sino 98 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca No to już za parę dni będziesz sobie mógł włączyć osuszanie (bo klima będzie to mieć na 99,99%). Piekło zostało przesunięte i ma się zacząć już w niedzielę (nie dziś). Dziś piekło się kończy dużymi burzami, tak żeby nie można było wywietrzyć (a jeśli już to wilgotnością 99%). Wkrótce znowu włączam klimę choć nie potrzebuję. Ale burze od ok. 19:00 więc trzeba do tego czasu zbić na 22 stopnie (dzięki ścianom wzrośnie na 24, dzięki nim wczoraj i nadal jest tak piekielnie jak w piątek gdy było 4 stopnie więcej). PS. Ostatni tydzień to anomalia dodatnia 20 stopni więc już niemal całe "chłodne" dni do 12 lipca zostały zredukowane.
Klakier1984 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Niektórzy udzielający się w wątku chyba relację co najmniej z Afryki robią
ChudyXp Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Macie bawcie się Obserwatorzy Burz jest też Aplikacja na Smartfon ja mam ustawione na 15 km od miejsca gdzie jestem jak gdzieś trzaska to mam powiadomienie
Klakier1984 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Ja to okna zamykam, bo za zimno Mi coś kobita sugerowała że bez sensu montować te klimę jak już po upałach ale szybko jej to z głowy wybiłem Lepiej dla mnie żebym jeszcze coś smarzyło w tym roku
galakty Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 31 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Mi coś kobita sugerowała że bez sensu montować te klimę jak już po upałach ale szybko jej to z głowy wybiłem Lepiej dla mnie żebym jeszcze coś smarzyło w tym roku Jak nie teraz to za rok, a z roku na rok będzie pewnie gorzej. Zresztą przyjdzie jesień/zima to sobie dogrzeję klimą zamiast słuchać że zimno i niby co z tym zrobić moge?
Klakier1984 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Już wszystko zamówione nie ma odwrotu Od 3 lat się za to zabieramy ale na gadce się ciągle kończyło.
Pitross20 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca U mnie zapowiadało się groźnie, a tylko lekko popadało 18C,aktualnie. Podobno początkiem sierpnia ma znów przyjść fala upałów, i ma się utrzymać dłużej, ale no wiadomo będzie pewnie jak zwykle...
Klakier1984 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 1 godzinę temu, Doamdor napisał(a): Burza przeszła, 15C, ale przyjemnie. Mordercza burza
janek25 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Bo to anomalia a w globalnym ociepleniu chodzi o anomalie a tak w ogóle nie odrozniacie pogody od klimatu
galakty Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 13 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Już wszystko zamówione nie ma odwrotu Od 3 lat się za to zabieramy ale na gadce się ciągle kończyło. Ja też od lat marzyłem, ale czekałem aż kupię pierwsze mieszkanie i wtedy wleci, no to wlatuje Masakra jakie zimne noce teraz są
KiloKush Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 11 godzin temu, janek25 napisał(a): Bo to anomalia a w globalnym ociepleniu chodzi o anomalie a tak w ogóle nie odrozniacie pogody od klimatu Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł bo za ich czasu też było mocne globalne ocieplenie, i to nie raz. Homo heidelbergensis też z pewnością miał okres industrialny trwający 50000 lat bo jak inaczej wytłumaczyć to, że wtedy zniknął lód na Grenlandii?
huudyy Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) 18 minut temu, KiloKush napisał(a): Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł bo za ich czasu też było mocne globalne ocieplenie, i to nie raz. Homo heidelbergensis też z pewnością miał okres industrialny trwający 50000 lat bo jak inaczej wytłumaczyć to, że wtedy zniknął lód na Grenlandii? Poniedziałek, nawet 10 nie ma, a mnie już brzuch boli ze śmiechu. Ludzie, gdzie wy do szkół chodziliście? masz na początek jedno hasło do zapoznania się https://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacenie Edytowane 20 Lipca przez huudyy
Grolshek Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 3 minuty temu, huudyy napisał(a): Poniedziałek, nawet 10 nie ma, a mnie już brzuch boli ze śmiechu. Ludzie, gdzie wy do szkół chodziliście? masz na początek jedno hasło do zapoznania się https://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacenie Dla nich jeśli fakty przeczą teorii to tym gorzej dla faktów.
KiloKush Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 3 minuty temu, Grolshek napisał(a): Dla nich jeśli fakty przeczą teorii to tym gorzej dla faktów. 7 minut temu, huudyy napisał(a): Poniedziałek, nawet 10 nie ma, a mnie już brzuch boli ze śmiechu. Ludzie, gdzie wy do szkół chodziliście? masz na początek jedno hasło do zapoznania się https://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacenie My tu w UE walczymy z samochodami i ich emisją tymczasem warto poczytać o Cloud seeding, o tym ile emisji jest w Indiach i Chinach przez ich przemysł. Wszystkie te ekoswiry przyklejające się do asfaltu lub niszczące ludziom Suva wyglądają jakby przyszli z szklanką wody do pożaru domu i twierdzili, że walczą z pożarem. Nikt nie podważa wpływu emisji na klimat, ja krytykuje natomiast to w jaki sposób się to robi. Zbija się kapitał polityczny i gospodarczy nie rozwiązując problemu.
janek25 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 55 minut temu, KiloKush napisał(a): Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł
KiloKush Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 3 minuty temu, janek25 napisał(a): Zawsze śmieszy
trepek Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 2 godziny temu, KiloKush napisał(a): Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł bo za ich czasu też było mocne globalne ocieplenie, i to nie raz. Homo heidelbergensis też z pewnością miał okres industrialny trwający 50000 lat bo jak inaczej wytłumaczyć to, że wtedy zniknął lód na Grenlandii? Co takiego produkuje przemysł co od początku istnienia Ziemii było w większej ilości niż obecnie? Odpowiedź - CO2. Na Ziemii na początku nie było tlenu w atmosferze, tylko CO2. Tlen jest gazem wtórnym. Im głębiej w prehistorie tym ilość CO2 była wyższa aż do początku życia na Ziemii czyli beztlenowców. Jak sama nazwa wskazuje, są to organizmy, które żyją w środowisku pozbawionym tlenu.
LeBomB Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Godzinę temu, trepek napisał(a): Odpowiedź - CO2. Nie tylko CO2, bo tego w atmosferze bywało więcej. Wiele innych zanieczyszczeń, które naturalnie nie występowały w takiej ilości bez kataklizmów czy gwałtownych reakcji, a są po prostu przeliczane jako ekwiwalent CO2.
Doamdor Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Wczorajsza pogoda była świetna, wiaterek fajnie chłodził, człowiek podczas pracy nie spocił się, tak można pracować. Dziś zapowiadają 19C, więc znów przyjemny dzień do pracy.
Klakier1984 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca To jaka jest ta optymalną temperatura otoczenia 28 czy 22 stopnie?? Ehhh Ci naukowcy... najlepiej wszystko na wilgotności zwalić https://www.medonet.pl/zdrowie/upaly-w-polsce-jaka-temperatura-to-dla-czlowieka-zbyt-goraco/m3455nc https://stronazdrowia.pl/upaly-daja-sie-we-znaki-ile-stopni-maksymalnie-moze-wytrzymac-ludzkie-cialo-jaka-temperatura-to-juz-za-goraco/ar/c14-17749691
Rekomendowane odpowiedzi