RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
Nie, przerzutka z krótkim wózkiem takiej kasety nie obsłuży. Samej przerzutki też nie zmienisz w obrębie tej samej grupy, bo RD-9000 seryjnie produkowane były tylko z krótkim wózkiem. Tak, możesz próbować zmienić wózek na średni (GS), choćby od Ultegry 6800 GS powinien pasować. Tyle, że nadal maksymalna, kompatybilna kaseta to 11-32. Oficjalnie. Nieoficjalnie, 11-34 też raczej wejdzie, myślę że ze swapem i regulacją poradzi sobie każdy, lepszy mechanik rowerowy.
Do Szafirka 9070 XT jest dołączona ta metalowa belka mocowana przy śledziach, ale średnio to wygląda i mam wrażenie, że chyba mechanicznie też jest takim sobie pomysłem - z czasem chyba może opaść, jeśli nie będzie na maksa dociśnięta śrubkami do śledzia karty.
No więc szukałem jakiejś stojącej, ba, ktoś mi tu nawet podrzucił linka do Allegro i już miałem brać, na szczęście doznałem olśnienia - 40 zł za takie gówienko?! A to nie jest rekord, bo w sklepach podobne Jonsbo lata po 60 zł .
Zajrzałem na Lollegro i chińczyki są po 15-20 zł, niestety większość z dostawą za 2-3 tygodnie.
No i na Allegro dochodzi przesyłka... to może Amazon?
Czy podpórka firmy "Ujeb...o" może być źle wykonana?
https://amzn.eu/d/eVl2dQ2
Wszystkie te chińczyki wyglądają tak samo (no dobra, są trzy... cztery wersje - różnią się nakrętką )
Da się coś w tym zepsuć? Za luźny/za gruby gwint albo co?... No chyba nie, niektórzy tylko piszą, że plastik, choć w opisie i w innych opiniach ludzie twierdzą, że metal...
Tak naprawdę dotarło do mnie, że mogę kupić np dwie śruby M8x30 i nakrętkę łącznikową i sobie sam zrobić podpórkę, a jak będę chciał mocno kombinować, to pewnie na Lollegro znajdę śrubę M8x40 plus nakrętkę redukcyjną z nyplem dajmy na to M4 plus pokrętło M4 i z przesyłką za full metal też wyjdzie 20 zł, tylko czarne nie będzie.
No ale chińczyk chyba robi tak samo, tylko że pomalowane - mam rację?
Nie lubię tracić kasy na takie pierdoły, bo kupisz raz czy dwa źle i tu 20 zł, tam 20 zł i nagle nie ma stówki - stąd ten beznadziejny wątek
Nie pisz nigdzie, czekaj aż się upomną wtedy będziesz miał konkrety i nie wtopisz co jest możliwe przy Twoim pośpiechu. Oni potrafią nas zwodzić tygodniami a Ty lecisz jak głupi. Czekaj
Rekomendowane odpowiedzi