Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Spora część opinii pozytywnych o chińskich autach to efekt fakeowych kont czyli zwyczajne promowanie chińskich marek na europejskim rynku. Chiny mają w tym interesy by promować na rynku europejskim swoje auta.

Muszą mieć fantastyczne budżety na marketing, sporo banerów widziałem ostatnio a jak byłem w takiej raczej średniej galerii na obrzeżach to nieźle się zdziwiłem jak w środku powstał jakiś mini salon dafenga czy co to tam było za chińskie cudo.

Generalnie szturm na każdym froncie, nie ufałbym dzisiaj żadnej recenzji chińskiego auta.

4 godziny temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Zaczęły się wyprzedaże BYD w Polsce. Auta z 2025.

Być może w BYD Dolphin Surf parują szyby ale jest drożej niż miesiąc temu.

Ale chińczyki rulez :E 

Ale słaba wyprzedaż, nawet chińczyk zasłania się głównie dopłatą państwa :lol2:

Ładnie będą musieli ciąć ceny bez dopłat niedługo.

Opublikowano

Zdecydowana większość "testów" chińskich aut to są jakieś pożalsięboże 8-minutowe filmiki z przejażdżek w okresie 1-3 dniowym. Kiedyś to się nazywało "pierwsze wrażenia", czyli zero prawdziwej wiedzy o tym jak konkretne auto jest w użytkowaniu, ile pali itd. Zupełnie jak całe ali.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Wu70 napisał(a):

Generalnie szturm na każdym froncie, nie ufałbym dzisiaj żadnej recenzji chińskiego auta.

dokladnie. skrajne opinie w jedna, albo druga strone, to juz odklejka, a porownywanie auta do odkurzacza , albo lampy z ali, to juz skrajna odklejka :E no ale tak dziala internet.

mnie obecnie europejskie automotive i ich oferta EV, odrzuca bardziej niz chinska. 

a hybryda? BYD SEAL U DMi ? co z nim jest nie tak? 

https://www.byd.com/pl/samochody-hybrydowe/seal-u-dm-i

image.png.46e09183c6c5bbf40ee3894dc1744ad7.png

image.png.50085a1c90f589f4ccdcfc8e665eaf67.png

https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

hybryda za 140.000 pln...

Edytowane przez SuLac0
  • Upvote 1
Opublikowano

MG:

Jakub Mazurkiewicz

orestpnSodaz8tc10512m1uc0m9cfgguo39c2l81cd52.c64472 53icm1il  ·

Witam serdecznie jestem tu nowy. Posiadam MG ZS 1.5 w benzynie. Miał ktoś przypadek żeby samochód sam z siebie próbował odpalić?

Bogdan Grudzień

Można go zdalnie odpalić z aplikacji.

Jakub Mazurkiewicz

Autor

Bogdan Grudzień całkiem możliwe ale tu to się dzieje samo z siebie. Puste auto zero ingerencji z zewnątrz . Gdyby nie sąsiad to bym nie uwierzył w takie cuda.

Justyna Ikert

Z aplikacji to się nie da odpalić można tylko nawiew włączyć i to zimny

Odpowiem: tak się działo w Mercedesach Atego - kilkanaście lat temu: akumulator umieszczony nad komputerem, do kompletu przewód odpowietrzający centralnie skierowany na tenże komputer. Znajoma pomoc drogowa przez pewien czas większość obrotu miała z holowania "skaczących po parkingach" Atego (odpalały, skok, zduszenie, i znowu). Więc oficjalnie potwierdzone - MG jest jak Mercedes.

Opublikowano
Godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

a hybryda? BYD SEAL U DMi ? co z nim jest nie tak? 

Drożej niż miesiąc temu bez wyprzedaży ;)

Tego pewnie nawet sensownie nie wynajmiesz bo wszyscy wiedzą o gigantycznej utracie wartości.