Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, SuLac0 napisał(a):

(ciezkie baterie, ciezkie pluginy z duzymi bateriami), oraz zmiana preferencji klientow - ludzie wola duze auta, wielkie SUV. 

Chodników dzisiaj raczej nie robi się wytrzymalszych niż w 1998r., także nie powinni dopasowywać przepisów, do rozpasłych kloców. Masz auto o masie ponad 2,5T, to po prostu nie ładuj się na chodnik - tak powinno być.

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, marko napisał(a):

Zanim się pozagryzacie, to sobie może najpierw zweryfikujcie, w ilu krajach wolno parkować na chodniku, w szczególności jedną stroną pojazdu. 

Ja jestem za zakazem parkowania jedną stroną pojazdu na chodniku

dokladnie to mam na mysli - obecne przepisy, to relikt przeszlosci.

Opublikowano
11 minut temu, marko napisał(a):

Ja jestem za zakazem parkowania jedną stroną pojazdu na chodniku. Te chodniki i tak są robione na pół gwizdka i im wystarczy regularne obciążenie 1,5tony i widać pięknie, jak krawężniki są pokruszone, a kostka jest pięknie zapadnięta wzdłuż linii kół. 

Jak najbardziej. Ale chyba jednak taka masa nie jest cechą wyłącznie aut elektrycznych. ICE kloców takich też jest sporo i nikt się tym nie przejmuje. O zakazie parkowania na chodnikach dla wszystkich nawet nie wspominam już, bo od razu taka osoba jest ostracyzowana. Taki mamy klimat.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No ale to problem Polski, a nie producentów aut. W Polsce sobie wymyślili, żeby parkować jedną stroną auta. W przypadku wielkich landar problem jest inny: garaże wielopoziomowe. Landarą nie wjedziesz, bo jest: za szeroka, za wysoka i za ciężka. I to akurat dotyczy całej Europy. Nie wiem, co tutaj można ugrać przepisami ;)

Edytowane przez marko
Opublikowano

Nie żebym tutaj ich bronił, ale o ile dobrze kojarzę, to tam w Brandenburgii był / jest duży projekt sieci wodorowej. Coś nie pykło, tylko teraz pytanie czy któryś element projektu upadł czy ma po prostu giga obsuwę. 

Opublikowano (edytowane)

Cholera, chciałem to do blabli wrzucić :boink:

Godzinę temu, marko napisał(a):

Nie żebym tutaj ich bronił, ale o ile dobrze kojarzę, to tam w Brandenburgii był / jest duży projekt sieci wodorowej. Coś nie pykło, tylko teraz pytanie czy któryś element projektu upadł czy ma po prostu giga obsuwę. 

Albo ceny samego wodoru ich zabiły i zasięg, skoro wracały na kołach po zatankowaniu i już były na rezerwie.

Edytowane przez Katystopej