Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, KiloKush napisał(a):

My tu w UE walczymy z samochodami i ich emisją tymczasem warto poczytać o Cloud seeding, o tym ile emisji jest w Indiach i Chinach przez ich przemysł. Wszystkie te ekoswiry przyklejające się do asfaltu lub niszczące ludziom Suva wyglądają jakby przyszli z szklanką wody do pożaru domu i twierdzili, że walczą z pożarem. Nikt nie podważa wpływu emisji na klimat, ja krytykuje natomiast to w jaki sposób się to robi. Zbija się kapitał polityczny i gospodarczy nie rozwiązując problemu.

Dopiero co podważyłeś wpływ emisji na klimat pisząc te upośledzone brednie o dinozaurach. 

Czemu nie interesuje cię to, że wielkie przemysłowe korporacje zbijają kapitał na niszczeniu środowiska? 
ten facet co ostatnio uciekał przed Policna bo miał w aucie substancje niebezpieczne to myślisz że eko świr był, który zbił kapitał na ochronie środowiska? Nie? To może zaczniesz myśleć naprawdę, a nie powtarzać to co ci truciciele środowiska podpowiadają w szurskich grupach na FB? :) 

Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

To jaka jest ta optymalną temperatura otoczenia 28 czy 22 stopnie?? Ehhh Ci naukowcy... najlepiej wszystko na wilgotności zwalić ;)

W szkole uczyli mnie, że optymalna temp to 21*C :)

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, galakty napisał(a):

Co idzie? Sobota niedziela 28-29 stopni i znowu powrót zimna

Jakiego zimna? Po co montowałeś klimę zmarzluchu?

23, 20, 23, 26, 28 to nie powrót zimna (w dodatku u mnie typowo ok.2 st więcej). A od 31 lipca (pt-śr) 6 dni upałów, wg GFS średnia 34 stopnie, wg ECMWF 30 stopni (to nie koniec, ale koniec modeli). Zwykle 7 sierpnia to połowa lata, a tu szykuje się 15-16 dni upałów w połowę (norma lat normalnych to 4-6 za całe).

Co do lipca to końcówka chłodniejsza od oczekiwań więc średnia lipca wyjdzie ciut poniżej normy Globalnego Ocieplenia 1991-2020 (i niemal 2 stopnie powyżej lat normalnych).

Edytowane przez sino
Opublikowano
2 godziny temu, sino napisał(a):

Jakiego zimna? Po co montowałeś klimę zmarzluchu?

23, 20, 23, 26, 28 to nie powrót zimna (w dodatku u mnie typowo ok.2 st więcej). A od 31 lipca (pt-śr) 6 dni upałów, wg GFS średnia 34 stopnie, wg ECMWF 30 stopni (to nie koniec, ale koniec modeli). Zwykle 7 sierpnia to połowa lata, a tu szykuje się 15-16 dni upałów w połowę (norma lat normalnych to 4-6 za całe).

Co do lipca to końcówka chłodniejsza od oczekiwań więc średnia lipca wyjdzie ciut poniżej normy Globalnego Ocieplenia 1991-2020 (i niemal 2 stopnie powyżej lat normalnych).

Dziś na TVN mówili, że dawno u nas tak w lipcu nie piździalo i że w kraju mamy 2 stopnie poniżej średniej. Ja im wierzę.

Opublikowano
45 minut temu, Mar_s napisał(a):

Wieje, leje, pizga mrozem, ale Hałabała powie że jest 1 * powyżej normy globalnego zidiocenia. I cyk, wakacje w tropikach sponsorowane przez Siemensa. Tak trzeba żyć! ;D 

Ano globalne zidiocenie istnieje - to ci negujący wpływ człowieka na zmianę klimatu i zmiany klimatu w ogóle. Sporo ich. 

Co ciekawe - to zazwyczaj ci najgorzej wykształceni. Symptomatyczne. 

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Oczywiście, jak leje i wieje to pogoda, jak przyjdą trzy dni upałów to klimat. Ba, to katastrofa klimatyczna. ;D 

images?q=tbn:ANd9GcTuCSJzB6_LYau2sRY33ULLwolwdP7X9Q8WwbiaBA6OcjLwTEkUbHfhFlqGNB_cFsyoSEC3TA&s=10

7 minut temu, Fatality napisał(a):

Wystarczy napisać coś sarkazmem i już wychodzi lewak z szafy oburzony bo bierze coś dosłownie :)

Przecież wiem, że 18-20 stopni w lecie przez 90% czasu to tylko pogoda, a kilka dni powyżej 30/35 stopni to klimat.

Powiedz mi, że jesteś ignorantem bez mówienia tego wprost :lol2: