wtedy podejmę decyzję.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@galakty

Zdecydowałeś się na  PlayStation i GT7?

Nie pożałujesz,

Ja przeszedłem całe GT5, trochę GT6 i zagrałem w GT7.

Tak jak pisałem, gra jest wybitna i robi wszystko lepiej niż nowa FM.

Mi festiwal FH nie przeszkadzał, nie angażował, ale sednem FH4 i FH5 było zdobywanie aut i zabawa w tuning. Znudziło i FH6 nie ma niczego co by mnie przyciągnęło, gram znowu w Le Mans Ultimate .

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Taaaa, najwyżej zostanie do grania w Fifę z kolegami :E 

2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

gram znowu w Le Mans Ultimate

A ja nie mogę wrócić, zrobiło się tak popularne i tyle dzbanów zaczęło grać, że 90% wyścigów mam uwalonych na pierwszym okrażeniu. Nawet Youtuberzy już narzekają i otwarcie mówią, że trzeba to zmienić. Ten nowy system Badge też nie działa jak powinien.

Jak chcę polatać okazjonalnie to EVO na Simgrid jadę, teraz mają fajną serię na GT3 i GT4. 

• Upvote 1
Opublikowano
42 minuty temu, galakty napisał(a):

Ja się na początku jarałem, ale jakoś mi przeszło. Żadnej Forzy nie dociągnąłem do końca, zawsze mi się nudziła, bo aut pełno, wszystkie prowadzą się podobnie, a sama idea festiwalu mi nie leży, trochę dziecinne to. 

I chyba pominę szóstkę, mam tyle zajęć poza graniem, że zostaje mi go niewiele i wolę ograć coś, co mnie wciąga. 

Ale czekam najpierw na ogranie GT7 i wtedy podejmę decyzję.

33 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

@galakty

Nie pożałujesz,

Ja przeszedłem całe GT5, trochę GT6 i zagrałem w GT7.

Tak jak pisałem, gra jest wybitna i robi wszystko lepiej niż nowa FM.

Mi festiwal FH nie przeszkadzał, nie angażował, ale sednem FH4 i FH5 było zdobywanie aut i zabawa w tuning. Znudziło i FH6 nie ma niczego co by mnie przyciągnęło, gram znowu w Le Mans Ultimate .

Jedyna gra której mi brakuje na PC po sprzedaniu PS5

g1a3v0aw3ck81.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Paradoks takich gier jest w tym ze kogoś tuning i jeżdżenie w kolko po tych samych torach od xx lat torach jest równie nudny co dla drugiego jeżdżenie po polach w stylu arcade.

Moim zdaniem najlepiej znaleźć fun w jednym i drugim i zmieniać jak ochota najdzie.

@azgan widziałem GT7, i tak nie wygląda. LOL

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Paradoks takich gier jest w tym ze kogoś tuning i jeżdżenie w kolko po tych samych torach od xx lat torach jest równie nudny co dla drugiego jeżdżenie po polach w stylu arcade.

Niby tak, ale nie do końca :E 

Po torach masz zazwyczaj simy i kierownice z FFB gdzie każda zmiana jest odczuwalna + ściganie bok w bok.

Horizon to granie na padzie i szukanie czasów w generatorze liczb losowych. Ja bym tego nie porównywał tak dosadnie jak Ty :E 

Opublikowano

Tu w koncu (wiedzialem ze ten dzien nadejdzie) musze sie z Toba zgodzic.

To tak samo jak z arma i bf6 czy codem. Jeden woli sima, drugi casualowa gre. Tak samo jak domniemam jest z FH6 vs jakies simki. Tutaj wsiadasz w auto, 3 przyciski i masz auto wymaksowane i jedziesz. Nawet nie trzeba droga bo Yariska sie przebije przez las bokiem spokojnie ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście to i to może sprawiać frajdę :D 

Dużo też zależy od wolnego czasu i finansów, nikt kto ma godzinę na granie w ciągu dnia nie wsiąknie w Sima czy Armę, bo się zwyczajnie nie da. 

Ja poczekam aż FH6 stanieje na Steam, gdyby nie handhdeld to bym wziął w sklepie MS. 

Na Z1E ładnie to śmiga:

Edytowane przez galakty
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Niby tak, ale nie do końca :E 

Po torach masz zazwyczaj simy i kierownice z FFB gdzie każda zmiana jest odczuwalna + ściganie bok w bok.

Horizon to granie na padzie i szukanie czasów w generatorze liczb losowych. Ja bym tego nie porównywał tak dosadnie jak Ty :E 

Ale w arcade tez możesz użyć kierownicy. Chociaż znowu paradoks, nie każdy chce jeździć na kierownicy.

Dla mnie cala ta zabawa aby pograć "5 minut" kompletnie mija się z celem. Do tego samego wniosku zresztą doszedłem przy symulatorach lotniczych. Nie wchodzę w to tak głęboko żeby musieć mieć koniecznie wolant bo i tak zaraz zmienię grę. Dlatego już więcej "latam" w MFS 2024 niż 2020, bo tam są misje i są tak zrobione ze wszytko mogę obsłużyć z pada i nic więcej mnie nie interesuje.

Dlatego wlasnie taka FH jest znacznie popularniejsza od FM i to się nigdy nie zmieni, bo to szybka i bardziej efektowna rozrywka nadal dające frajdę z jeżdżenia autem.

Nie musi być super realistyczna.

I pewnie dlatego mam więcej przegranych NFS i innych Gridów niż takiego Asseto Corsa czy innego sima.

Ludzie którzy mocno siedzą w simach to ludzie którzy graja w to praktycznie bez przerwy, dlatego maja pod to przystosowane stanowiska.

Ja tak nie potrafię, relatywnie szybko mnie to nudzi. Po co mi kierownica jak większość roku będzie schowana w szafie, po co mi wolant jak tez będzie schowany, swojego chyba sprzedam bo nawet go ostatnio podłączyłem i po godzinie już był schowany.

Ale dobrze mieć możliwości i wybór.

Opublikowano
24 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Tu w koncu (wiedzialem ze ten dzien nadejdzie) musze sie z Toba zgodzic.

To tak samo jak z arma i bf6 czy codem. Jeden woli sima, drugi casualowa gre. Tak samo jak domniemam jest z FH6 vs jakies simki. Tutaj wsiadasz w auto, 3 przyciski i masz auto wymaksowane i jedziesz. Nawet nie trzeba droga bo Yariska sie przebije przez las bokiem spokojnie ;)

W sensie ze mną czy galakty :E

Ale dokładnie o to chodzi. Jednych kreci sama symulacja a inni chcą po prostu szybkiej zabawy.

W FH6 nie można się zatrzymać na drzewach (co jest dziwne bo w poprzednich można było), kosisz wszytko jak czołg tylko przy prędkościach 300km/h ;D

6 minut temu, galakty napisał(a):

W Horizon na kierownicy jest gorzej niż na padzie, FM8 odwrotnie.

To się chyba powoli zmienia. Tzn. można grać i tym i tym. Ostatecznie obydwie gry się wywodzą czysto z konsoli a tam głównym kontrolerem jest pad.

Jasne ze kierownik będzie lepszy bo to kierownik ale jak ktoś nie potrzebuje takiej precyzji to dlaczego ma nie ma mieć możliwości tez się dobrze bawić padem.

To tak jak z asystami, jeden chce je mieć włączone inni nie bo lubi większe wyzwanie do utrzymania auta na drodze i jego kontroli.

JA chyba jestem gdzieś po środku, lubię arcade i lubię symulacje, ale jak będzie zbyt duże wychylenie w jedna albo druga stronę to się pewnie odbije na dłuższą metę.

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

To się chyba powoli zmienia. Tzn. można grać i tym i tym. Ostatecznie obydwie gry się wywodzą czysto z konsoli a tam głównym kontrolerem jest pad.

Jasne ze kierownik będzie lepszy bo to kierownik ale jak ktoś nie potrzebuje takiej precyzji to dlaczego ma nie ma mieć możliwości tez się dobrze bawić padem.

To tak jak z asystami, jeden chce je mieć włączone inni nie bo lubi większe wyzwanie do utrzymania auta na drodze i jego kontroli.

JA chyba jestem gdzieś po środku, lubię arcade i lubię symulacje, ale jak będzie zbyt duże wychylenie w jedna albo druga stronę to się pewnie odbije na dłuższą metę.

No przecież Ci piszę że w Horizon na kierownicy się nie da grać i bić czasów :E Tu FFB i fizyka nie istnieją, mózg wariuje bo to co się dzieje z autem nie pasuje do rzeczywistości :E 

Ale oczywiście zaraz ktoś wbije i powie że mu się gra dobrze, fajnie ;) 

Ja lubię grać na padzie, po prostu Horizon 6 to kolejne DLC do 4, chyba po prostu ta forma mnie znudziła i tyle. Ostatnio ogrywałem Dirta 4 i Rally 2.0 - dużo więcej frajdy nawet na padzie miałem. 

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Naucz się, kolego, czytać ze zrozumieniem. Łatwiej będzie w necie dyskutować. 

To bym musiał chcieć dyskutować a nie chcę. Kolego. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

@azgan widziałem GT7, i tak nie wygląda. LOL

Wygląda, wystarczy sobie wł. powtórkę z przejazdu a na PS5PRO dodali też RT w trakcie wyscigów

Forza Horizon 6 za to wygląda jak poprzednia

https://www.purepc.pl/test-forza-horizon-6-nvidia-dlss-amd-fsr-intel-xess-recenzja-opinia?page=0,20

"Tak czy inaczej widać, że technologicznie jest to gra robiona na ten sam sprzęt co poprzednia część, stąd faktycznie nowej jakości się tutaj nie uświadczy - na to musimy poczekać do kolejnej odsłony, która zadebiutuje już w momencie, gdy next-genowe konsole będą dostępne w sprzedaży".

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Bzdura @azgan gram w to wiec chyba widzę że 6 wygląda lepiej od 5 a już na pewno od 4 i ma zdecydowanie wyższe wymagania.

Pokaz mi tez ten sam sprzęt.

W 4K 3080 w FH5 miał 60 FPS, w FH6 osiąga 22 FPS ale tak tak, gra robiona na ten sam sprzęt i gra wygląda tak samo xD

obraz.thumb.png.1cf618c67c55f4f78f80bcee5cdf34a7.png

obraz.thumb.png.a02cccad284c0eda3909a5e0c735e039.png

Opublikowano

Poza tym chyba niektórzy zapominają że Forza ma otwarty świat, który za każdym razem trzeba zbudować od zera a nie zamknięte tory które można szlifować przez 20 lat.

• Like 1