Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie chce żadnego Suva/crossovera. Tylko kombiaki i sedanych wchodzą w grę. Ale bardziej bym wolał kombi. 

W tym roku juz chyba nie kupię z moim szukaniem złotego grała :E

Edytowane przez Gret
Opublikowano
11 minut temu, Gret napisał(a):

Tylko kombiaki i sedanych wchodzą w grę.

używka Giulia Q4 albo jakiegoś Lexa :E 

Teraz, bergercs napisał(a):

A co zlego jest w Mazdach 6 kombi?

słabo zabezpieczone blachy i było chyba gigantyczne ryzyko kradzieży

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, bergercs napisał(a):

A co zlego jest w Mazdach 6 kombi?

Najbardziej to mnie tam te silniki odpychaja i brak osiągów. Musiałbym celować w 2.5. Ah no i jakość materiałów w środku taka sobie, wyciszenie i możliwe problemy z korozją.

Juz kiedyś pytałem ale zapytam ponownie, co myślicie o bmw g20/g21. B48 + ZF 8hp nie wydają sie być jakaś mina. A idzie wyrwać takie auto jeszcze z 2 letnia gwarancja. 

Edytowane przez Gret
Opublikowano (edytowane)

Nie ma się czego bać, bardzo manewrowy samochód. Niczym jak Passat B6 kombi, który skręcał w miejscu.

Najlepiej to samemu wsiąść i przejechać się. Aczkolwiek wiem, że ES nie każdemu podpasuje bo to jest całkiem zwinny ale całkowicie nieangażujący kierowcę ponton. Fun z jazdy takie 5/10, relaks podczas jazdy 10/10.

BTW.

ES nie może być w bieda wersji, musi być wersja wyposażenia co najmniej Prestige. Inaczej nie czuć klimatu Lexusa. Dostałem kiedyś na samochód zastępczy ESa w podstawie. No dramat, wszystko sztuczne i plastikowe.

Edytowane przez trepek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

W razie co nawet listewki 2m nie przywiozę z casto. 

Jest otwór na narty, regularnie woziłem tam 3m profile do płyt GK :E Ale jak chcesz coś wozić w bagażniku to tylko kombi a nie sedan. W sedanie i tak zawsze problemem będzie stała tylnia szyba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No laguna nie raz dupe ratowała z kombi, paczki styropianu, drzwi, jakies płyty czy nawet tv sie woziło. 

Niby nie jest to potrzebne na codzień ale jak sie mieszka w poniemiecki domu i ma sie spora działkę i zawsze jest cos do zrobienia to ratuje dupe.

Dlatego też, rozważam grupę vag. Arteon czy nawet superb.

Edytowane przez Gret
  • Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Gret napisał(a):

Szkoda tez ze nie wsadzali tam tego 2.0turbo a tylko ta słabą hybrydę. Osiągi nie powalają. 

221Nm przy takiej kolumbrynie to faktycznie słabizna :E 

Tylko to auto do zapierdzielania nigdy nie miało służyć, aczkolwiek i tak nie rozumiem tak słabej jednostki napędowej w prawie 5 metrowym aucie. 

Opublikowano

Może wsadzę kij w mrowisko ale do jazdy wokół komina, na krótkie dystanse, bezawaryjne i posiadając dom to czemu nie elektryk?

Ja osobiście mając dom nawet bym się chwili nie zastanawiał tylko brał elektryka. Jazda za pół darmo, odpada całe serwisowanie silnika spalinowego, rekuperacja energii w mieście, cisza w środku, dynamika jazdy .... :E

• Like 1
Opublikowano

Elektryk nie glupi by byl. Ale jakos sie jeszcze boje tego. Pewnie nastepne auto za te 5lat to juz będzie elektryczne. Może wejdą juz te nowe typy baterii co sie nie pala, i mają dużo większe zasiegi. 

Tym bardziej ze mam foto na dachu.

Opublikowano
53 minuty temu, galakty napisał(a):

221Nm przy takiej kolumbrynie to faktycznie słabizna :E 

No ale to moment samej benzyny. Jak potrzebujesz mocy to jest wsparcie od elektryka, który ma 202 NM*. Wystarczy popatrzeć na elastyczność jak taki samochód się zbiera.

* tak wiem, że ani moce ani momenty się nie sumują w hybrydach. No chyba, że zagląda się do cennika czy specyfikacji aut chińskich :E 

Opublikowano

Myślałem o mocy, a napisałem o momencie... Moc łączna to 228KM, ile momentu łącznie to nie mogę znaleźć.

Tylko to nie jest 221+202, będzie mniej.

17 minut temu, MadDog napisał(a):

Za 130 tyś można mieć już np takie EV6 

I poznać co to awaria gniazda ładowania w bezawaryjnym elektryku :hihot: 

Nie wiem na ile to powszechne, ale o kilku Kijankach z tym problemem słyszałem. O tyle dobrze że po prostu znika szybkie ładowanie, a wolne działa. 

Opublikowano
28 minut temu, Gret napisał(a):

Elektryk nie glupi by byl. Ale jakos sie jeszcze boje tego. Pewnie nastepne auto za te 5lat to juz będzie elektryczne. Może wejdą juz te nowe typy baterii co sie nie pala, i mają dużo większe zasiegi. 

nie ma sie czego bac :) szczegolnie baterii LFP/LFP Blade, ktore znajdziesz m.in w teslach, fordach, byd, geely itd.

zasieg? a ile tego zasiegu potrzebujesz majac mozliwosc podlaczenia auta praktycznie kazdego dnia pod domem? czy 300-400km to faktycznie malo na "krotkie dystanse"? 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Gret napisał(a):

Nie chce żadnego Suva/crossovera. Tylko kombiaki i sedanych wchodzą w grę. Ale bardziej bym wolał kombi. 

W tym roku juz chyba nie kupię z moim szukaniem złotego grała :E

Rozważałes? Przykładowe oferty

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-mondeo-ID6HNYus.html

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-mondeo-ID6HNNXH.html

Edytowane przez Petru23
  • Like 1