Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, trepek napisał(a):

Starsza osoba, która wszystko ustawia na tablecie? Yyy... nope.

Ciekaw jestem własnie jak to się zmieni. Bo to jest rakowe w mojej ocenie. Dlatego też poszedłem mocno po konserwatywnej linii :) 

Godzinę temu, bbandi napisał(a):

... Czyli dla większości z forum ;D

Dla mnie tu np to merol jest nardziej dziadkowy niż chinol, wolałbym chinola który ma jednak swój styl niż nty merc, wnętrze i fotele w chinolu biją tego merca.

Merc ma swój styl, tylko już Ci się opatrzył po prostu :) 

Opublikowano (edytowane)

starsza osoba wychowana na niemieckiej potedze motoryzacyjnej na starosc i auto ostateczne ma wziac chinczyka?

to chyba za kare, zeby do konca swych dni czul ze przegral

Godzinę temu, bbandi napisał(a):

Dla mnie tu np to merol jest nardziej dziadkowy niż chinol, wolałbym chinola który ma jednak swój styl niż nty merc, wnętrze i fotele w chinolu biją tego merca.

chinol i styl XD jak sie w chinach nie bylo i widzi 2 modele na youtube ktore wygladaja inaczej niz przecietne auto na europejskiej drodze to moze mozna wtedy napisac cos tak glupiego XD

Mercedes to jest premium, klasyka europejskiego "premium" i europejskich biznesmenow, zarowno sam pojazd jak i caly stack firmy z obsluga i calej otoczki marki a chinczycy sa na etapie kopiowania kazdego dostepnego wygladu i sprawdzania co sie sprzeda

dlatego w chinach w segmencie luksusowym (wyzej niz premium) bogaci chinczycy jezdza mercedesem a nie tym pazdzierzem co pokazales XD

mercedes przegrywa dopiero w elektrykach premium bo tam chinczycy zostawili w tyle caly zachod, dokonali niemozliwego

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano
43 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ciekaw jestem własnie jak to się zmieni. Bo to jest rakowe w mojej ocenie. Dlatego też poszedłem mocno po konserwatywnej linii :) 

Mnie ciekawi jakim cudem według mocodawców dotknięcie smartfona podczas jazdy to zbrodnia, ale ustawienie temperatury nawiewu na tablecie już nią nie jest. 

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Mnie ciekawi jakim cudem według mocodawców dotknięcie smartfona podczas jazdy to zbrodnia, ale ustawienie temperatury nawiewu na tablecie już nią nie jest. 

Nawiew to tam ciul. Ale wycieraczki albo swiatla na tablecie to jest hit :E

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Kyle napisał(a):

Ten gość z filmu, jak mnie pamięć nie myli ma 2 metry, lub bardzo blisko 2 metrów (więcej niż 186cm) i z tego powodu zdziwiła mnie Twoja opinia.

Bo mieścić się to jedno, ale jak się trochę pojeździ, to się nagle okazuje, że coś uwiera w nieodpowiednim miejscu. W swoim Civicu niby się mieszczę, ale jednak auto wyprofilowane jest dla osób o wzroście 180 i poniżej. Tu coś przeszkadza, tam coś przeszkadza itd.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

chinol i styl XD jak sie w chinach nie bylo i widzi 2 modele na youtube ktore wygladaja inaczej niz przecietne auto na europejskiej drodze to moze mozna wtedy napisac cos tak glupiego XD

Sam się motasz pisząc że wygląda inaczej niż typowe auto na eu drogach czyli ... ma swój styl :D 

3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

starsza osoba wychowana na niemieckiej potedze motoryzacyjnej na starosc i auto ostateczne ma wziac chinczyka?

to chyba za kare, zeby do konca swych dni czul ze przegral

Dawno takiej głupoty nie czytałem, potęga na chińskich częściach i czucie się przegranym z powodu auta :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Gret napisał(a):

mazda 6e, jest niby przycisk na kierze ale konfiguracja przez ekranik :P 

Jaka konfiguracja przez ekranik ? Co konkretnie robisz przez ten ekran bo z tego co widzę to działaniem wycieraczek normalnie strujesz przy kierownicy a jedynie wyłączenie automatycznych wycieraczek wykonujesz w ustawieniach 

Opublikowano
Teraz, DjXbeat napisał(a):

Jaka konfiguracja przez ekranik ? Co konkretnie robisz przez ten ekran bo z tego co widzę to działaniem wycieraczek normalnie strujesz przy kierownicy a jedynie wyłączenie automatycznych wycieraczek wykonujesz w ustawieniach 

Opublikowano (edytowane)

@Gret 

Recenzent auta sam nie wie jak się je obsługuje 😂

Mazda ma przycisk w manetce kierownicy. Jedno wciśnięcie uruchamia wycieraczki. Podwójne wciśnięcie pozwał wybrać szybkość wycieraczek rolką, która przestawiasz tryby pracy 1, 2 i 3. Wciśnięcie i przytrzymanie przycisku przez 1 sekundę wywołuje wycieraczki razem z płynem. 
Do tego wycieraczki są automatyczne więc większość tych korekt jest rzadka. 

Edytowane przez DjXbeat
  • Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, bbandi napisał(a):

Dawno takiej głupoty nie czytałem, potęga na chińskich częściach i czucie się przegranym z powodu auta :hihot:

tak, auto to symbol statusu dla wielu ludzi i ogolnie pożądana rzecz, szczegolnie dla tych starszych osob bedzie to czesto europejska/niemiecka motoryzacja a nie chinczyk

kolejny raz pokazales ze w ogole nie znasz realiow ;) ty sie moglbys z nimi nie zgadzac ale ty ich nawet nie rozumiesz

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, bbandi napisał(a):

Akurat w tej kwestii ma sporo racji...taka osoba często nie kupi francuza czy włocha a co dopiero chinola :hihot:

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kyle napisał(a):

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/czy-za-wycieraczki-mozna-dostac-mandat-niemiecki-sad-nie-mial-watpliwosci/bjjb8j0?utm_source=forum.ithardware.pl_viasg_auto-swiat

:hahaha:

Tak poza tym, to ładowanie wszystkiego do tego ekranu multimedialnego, jest moim zdaniem niekorzystne dla kierowcy.

Kolejny „fake” autoświat” cytując 

„Historia tego nietypowego mandatu zaczyna się od ulewnego deszczu. Tak ulewnego, że automat źle dobrał ustawienia i kierowca Tesli musiał zwiększyć częstotliwość pracy wycieraczek manualnie. Problem w tym, że w Tesli — a także wielu nowych chińskich autach — można to zrobić wyłącznie z poziomu ekranu multimediów. Mężczyzna oderwał wzrok od drogi, stracił panowanie nad pojazdem i uderzył w drzewa.” 

W Tesli całe sterowanie wycieraczkami odbywa się poprzez przycisk na lewej manetce przy kierownicy lub w nowszych wersjach gdzie nie ma manetki poprzez dedykowany przycisk już na kierownicy.

IMG_6270.png

IMG_6271.png

IMG_6272.png

Edytowane przez DjXbeat
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Taa, tylko, żeby zobaczyć co się przełącza to trzeba się lumpić na ekran

"kierowca Tesli wypadł z drogi, ponieważ zagapił się na ekran LCD. Zagapił się, bo chciał wyregulować szybkość pracy wycieraczek korzystając z ustawień widocznych na wyświetlaczu. Jego linia obrony była mniej więcej taka (parafraza): to producenta (=Tesli), a nie moja wina, że opcja została głęboko schowana. To przez producenta doprowadziłem do niebezpiecznej sytuacji. Dlatego odebranie mi prawa jazdy będzie niesprawiedliwe.

Uzasadnienie brzmi rozsądnie: wycieraczki sprawiają problemy nabywcom Modelu 3.

Sterowanie nimi odbywa się z użyciem przycisku na końcu dźwigienki kierunkowskazów. Jednorazowe kliknięcie w przycisk uruchamia jednorazowe przetarcie szyby. Przytrzymanie przycisku to spryskiwacz plus przetarcie szyby. Każdorazowe wciśnięcie przycisku wyświetla ponadto w prawej dolnej części wyświetlacza menu wycieraczek, w którym można wyregulować ich szybkość. Albo przełączyć je w tryb automatyczny, który też działa… różnie."

Więcej klaskania uszami jak Tesla od nowa wymyśla koło - koncern zyskuje miliardy na kolejnych cięciach w produkcji a szympansy przyklaskują.

• Upvote 1
Opublikowano

Jak trzeba się patrzeć w ekran?

Naciskasz przycisk wycieraczek dwukrotnie i masz włączony 1 bieg, rolką na kierownicy przewijasz do góry i masz 2 bieg a patrząc się na drogę widzisz jak zbierają. Jak zbierają za słabo to rolka w górę i masz 3 bieg. 
Ekran do tego jest nie potrzebny! 

To teraz pytanie. 

Jak masz fizyczny przełącznik do regulacji prędkości, skąd wiesz na jakim biegu pracują wycieraczki ? 

Az nagram jak to działa bo się herezje tworzą dla płaskoziemców! 

Opublikowano (edytowane)

Obraca się w górę to zmniejsz się czułość, w dół zwiększa i tyle - Po dojściu do "końca skali" - manetka się zatrzymuje: w Tesli trzeba spojrzeć czy juz max czy nie. Jeśli ktoś musi spojrzeć, ro jest to ułamek sekundy w bok.

Chłop się rozd..pcył przez oszczędności producenta na manetce - jak zwykle "atak na ukochanego producenta". Zastosowali debilne klamki - przecież można w razie wypadku ludzi przez okno wyciągnąć. Autom lecą dowody przez brak wprowadzenie "przycierania" po każdym uruchomieniu - wina właścicieli. Musk nasrałby wam na fotel kierowcy i też byście klaskali uszami.

Edytowane przez bergercs
Opublikowano (edytowane)

Jaką czułość ? O Czym Ty bredzisz! 
Nie masz zielonego pojęcia i po raz enty powielasz bzdury! 

Masz wyżej instrukcje. Dwukrotne wciśnięcie przycisku dedykowanego do wycieraczek przełącza je z trybu auto w manual i wtedy działaj poszczególne biegi 1, 2, 3 i 4. 
Całość sterowania odbywa się za pomocà jednej dłoni bez konieczności odrywania ręki. 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Jaką czułość ? O Czym Ty bredzisz! 
Nie masz zielonego pojęcia i po raz enty powielasz bzdury! 

Masz wyżej instrukcje. Dwukrotne wciśnięcie przycisku dedykowanego do wycieraczek przełącza je z trybu auto w manual i wtedy działaj poszczególne biegi 1, 2, 3 i 4. 

Chłop jechał Teslą 3, ten jak zwykle się pyszczy i wrzuca instrukcję z Y. Nawet kilku linijek tekstu nie przeczytasz, bo "świętą Teslę atakują".

Ale to pokazuje, że zamiast stosować normalne rozwiązania, to co model Tesli to inaczej rozwiązują, więc nawet wieloletni użytkownicy mają problem z obsługą. Wincyj ekranów, mniej przycisków...

Edytowane przez bergercs
Opublikowano

Tesla dla mnie zawsze będzie synonimem korpo. 

Jednak to co BMW odwaliło z kierunkowskazami, to się serio zastanawiam, jak dostało to homologację. Światło miga dwustopniowo. To już jest zastanawiające, ale... ostatnio jechałem za nową X5 i tam przy miganiu kierunkowskazu dochodzi jeszcze dosłownie rozbłysk, który po prostu jest męczący dla oczu. 

4 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Całość sterowania odbywa się za pomocà jednej dłoni bez konieczności odrywania ręki. 

Skąd wiem, na jakim biegu pracują wycieraczki? Bo normalnie to widzę, w której pozycji jest ustawiona czułość

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bergercs napisał(a):

Chłop jechał Teslą 3, ten jak zwykle się pyszczy i wrzuca instrukcję z Y.

I dla takich uprzedzonych osobników jak Ty, które mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem specjalnie przed instrukcją napisałem.

„W Tesli całe sterowanie wycieraczkami odbywa się poprzez przycisk na lewej manetce przy kierownicy lub w nowszych wersjach gdzie nie ma manetki poprzez dedykowany przycisk już na kierownicy”

Działanie czy to przez manetkę czy przycisk na kierownicy czy w 3 czy w Y jest takie samo!

8 minut temu, marko napisał(a):

Skąd wiem, na jakim biegu pracują wycieraczki? Bo normalnie to widzę, w której pozycji jest ustawiona czułość

Czyli patrzysz na pozycję przy manetce? No jak to tak można odrywać wzrok 😂

A ja zadam Ci inne pytanie. Potrzebujesz wiedzieć na jakim biegu są wycieraczki? Mi to jest nie potrzebne - potrzebuję regulować prędkość do warunków i widzę na szybie jak zbierają. To jest dla mnie wyznacznik !