Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakiś fix na pixelowy dym z flar przy nocnych wyścigach? 

A i jeszcze jedna lekko irytująca rzecz, da się zablokować auto tak że jak sobie jeżdżę po mapie np golfem, po drodze znajdę jakiś wyścig, robie go innym autem i po zakończeniu jestem w nim a nie golfem co chciałem sobie pojeździć.  Czy to już tak zawsze jest? Że auto się zmienia po wyścigu i nie wraca do poprzedniego?

Opublikowano (edytowane)

Na samym steamie przynajmniej Milion, z czego 150k po 500zł

All-time players peak * 10 i wychodzi ilość sprzedanych kopii, ta kalkulacja jest przybliżona i może wydawać się niejasna, ale często się sprawdzała.

To jest premierowa kalkulacja, sprzedaż ma ogon rozciąganiety w czasie , nie wpływa na all-time peak, ale sprzedaż rośnie.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
3 godziny temu, Dominix napisał(a):

Jest jakiś fix na pixelowy dym z flar przy nocnych wyścigach? 

A i jeszcze jedna lekko irytująca rzecz, da się zablokować auto tak że jak sobie jeżdżę po mapie np golfem, po drodze znajdę jakiś wyścig, robie go innym autem i po zakończeniu jestem w nim a nie golfem co chciałem sobie pojeździć.  Czy to już tak zawsze jest? Że auto się zmienia po wyścigu i nie wraca do poprzedniego?

Jedynie DLAA, ale i tak troszkę widać, na DLSS jest dramat.

Opublikowano

Dopóki nie dodadzą Ray Reconstruction to ten tryb RTGI ma jak dla mnie więcej minusów niż plusów. Migotanie, szumy, widać jak światło się dopiero "buduje" po  zmianie otoczenia z jasnego na ciemne i odwrotnie(wjazd do tunelu to masakra z włączonym RT). W lesie przy gęstym zadrzewieniu pop-in oświetlenia to dramat, bańka oświetlenia podróżuje razem z nami. Mam flashbacki z którejś rajdówki ze switcha gdzie cienie rysowały się w promieniu jakichś 10m wokół pojazdu. Najbardziej mnie dziwi sugerowanie ustawienia "medium" dla RTGI we wszystkich filmikach z optimized settings, jak dla mnie to zaszumione błoto i nie wiem jak można to polecać. Na razie zostaję z odbiciami RT, może z coś  tym zrobią w przyszłych patchach.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ja zostawiłem tylko odbicia RT ale też zastanawiam się czy ich nie ciachnąć bo podobnie jak w FH5 podczas jazdy i tak nie zwraca się na to uwagi. 

Edytowane przez azgan
Opublikowano (edytowane)

Imo absolutnie nie warto. Ja sam ciachłem cienie w nocy na ultra bo jest +10 fps i mgłę wolumetryczną na ultra nie wiem czy coś daje ale wydaje mi się, że po tym patchu wygląda dużo lepiej i nie jest rozpikselowana. Ogólnie w FH5 grałem dawno ale jakiś tam obraz w bani mam i FH6 wygląda lepiej a są momenty, że jest pogrom i to bez żadnego RT. Widać, że Panowie wysmażyli wcześniej kosa naprawdę niezłe oświetlenie, bo 95% graczy będzie grała bez RT.

Aha i Bass Arena to najlepsze radyjko a opus fajnie wchodzi na chillere 

Edytowane przez Art385
Opublikowano (edytowane)

Tak prawdę mówiąc po "przejściu" FH6 tą gierke ratuje tylko mapa. Kupuję wszystkie FH na premierę i w sumie to jest to samo co było wcześniej wbrew pierdoletom że będziemy tu na początku tylko turystą. 

Gdyby nie to że świat wyszedł im dużo lepiej od FH5 to byłbym mega zawiedziony. Pierdzielenie o opaskach, że zaczynamy jako turysta coś tam o lepszym progresie, a WSZYSTKO wygląda dosłownie tak samo jak wcześniej. Mam wersje standard a już po 30 minutach mogłem latać mega mocnymi furami w całkiem sporych ilościach. 

Z jednej strony jest przyjemnie, ale z drugiej trochę żałosne, że oni nie chcą albo nie potrafią nic zmienić w tej serii. Mam trochę odczucia jak przy Forzie Motorsport. Niby jest inaczej, ale generalnie devsi polecieli w ciula i gdyby nie Japonia którą chcieli gracze od lat to ta seria mogłaby mieć problemy. 

Edytowane przez Morv
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Kadajo 🤩😉🤭

7 godzin temu, Morv napisał(a):

Tak prawdę mówiąc po "przejściu" FH6 tą gierke ratuje tylko mapa. Kupuję wszystkie FH na premierę i w sumie to jest to samo co było wcześniej wbrew pierdoletom że będziemy tu na początku tylko turystą. 

Gdyby nie to że świat wyszedł im dużo lepiej od FH5 to byłbym mega zawiedziony. Pierdzielenie o opaskach, że zaczynamy jako turysta coś tam o lepszym progresie, a WSZYSTKO wygląda dosłownie tak samo jak wcześniej. Mam wersje standard a już po 30 minutach mogłem latać mega mocnymi furami w całkiem sporych ilościach. 

Z jednej strony jest przyjemnie, ale z drugiej trochę żałosne, że oni nie chcą albo nie potrafią nic zmienić w tej serii. Mam trochę odczucia jak przy Forzie Motorsport. Niby jest inaczej, ale generalnie devsi polecieli w ciula i gdyby nie Japonia którą chcieli gracze od lat to ta seria mogłaby mieć problemy. 

+1

Mam podobne odczucia 

Screenshot-20260523-090510-Steam.jpg

Opublikowano
20 minut temu, azgan napisał(a):

@Kadajo 🤩😉🤭

obraz.png.268e8029b08e9c83064789b20eaef16d.png

8 godzin temu, Morv napisał(a):

Przecież ta gra dopiero się rozkręca, kontent do niej będzie dodawany przez co najmniej dwa lata.

Teraz to co najwyżej można przejść podstawkę która zawsze w FH jest tak samo "uboga".

Jak nie jest popsute to nie naprawiaj. Nie ma co narzekać ze na starcie jest klasycznie bo zawsze tak w FH było. Poczekajmy co będzie dalej.

Jakby zmienili wszytko to by było narzekanie ze to już nie FH i po co te zmiany jak wcześniej było ok...

Rozumiem ze jak ktoś gra jedna część po drugiej to może już nie być zaskoczony i czuć zmęczenie materiału, ale z drugiej strony są osoby które może ostatni raz grały w FH2 albo nie grały wcale.

Jedno jest pewne, FH6 została przyjęta bardzo pozytywnie, chyba bardziej niż ktokolwiek się spodziewał.

JA sam bylem dosyć sceptycznie nastawiony i się na szczęście pozytywnie rozczarowałem.

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Morv napisał(a):

Dlatego ja prawdopodobnie nie kupię FH6, albo na mocnej obniżce typu -50%... Albo jestem za stary, albo nie mam czasu na ogrywanie tego samego w tej samej formule. 30 minut i masz super fury, no wow jaki to ma sens? xD 

Teraz zacząłem przygodę z GT7 i to jak wprowadza w świat motoryzacji jest piękne, do tego pełne wsparcie pada i haptyka, a nie jazda w kisielu. 

I nie mówię że gra jest słaba, bo zapewne pięknie wygląda i da się super bawić, ale nie widzę by spędzić tu kolejne setki godzin skoro zrobiłem to w FH4. FH5 nie wiem czy kampanię przeszedłem, raczej tak ale męczyłem się srogo z tą dziecinną otoczką i filmikami oraz pierdzieleniem o Meksyku :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Pograłem parę godzin single i zupełnie nie chce mi się wracać - nuda. W tę grę chyba trzeba grać ekipą, ewentualnie nie mieć ogranych poprzednich FH. Osobiście mam ograne FH1, 2 i 5 chyba. 

• Like 1
Opublikowano

Powoli zaczynam grać w tę grę. Cieszy mnie, że w końcu doczekałem się IS200/Altezzy (bo mój stoi sobie grzecznie w garażu), ALEE:

- To jest jedna z nielicznych gier ostatnich czasów gdzie TAA wygląda o wiele lepiej niż DLSS/DLAA. Na NVIDIOWYCH bajerach mam tyle artefaktów, że nie da się na to patrzeć. Wszystko błyszczy, mrugają jakieś nieistniejące źródła światła/odbicia po drzewach, budynkach i samochodzie. Na TAA mam najostrzejszy obraz, bez żadnych artefaktów.

- Frame Gen nie działa. Czy mam DLSS, DLAA, TAA po włączeniu FG nic się nie zmienia. 

Co ciekawe na sterownikach z końcówką 91 miałem ~30-35 FPS, na najnowszych mam ~60. Dość znaczna różnica. 

• Sad 1
  • Upvote 1