Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

I po lecie. Jak nic się nie zmieni do końca tygodnia to nawet na rower nie da się pojechać. Co trochę ma lać.

Nie rozpuścisz się. Jedynie we wtorek nie jadę (ale idę, no chyba że radary pokażą przerwę). Upały są zapowiadane jak pisałem kilka dni temu ok. 12-tego, tyle że GFS nie daje już 42 ale 28 stopni (gdy 30 jest uznane za upał, a kilka dni po 28-29 za brak).

Co do obecnej fali mrozu: https://klimat.imgw.pl/pl/climate-normals/TSR_AVE

Norma z lat Globalnego Ocieplenia dla Warszawy (obejmuje też noce i chłodniejsze dni):

-czerwiec 17,7 st

-lipiec 19,7 st

Ostatnie dni:

-piątek 19,3 st

-sobota 17,5 st

Jak widać piątek min powyżej, sobota ok. 1 stopnia poniżej (gdy niedawno były dni 12 stopni powyżej). Wg Korwina to ciepły listopad.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Podziwiam ludzi, którzy z uporem maniaka jeżdżą tam na wakacje, serio. Potrzeba ogromnej dawki samozaparcia, żeby nie spróbować lepszego kierunku

Nie każdego stać na Bałtyk... dlatego ja lecę na Costa Brava.

Opublikowano
45 minut temu, j4z napisał(a):

Skok z prawie 40st na 14. Dwa dni temu rano zmokłem, a popołudniu mnie przewiało. Dzisiaj czuję że mnie bierze choroba.

23 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

wczoraj tak pizgało, że ja już katar mam, niezłe lato

Co z wami? Hartować się trzeba, a nie narzekać na pogodę.

Opublikowano

No, idealny powrót z urlopu / koniec urlopu na złapanie oddechu przed ew. następnymi cieplejszymi dniami :E 
Od wyjazdu 21.06 nie widziałem w ciągu dnia (zakres 11 - 19) mniej niż 27-28'C. Nie licząc dzisiejszego dnia, przebijając się z Węgier via Słowacja i Czechy do domu.
W sumie dzisiaj to też 1. deszcze jakie odczułem, bo we Włoszech padało albo obok (i to przez chwilę) albo w nocy jak i tak spałem (i to jedną noc);

Opublikowano

No niestety pogoda przez najbliższy tydzień to około 20 stopni. Od kilku dni są przelotne deszcze i według prognoz dalej tak ma być. Przynajmniej do środy. Na dworze jak nie leje jest okropny wiatr. O dłuższej wycieczce na rower nie ma co marzyć w najbliższym casie. 

Opublikowano
8 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

No pięknie teraz się wypada, a od weekendu pogoda mam nadzieję. W przeciwnym wypadku trzeba będzie pójść w alkohol :E

Ja to jestem załamany nerwowo tą pogodą. Jeżeli wierzyć fusom to do końca miesiąca średnio 20 stopni. I co drugi dzień przelotne deszcze. A jak nie będzie padało to znowu zakichany wiatr że trzeba w bluzie chodzić. Jest 1 w nocy i znowu zaczęło padać.

Opublikowano
6 godzin temu, sabaru128 napisał(a):

Ja to jestem załamany nerwowo tą pogodą. Jeżeli wierzyć fusom to do końca miesiąca średnio 20 stopni. I co drugi dzień przelotne deszcze. A jak nie będzie padało to znowu zakichany wiatr że trzeba w bluzie chodzić. Jest 1 w nocy i znowu zaczęło padać.

:lol2: 

nie wierzę że można tyle narzekać :rotfl2: