Cappucino 296 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Chińska sztuka marketingu, wielka ta lampa nie? Takie 1,5m na 1,5m....a nie czekaj, 30cm na 30cm. https://www.amazon.pl/gp/product/B0D8VWLHDG/ref=ox_sc_saved_image_9?smid=&psc=1 Edytowane 8 godzin temu przez Cappucino
8V32 PcLab 391 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Zaczęły się wyprzedaże BYD w Polsce. Auta z 2025. Być może w BYD Dolphin Surf parują szyby ale jest drożej niż miesiąc temu. Ale chińczyki rulez Link do wyprzedaży: https://www.byd.com/pl/promocje/wyprzedaz?cid=Google|GooglePerformanceMax|PLA031501822PL2026Seal6DMiTouringOnlinePaidGooglePMAXLeadGen|SEAL6DMiTouring&utm_source=Google&utm_medium=GooglePerformanceMax&utm_campaign=PLA031501822PL2026Seal6DMiTouringOnlinePaidGooglePMAXLeadGen&utm_content=SEAL6DMiTouring&mktcode=PLA031501822&gad_source=1&gad_campaignid=23411586129&gbraid=0AAAAAqTdU0b5a_AokkV6bG3d2-E8IOcNP&gclid=CjwKCAiAybfLBhAjEiwAI0mBBhuMbSCwiaGlhmTs46_TGSBcP9M05eEN4B8sloJKnCASMa7W8AEHFhoC14EQAvD_BwE&fbclid=IwY2xjawPi0olleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBteGRqeGFZRFhhMWljbGRmc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHtV5TUfgOLswuONwgLkVkwjF0vgUPvAD-P4TW-d7xJ61d289do-KuBIo5QHB_aem_T3cc4ZjogTt0I_vn1QrdfA#pricing-table Edytowane 6 godzin temu przez 8V32 PcLab
DjXbeat 668 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Dla mnie szokiem jest ta agresja gdy tylko ktoś cokolwiek skrytykuje - nawet właściciel, który ma problemy i zgłasza je do serwisu. Dla mnie szokiem jest to, że w dobie dzisiejszych fake kont, sztucznej inteligencji ludzie wierzą we wszystko co zobaczą w internecie i dalej rozsiewają rzeczy, które akurat pasują im do swojej własnej narracji nie wiedząc nawet czy są prawdziwe. przykład @bergercs,który jak typowy spamer wrzuca wszystko jak leci bo pasuje to pod jego narracje o „badziewnych chińskich autach”. Ile z tych rzeczy i opisanych problemów jest prawdziwe? On zapewne nie wie ale pasuje pod narracje więc wszystko leci do jednego wora. Zarówno wszystkie „ohhhh i ahhh” czyli pozytywne komentarze po zakupie chińczyka jak i awarie, problemy, zgłoszenia należy dzielić przez x2 jak nie x3 lub więcej bo jest wysyp fałszywych informacji i nie dotyczy to tylko problemów ale nawet pozytywnych opinii. Jedni robią to by promować auta a drudzy by je negować. 1 1
GordonLameman 9 371 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, DjXbeat napisał(a): Dla mnie szokiem jest to, że w dobie dzisiejszych fake kont, sztucznej inteligencji ludzie wierzą we wszystko co zobaczą w internecie i dalej rozsiewają rzeczy, które akurat pasują im do swojej własnej narracji nie wiedząc nawet czy są prawdziwe. przykład @bergercs,który jak typowy spamer wrzuca wszystko jak leci bo pasuje to pod jego narracje o „badziewnych chińskich autach”. Ile z tych rzeczy i opisanych problemów jest prawdziwe? On zapewne nie wie ale pasuje pod narracje więc wszystko leci do jednego wora. Zarówno wszystkie „ohhhh i ahhh” czyli pozytywne komentarze po zakupie chińczyka jak i awarie, problemy, zgłoszenia należy dzielić przez x2 jak nie x3 lub więcej bo jest wysyp fałszywych informacji i nie dotyczy to tylko problemów ale nawet pozytywnych opinii. Jedni robią to by promować auta a drudzy by je negować. Czemu ktokolwiek miałby wymyślać problemy? Wrzucać screeny tych problemów? Czy korespondencji z serwisami? 2
DjXbeat 668 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Odpowiedź masz na końcu mojej wypowiedzi. 1
GordonLameman 9 371 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, DjXbeat napisał(a): Odpowiedź masz na końcu mojej wypowiedzi. mapandowod.jpg?
DjXbeat 668 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Napisałem wyraźnie, by nie brać wszystkiego co jest w sieci za prawdziwe bo w dobie dzisiejszego zakłamania w sieci, fake kont, fake newsów, AI bardzo duża część informacji jest zwyczajnie fałszywa. Zarówno po stronie promowania jak i po stronie krytyki używane są nieprawdziwe informacje. Czego pan „badziewiak” nie rozumie? 1 1
bergercs 1 855 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 20 minut temu, DjXbeat napisał(a): Ile z tych rzeczy i opisanych problemów jest prawdziwe? Te grupy użytkowników są otwarte - wejdź na nie i zapytaj, dlaczego ludzie się skarżą na samochody podpisując się imieniem i nazwiskiem. To są ludzie, którzy najpierw wypytywali o to, jak samochody się sprawują, słyszeli, że "lepsze od Mercedesów", kupili samochody, po czym jak zgłaszają się z problemami to słyszą, żeby "wyp,..ać bo jesteś niemieckim agentem". Nawet, gdy na dowód wrzucają oficjalne pisma. Mało tego - obrzucali gównem właścicieli aut, skarżących skarżących się na wady - po czasie producent ogłaszał informację, że zna problem i szuka rozwiązania: ale jak widzę sekta wciąż widzi w tym Niemców, TVN i brodate świnie. Chcesz wychwalać to g..o - to kup je sam i wróć za rok. Edytowane 5 godzin temu przez bergercs 3
GordonLameman 9 371 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Teraz, DjXbeat napisał(a): Napisałem wyraźnie, by nie brać wszystkiego co jest w sieci za prawdziwe bo w dobie dzisiejszego zakłamania w sieci, fake kont, fake newsów, AI bardzo duża część informacji jest zwyczajnie fałszywa. Zarówno po stronie promowania jak i po stronie krytyki używane są nieprawdziwe informacje. Czego pan „badziewiak” nie rozumie? A ja zapytałem kto mógłby robić akcje w której byłyby zdjęcia uszkodzeń czy screeny korespondencji. Nie rozumiem skąd potrzeba obrony chińskich aut. Moze zajrzyj na te grupki sam? Wtedy będziesz widział jak te dyskusje wyglądają. Może zobaczysz wtedy, że obrońcy to naprawdę często profile bez zdjęcia i jakiejkolwiek historii 2
Kyle 318 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Cappucino napisał(a): Chińska sztuka marketingu, wielka ta lampa nie? Takie 1,5m na 1,5m....a nie czekaj, 30cm na 30cm. https://www.amazon.pl/gp/product/B0D8VWLHDG/ref=ox_sc_saved_image_9?smid=&psc=1 Chromolić, że wielka czy mała ... CRI większe lub równe 92 to na prawdę już fajna jakość światła (ciekawe ile jest w rzeczywistości), bo przeciętne źródła mają tak lekko ponad 80.
Cappucino 296 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 10 minut temu, Kyle napisał(a): Chromolić, że wielka czy mała ... CRI większe lub równe 92 to na prawdę już fajna jakość światła (ciekawe ile jest w rzeczywistości), bo przeciętne źródła mają tak lekko ponad 80. Będzie jak z wielkością na zdjęciu.
bergercs 1 855 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Chery Tiggo, post z 28 grudnia, ale ktoś dzisiaj dodał odpowiedź, więc wyświetliło dzisiaj: Dawid Madziała sroeoSdtpn69ln526845:o0316i0421aca0d6r 2i1 2ggi 23m0 9um062l · Cześć Miał ktoś tak że aplikacja nie odśwież stanu baterii ? Ciągle widzę stan z przed miesiąca. Poza tym w aplikacji wszystko inne działa poprawienie. Bartłomiej Kofin Też mam ten problem, nie aktualizuje zasięgu i stopnia naładowania baterii. Reszta funkcji w aplikacji działa. Łukasz Koselski Mam tak czasami Kamil Turczyn Zaloguj się ponownie. Grzegorz Wasilewski U mnie, instalacja ponowna i logowanie niestety nie działa. Jak się zawiesiło na początku tak mam brak danych zasięgowych, aaa i jeszcze brak odświeżonych danych ciśnienia opon. Mam jakieś stare gdzie pokazuje temperaturę opon -40 stopni C. Kamil Turczyn Grzegorz Wasilewski to rozłącz akumulator 12V na jakiś czas. Potem spróbuj znowu się połączyć. Niektórzy tak robili jak i ekrany stanęły lub kamery a reset przyciskami nie pomagał. Grzegorz Wasilewski To sprawdzony sposób? Kamil Turczyn Grzegorz Wasilewski napewno nie zaszkodzi niczemu. Dawid Madziała Autor U mnie również nie pomaga ponowne logowanie. Odłączenie Aku pomaga ? Grzegorz Wasilewski Dawid Madziała no właśnie pytanie jest Dawid Madziała Autor Prawie sprawdziłem nie pomogło Bartłomiej Kofin Też mam ten problem, nie aktualizuje zasięgu i stopnia naładowania baterii. Reszta funkcji w aplikacji działa. /to z dzisiaj/ W skrócie: kupując chinola wymieńcie klemy na szybkozaciskowe...
Kyle 318 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, bergercs napisał(a): Chery Tiggo ... ale które? ... bo jest kilka modeli. 5 minut temu, bergercs napisał(a): W skrócie: kupując chinola wymieńcie klemy na szybkozaciskowe... Czyli jak jest problem z PureTech, to kupując jakiegokolwiek "europejczyka" trzeba wymienić mocowanie silnika, na jakiś szybko-rozłączany system.
SuLac0 522 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 40 minut temu, Kyle napisał(a): Czyli jak jest problem z PureTech, to kupując jakiegokolwiek "europejczyka" trzeba wymienić mocowanie silnika, na jakiś szybko-rozłączany system. drugi silnik w bagazniku, albo przynajmej u mechanika trzymac jakis w zapasie na wymiane btw. https://www.autocentrum.pl/newsy/chinski-koncern-chery-przejmuje-historyczna-fabryke-nissana-w-rpa/ Jordi Vila, prezes Nissan Africa, podkreślił w oświadczeniu, że decyzja o sprzedaży była podyktowana czynnikami zewnętrznymi wpływającymi na rentowność zakładu. Zaznaczył jednak, że priorytetem było znalezienie rozwiązania chroniącego załogę oraz lokalną sieć dostawców. Edytowane 3 godziny temu przez SuLac0 1
bergercs 1 855 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czy ten PureTech jest z wami w pokoju? Za każdym razem, gdy ktoś coś napisze na chinola, to ci wyskakują z winą Tuska PureTechem. To jest temat o francuzach czy chinolach? VBo jeśli wiecie, to to się kwalifikuje do wizyty u specjalisty... 56 minut temu, Kyle napisał(a): ... ale które? ... bo jest kilka modeli. Wejdź sobie na grupę Chery Tiggo - znajdź post z dzisiaj rana i dopytaj. Zrobiłem wyjątek i zajrzałem w posty ignorowanych i jak widać szkoda było marnować czas. 2
Kyle 318 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, bergercs napisał(a): Za każdym razem, gdy ktoś coś napisze na chinola, to ci wyskakują z winą Tuska PureTechem. Nie chodzi co kto na kogo napisał, tylko chodzi o argumenty-inwalidów, których używasz. No i ta tandetna manipulacja z twojej strony: jak ktoś napisze, że dany argument masz z tyłka, to zaraz odpalasz, że "ło sekta fanatykof chincyka sie zleciala" - 1
GordonLameman 9 371 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 22 minuty temu, Kyle napisał(a): Nie chodzi co kto na kogo napisał, tylko chodzi o argumenty-inwalidów, których używasz. No i ta tandetna manipulacja z twojej strony: jak ktoś napisze, że dany argument masz z tyłka, to zaraz odpalasz, że "ło sekta fanatykof chincyka sie zleciala" - Czy ty widziałeś ze zarówno dla Omody, jak i BAIC, chery czy MG najczęściej proponowanym rozwiązaniem problemu przez użytkowników było “odepnij klemy”? czy może umknął ci ten fakt, bo nie jest w formie filmiku na YT? 3
Kyle 318 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Domyśliłeś się, że kiedy zawiesza się komputer w dowolnym aucie, to jedną z opcji jest reset przez odcięcie zasilania? ... jeśli masz tak duże problemy z dedukcją, to takie rzeczy radzi nawet Google Ai w przypadku choćby VW: Cytat Gdy zawiesza się komputer (infotainment) w Volkswagenie, najpierw przytrzymaj przycisk zasilania radia (pokrętło głośności) przez ok. 10-20 sekund, aż ekran zgaśnie i nastąpi restart. Jeśli to nie pomoże, wyłącz zapłon i otwórz drzwi kierowcy na chwilę. W ostateczności odłącz ujemną klemę akumulatora na 10-15 minut, aby zresetować system czy może umknął ci ten fakt, bo ostatnie kilkadziesiąt lat spędziłeś w piwnicy i ostatnie auto jakie widziałeś, to był fiat 126p? No ale dobrze, że w "niechińskich autach" komputery działają idealnie: https://forum.vw-passat.pl/topic/27019-zawieszony-komputer-pokladowy/ Edytowane 2 godziny temu przez Kyle 1 1
DjXbeat 668 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, bergercs napisał(a): To jest temat o francuzach czy chinolach? Pytanie czemu takiej krucjaty nie prowadzisz w stosunku do europejskich aut gdzie masz praktycznie takie sam problemy i tak samo ogólne fora są zalewane różnymi tematami? Czy to nie jest Twoja kolejna choroba natręctw? Najpierw elektryki a teraz chinole. To się leczy 1
bergercs 1 855 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No to załóż nowy temat o francuskich lub europejskich. To, co dolega w naszych Toyotach oraz Seatach opisałem. To jest temat o chińskich - nic nie napisałeś w nim dotyczącego chińskich, wchodzisz tylko truć dupę. 1 1
DjXbeat 668 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): A ja zapytałem kto mógłby robić akcje w której byłyby zdjęcia uszkodzeń czy screeny korespondencji. Spora część opinii pozytywnych o chińskich autach to efekt fakeowych kont czyli zwyczajne promowanie chińskich marek na europejskim rynku. Chiny mają w tym interesy by promować na rynku europejskim swoje auta. Z drugiej strony spora część fakeowych informacji o awariach i problemach to efekt europejskiego automotive, które broni się przed chińska ekspansja. Jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze. Oczywiscie spora część opisywanych problemów czy też pozytywnych opinii jest prawdziwa ale jak widzę tu się wybiera to co pasuje pod przyjętą narrację o „chińskim badziewiu” coś ala Komisja Macierewicza, która wybierała wszystko co pasowało pod narrację o zamachu 1
bergercs 1 855 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu I ci narzekający podają dane serwisu, które ich tak potraktowało. Gdyby to były fejki, to te serwisy wyżyłyby z pozwów sądowych o zniesławienie.
GordonLameman 9 371 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 37 minut temu, Kyle napisał(a): Domyśliłeś się, że kiedy zawiesza się komputer w dowolnym aucie, to jedną z opcji jest reset przez odcięcie zasilania? ... jeśli masz tak duże problemy z dedukcją, to takie rzeczy radzi nawet Google Ai w przypadku choćby VW: Ale tam wcale nie chodziło o zawieszony komputer pokładowy. Mam prosić AI, żeby Ci zmontowało filmik z tego? 37 minut temu, Kyle napisał(a): czy może umknął ci ten fakt, bo ostatnie kilkadziesiąt lat spędziłeś w piwnicy i ostatnie auto jakie widziałeś, to był fiat 126p? Hohoh, no tak było! A moje przygody z klemami w Bravo w ogóle nie zostały przeze mnie opisane! 37 minut temu, Kyle napisał(a): No ale dobrze, że w "niechińskich autach" komputery działają idealnie: https://forum.vw-passat.pl/topic/27019-zawieszony-komputer-pokladowy/ Może faktycznie trzeba z tego zrobić filmik: A poza tym znowu ten whataboutism. To, ze VW jest kiepskie nie sprawia, że chińczyk jest lepszy 24 minuty temu, DjXbeat napisał(a): Pytanie czemu takiej krucjaty nie prowadzisz w stosunku do europejskich aut gdzie masz praktycznie takie sam problemy i tak samo ogólne fora są zalewane różnymi tematami? Czy to nie jest Twoja kolejna choroba natręctw? Najpierw elektryki a teraz chinole. To się leczy Pytanko czemu takiej krucjaty obronnej nie prowadzisz w stosunku do marek z innych krajów
bergercs 1 855 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mało tego - na tych grupach co chwila pojawiają się posty oficjalnych kont dealerów - o dostępności modelu, promocjach itd - z ich strony brak jakiegokolwiek sprostowania w stronę narzekających. Skoro oni nie uznają tego za fejki to niby dlaczego my mamy? 1
GordonLameman 9 371 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, DjXbeat napisał(a): Spora część opinii pozytywnych o chińskich autach to efekt fakeowych kont czyli zwyczajne promowanie chińskich marek na europejskim rynku. Chiny mają w tym interesy by promować na rynku europejskim swoje auta. Prawda. Dodałbym do tego mnóstwo "testów" głupinfluencerów. Łysych i z włosami też 11 minut temu, DjXbeat napisał(a): Z drugiej strony spora część fakeowych informacji o awariach i problemach to efekt europejskiego automotive, które broni się przed chińska ekspansja. Jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze. Interes mają i gdyby to były posty w stylu konto które wygląda na fejk albo z anonima wrzuca jakieś bzdury - pełna zgoda. Ale w więskzosci wypadkó∑ Ci ludzie są takowani gdy wrzucą zdjęcie chech engine w Omodzie czy niedziałającej kamery cofania w MG HS. 11 minut temu, DjXbeat napisał(a): Oczywiscie spora część opisywanych problemów czy też pozytywnych opinii jest prawdziwa ale jak widzę tu się wybiera to co pasuje pod przyjętą narrację o „chińskim badziewiu” coś ala Komisja Macierewicza, która wybierała wszystko co pasowało pod narrację o zamachu No to możecie wklejać opinie pozytywne o chińczykach, nikt nie broni. Różnica między KOmisją Macierewicza, a @bergercs czy mną jest taka, że nam nikt nie płaci za obiektywne wyjaśnienie sprawy. Możemy po prostu wyrażać swoje opinie. Szok, nie? :-) 32 minuty temu, bergercs napisał(a): Gordon odpuść i wrzuć w ignora, bo to gość, który zacznie się kłócić sam ze sobą. Może też zacząc edytować posty, żeby nie było widać co napisał wcześniej. Albo znajdzie filmik na YT w temacie, bo to wszak żródło wiedzy najlepsze!
Rekomendowane odpowiedzi