Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to już za parę dni będziesz sobie mógł włączyć osuszanie (bo klima będzie to mieć na 99,99%).

Piekło zostało przesunięte i ma się zacząć już w niedzielę (nie dziś). Dziś piekło się kończy dużymi burzami, tak żeby nie można było wywietrzyć (a jeśli już to wilgotnością 99%). Wkrótce znowu włączam klimę choć nie potrzebuję. Ale burze od ok. 19:00 więc trzeba do tego czasu zbić na 22 stopnie (dzięki ścianom wzrośnie na 24, dzięki nim wczoraj i nadal jest tak piekielnie jak w piątek gdy było 4 stopnie więcej).

PS. Ostatni tydzień to anomalia dodatnia 20 stopni więc już niemal całe "chłodne" dni do 12 lipca zostały zredukowane.

Opublikowano
31 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Mi coś kobita sugerowała że bez sensu montować te klimę jak już po upałach ale szybko jej to z głowy wybiłem ;)

Lepiej dla mnie żebym jeszcze coś smarzyło w tym roku :E

Jak nie teraz to za rok, a z roku na rok będzie pewnie gorzej. Zresztą przyjdzie jesień/zima to sobie dogrzeję klimą zamiast słuchać że zimno i niby co z tym zrobić moge? :E 

Opublikowano

U mnie zapowiadało się groźnie, a tylko lekko popadało 18C,aktualnie. 

Podobno początkiem sierpnia ma znów przyjść fala upałów, i ma się utrzymać dłużej, ale no wiadomo będzie pewnie jak zwykle...

Opublikowano
13 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Już wszystko zamówione nie ma odwrotu :) Od 3 lat się za to zabieramy ale na gadce się ciągle kończyło.

Ja też od lat marzyłem, ale czekałem aż kupię pierwsze mieszkanie i wtedy wleci, no to wlatuje :E 

Masakra jakie zimne noce teraz są :E 

Opublikowano
11 godzin temu, janek25 napisał(a):

Bo to anomalia a w globalnym ociepleniu chodzi o anomalie a tak w ogóle nie odrozniacie pogody od klimatu

Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł bo za ich czasu też było mocne globalne ocieplenie, i to nie raz. Homo heidelbergensis też z pewnością miał okres industrialny trwający 50000 lat bo jak inaczej wytłumaczyć to, że wtedy zniknął lód na Grenlandii?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, KiloKush napisał(a):

Patrząc na zmiany klimatu na przestrzeni wielu milionów lat to dinozaury musiały mieć zajebiscie mocno rozwinięty przemysł bo za ich czasu też było mocne globalne ocieplenie, i to nie raz. Homo heidelbergensis też z pewnością miał okres industrialny trwający 50000 lat bo jak inaczej wytłumaczyć to, że wtedy zniknął lód na Grenlandii?

Poniedziałek, nawet 10 nie ma, a mnie już brzuch boli ze śmiechu. 

Ludzie, gdzie wy do szkół chodziliście? masz na początek jedno hasło do zapoznania się

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacenie

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
3 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Dla nich jeśli fakty przeczą teorii to tym gorzej dla faktów.

7 minut temu, huudyy napisał(a):

Poniedziałek, nawet 10 nie ma, a mnie już brzuch boli ze śmiechu. 

Ludzie, gdzie wy do szkół chodziliście? masz na początek jedno hasło do zapoznania się

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zlodowacenie

My tu w UE walczymy z samochodami i ich emisją tymczasem warto poczytać o Cloud seeding, o tym ile emisji jest w Indiach i Chinach przez ich przemysł. Wszystkie te ekoswiry przyklejające się do asfaltu lub niszczące ludziom Suva wyglądają jakby przyszli z szklanką wody do pożaru domu i twierdzili, że walczą z pożarem. Nikt nie podważa wpływu emisji na klimat, ja krytykuje natomiast to w jaki sposób się to robi. Zbija się kapitał polityczny i gospodarczy nie rozwiązując problemu.

Opublikowano
2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Co takiego produkuje przemysł co od początku istnienia Ziemii było w większej ilości niż obecnie? Odpowiedź - CO2.

Na Ziemii na początku nie było tlenu w atmosferze, tylko CO2. Tlen jest gazem wtórnym. Im głębiej w prehistorie tym ilość CO2 była wyższa aż do początku życia na Ziemii czyli beztlenowców. Jak sama nazwa wskazuje, są to organizmy, które żyją w środowisku pozbawionym tlenu.

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Odpowiedź - CO2.

Nie tylko CO2, bo tego w atmosferze bywało więcej. Wiele innych zanieczyszczeń, które naturalnie nie występowały w takiej ilości bez kataklizmów czy gwałtownych reakcji, a są po prostu przeliczane jako ekwiwalent CO2.

Opublikowano