lukadd 3 737 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca 21 minut temu, sino napisał(a): 24 stopnie to gorąco! Już 18 st w samej podkoszulce (o ile jest słońce). Ja dzisiaj 50 km na rowerze w temp 31-34 stopnie w cieniu, ale obok autostrady nie było cienia, tam było jak nic ponad 50 w słońcu więc się trochę spociłem (choć bardziej czekając 2 minuty aż pociąg przejedzie) Inaczej to się odczuwa jak dzień dwa wcześniej się jeździło w 30 czy 35 stopniach w cieniu, a w szczytach dnia podchodziło pod 40 i nagle kolejnego dnia cyk 24
Reddzik Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca 48 minut temu, sino napisał(a): Wina Kaczyńskiego (ale Tusk to podtrzymuje). Przypomnę, że to PIS wsadzał synoptyków do więzień za rzekomo błędne prognozy: Pamiętam jaka była tragedia harcerzy. Mnie to śmieszy, bo u mnie to się nie zgadza, nie spadła kropla deszczu. Wiedziałem, że to nie ma sensu. Najważniejsze żeby wysyłali tam gdzie jest to potrzebne. Ja pisząc to nie chciałem wtrącać 3 groszy czyja to wina. To było takie pół żartem, i to nie był sms, a alert z widgeta motoroli
Bono_UG Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Przy lokalnych wystąpieniach ciężko dokładnie trafić gdzie się pojawi opad, czy burza, a gdzie nie, a ryzyko wystąpienia i ostrzeżenia są szacowane i wydawane na zdaje się powiaty. Bywa, że jedną dzielnicę deszcz zalewa, a w innej świeci słońce. Przy wielkoskalowych, na dużym obszarze, to może i można marudzić na prognozy i alerty jak się nie sprawdzą. Ale też nie da się przewidzieć co do kilometra, zwłaszcza jak to na skraju obszaru zjawiska. No i co by nie mówić, burze są dość dynamicznymi zjawiskami, wątpię, żeby dało się dokładnie modelować.
Doamdor Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca A tymczasem we Francji walka o wentylatory w sklepie Lidl.
bourne2008 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Ekhm, większość osób na tych filmikach pochodzi z krajów gdzie 40st+ nie powinno być problemem
Klakier1984 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Z cyklu mądrości pogodynek. "Od 10 Lipca wróci fala upałów, mordercza kopuła, temperatura może osiągnąć 30 stopni "
nozownikzberlina Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca wczoraj tak pizgało, że ja już katar mam, niezłe lato
janek25 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca i tak siedzicie w jaskiniach.Współczuć to można drogowcom 19 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Od 10 Lipca wróci fala upałów, mordercza kopuła, temperatura może osiągnąć 30 stopni " 25 to ja mam zimą przy kiblu
LeBomB Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 13:36, Doamdor napisał(a): A tymczasem we Francji walka o wentylatory w sklepie Lidl. Każdy kraj ma swojego "karpia" w Lidlu
Klakier1984 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca U nas nie było o co walczyć bo wszystkie półki były puste
Doamdor Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Świetna jest pogoda, jest czym oddychać i człowiek się nie poci.
Reddzik Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Taka pogoda jak mam teraz jest git, i tak po 15.00 wali w okna 30C+ ale jest wychłodzone, że nie dobija do 30C w mieszkaniu, bo mam te 25-26C za dnia, dziś rano miałem 23-24C w pokoju i mi to pasowało. Ja tam nie płaczę, gorzej będzie jak przyjdą ponownie upały z 40C i będzie walić przez cały dzień, że nie będzie kiedy wywietrzyć.
Pitross20 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Dla mnie pogoda jest teraz zajebista w dzień max 22c,a w nocy 12-14c. Oby,aż takie upały juz nie wróciły.
galakty Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Wrócą, jak nie teraz to w przyszłości. Chłodniej na pewno nie będzie.
sabaru128 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) I po lecie. Jak nic się nie zmieni do końca tygodnia to nawet na rower nie da się pojechać. Co trochę ma lać. Edytowane 5 Lipca przez sabaru128
huudyy Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 7 minut temu, bourne2008 napisał(a): Nad Bałtykiem klasyka Podziwiam ludzi, którzy z uporem maniaka jeżdżą tam na wakacje, serio. Potrzeba ogromnej dawki samozaparcia, żeby nie spróbować lepszego kierunku
Klakier1984 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) Ja w tym roku jadę w końcu nad Bałtyk odpocząć od upałów 🥲 Edytowane 5 Lipca przez Klakier1984
j4z Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Skok z prawie 40st na 14. Dwa dni temu rano zmokłem, a popołudniu mnie przewiało. Dzisiaj czuję że mnie bierze choroba. Halo pogoda? Ty k... j...!
bourne2008 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 45 minut temu, huudyy napisał(a): Podziwiam ludzi, którzy z uporem maniaka jeżdżą tam na wakacje, serio. Potrzeba ogromnej dawki samozaparcia, żeby nie spróbować lepszego kierunku Jadą z myślą, że tym razem to już na pewno się uda. Tymczasem pogoda:
Rekomendowane odpowiedzi