Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

tu sa jeszcze potrzebne drobne poprawki, natomiast to i tak i tak,  juz w tym momencie jest samochod,  ktory jest niestety troche lepszy od europejskich konstrukcji typu plugin i ktore najczesciej sa drozsze

"niestety" ojej smuteczek 8:E

Jest trochę niedociągnięć, ale z tym smuteczkiem to nie odlatuj. masz jakąś radochę z tego? Dalej pozostaje kwestia awaryjności i jak te "bajery" będą działać w kolejnych miesiącach. O latach nawet nie pisze.

Opublikowano
9 minut temu, SuLac0 napisał(a):

@Cappucino jest mi z tego powodu bardzo, ale to bardzo wszystko jedno.

I tu się mylisz co mnie wcale nie dziwi. Jakikolwiek kryzys który ewentualnie obejmie europejską branżę motoryzacyjną dotknie absolutnie każdego, więc tu nie ma powodu do chichotu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

tu sa jeszcze potrzebne drobne poprawki, natomiast to i tak i tak,  juz w tym momencie jest samochod,  ktory jest niestety troche lepszy od europejskich konstrukcji typu plugin i ktore najczesciej sa drozsze

"niestety" ojej smuteczek 8:E

Przecież to antyreklama samochodu. Argumenty jakich użył, np że mniej mu coś tam odpowiada w danym modelu VW lub, że w Mercedesie coś inaczej się obsługuje są trochę na wyrost ;)

No ciężko się to ogląda 

Opublikowano

Jaecoo J7:

Szymek Górecki

tsSdorepno9884fslc2a49tf0o35mi1aha2 cd0pc23g4mtfh93ua8 h0c4f  ·

Cześć mam pytanie, czy ty o jest normalne że zbiera się tak wilgoć na lampach od środka? /w chińskich tak/

obraz.png.eea69ceae83e27beb72b16e80beabaf2.pngobraz.png.31798da5640979c45a6bccef62860e33.png

Marcin Suchy

Najbardziej zasłużony współautor

·

Tak, normalne

obraz.png.e45ed6b7178c2df0907dfc2c6158d5f4.png

Rafał Es

Marcin Suchy Wczoraj zobaczylem u siebie i to nie jest normalne, tyle wody . Więc przejechałem się po mieście ok 40 min i nic nie znikło . Mam czekać do wiosny aż odparuje ? Rozumiem delikatne zaparowanie jak mam też z tyłu ale nie woda spływająca

obraz.thumb.png.53dded1b82f25408d0e2ff6729253d5f.png

Patryk Wicher

Normalne. Reflektory ledowe nie są szczelne, mają otwory wentylacyjne i jest standard produkcyjny a nie wada.

Jesli w reflektorze stoi woda to już normalne nie jest i można to zgłaszać, lekka mgiełka to nic strasznego.

Łukasz Wiśniewski

To nie jest normalne. To wadan

konstrukcyja badz wada kakretnej lampy.

Slaw Ku

Jakie normalne jedź na serwis mi stwierdzili mikro pęknięcie tylna lampa też para się zbierala dwa tygodnie czas oczekiwania powiedzieli że to już kolejny przypadek

obraz.png.b67c9cf3b81ef113b9adbfa191c19a76.png

Marcin Marv

W grupie VAG zawsze jak już się skraplalo to naprawiali na gwarancji - chyba, że było uszkodzenie fizyczne to wiadomo z AC.

Para jest normalna ale już tak skroplone to uderzaj do serwisu

Rajmund Z-zębowa

Gwiazda grupy

Delikatna punktowa mgiełka pod szkłem może występować, to normalne zjawisko. Przed literkami pod tylną blendą pojawiają się po każdym myciu i jak widziałem w innych egzemplarzach dokładnie tak jak u mnie. Ale te załączone na zdjęciach to już wg mnie kwalifikują się do ASO, tam wody skroplonej u siebie nigdy nie widziałem.

Mariusz Traczyk

Mam to samo , nie jest tak normalne ! Trzeba zgłaszać do serwisu . Trochę zaparowane ok ale nie woda

Anonimowy członek grupy

spnoeodtrSfmclfg60i.0um56hhlof014za0mud768 6ug3fu35m6mh55628  ·

Witam.

Pytanko. Czy w waszych Seal U Dm-i też jest niczym nie wypełniona szczelina między oparciem tylnej kanapy a roletą bagażnika? Nawet jak mam maksymalnie oparcie odchylone do tyłu to jest tam jakieś 10 cm przestrzeni między oparciem a roletą. Czy to jest normalne czy o czymś zapomnieli w salonie?

Tomasz Wilk

Dokładnie, to samo dzisiaj zauwazylem

Anonimowy uczestnik

Spseortdona8650 3i749m62tltd4h215.az2glt85if098gt27ilf4943om  ·

Witam , pytanie mam czy u was w tiggo 7 też bardzo słabo działa nadmuch na nogi? Daje na full i ledwo coś odczuwam.

Joanna Kosiba

Mam t8 phev i jak dam na nogi wieje szyba. mam na przegląd po 2 tys to powiem im by zerknęli

I moja ulubiona kOmoda 9:

Mateusz Emem

sepdooStnrul42l69gfu21fnlmh424it2t505922f4hu 44ut157ial0398c  ·

Chwaliłem Omodę, ale zmieniam zdanie. Nie mogę wyjechać spod domu, stała od wczoraj, naładowała się do pełna. Świeci się festyn kontrolek, fotel odjechał do tyłu na maksa, nie da się tym jechać. 23 000 km dała radę. Serwis Omoda zgłoszony.

Grzegorz Wieczorek

Ta zima zweryfikuje ten model wśród klientów.

Dawid Fiszer

Każde auto może sie zepsuć.

Mateusz Emem

Autor

Dawid Fiszer oczywiście, 15 lat jeździłem najnowszymi BMW i pierwszy raz jestem w takiej sytuacji Ale nie przekreślam tego samochodu, ma nadzieję, że to naprawią, tak jak skręcanie w prawo ogarnęli i będzie już po problemach.

Sławomir Paszkiewicz

Mateusz Emem a ogarnęli to ściąganie w prawo? Jak? Bo mi 2x już robili i nadal ściąga. Za 2 tygodnie mam kolejne podejście.

Kamil Sułkowski

Czekam na komentarze że nie umiesz jeździć tym samochodem i nawet nie zajrzałeś do instrukcji obsługi, a na koniec że niemieckie auta to gówno bo Mirek szwagier brata kupił takie z USA i mu się psuło pomimo tego że nic nie wspominałeś o niemieckich samochodach

Stanisław Werner

Wyłącz i włącz zasilanie z 5 razy. Oprócz tego spróbuj z aplikacji ustawić maksymalne grzanie i go tak zostaw na 20-30 minut żeby się dogrzał. Może wstanie. Na żółwia pomaga.

Marcin Maras

Spróbuj odłączyć akumulator 12V na 15 minut. Taki reset może pomóc

Opublikowano

@Cappucino masz prawo do swojej opinii, jak kazdy. w mojej opinii, kryzys w europejskim automotive, to nie wylacznie wina chin, czy KE. taka narracja, to populistyczne znalezienie kozla ofiarnego. "ciemny lud to kupi".  stwierdzenia, ze "dotknie absolutnie kazdego", to dla mnie poziom narracji w stylu "ratowania kopalnii" i blokowania polityki klimatycznej EU. kompletnie mnie to nie wzrusza  8:E

@Petru23 no ciezko. gosc tak kombinuje, takie fikolki robi, aby na koncu przez zeby wycedzic, "ze mimo wszsytko jest troche lepiej" :) widac, ze toczy jakas wewnetrzna walke ;)

Opublikowano (edytowane)

BAIC UWJ (uj wie jaki).

Mariusz Aneta Trojanek

etnoorSsdp0uu2m148280f0l91utm79il60339l7926uhcl26489cl10n i2  ·

Cześć, czy u kogoś przy zapiętych pasach pojawiały się takie rzeczy, z lewej ikonka od poduszki z prawej info o niezapiętych pasach.

obraz.png.38d07cc4cca09609911eeeabd51cae0f.png

Marcin Stefaniuk

U mnie zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej po gwałtownym hamowaniu z klaksonem okazało się że jeden kabelek w wiązce był źle obrobiony . Serwis i 3h pracy

Chery Tiggo 9 PHEV

Pensjonat Bankowy  ·

Obserwuj

otsSdeopnr013mc50.551igli854lhudfot z592t35g4317glf207ui6830  ·

Hej, ja 1700 i pierwsza awaria… zobaczymy jak działa chery Assistance z numeru na szybie…

sobota godzina

15:33 zgłoszenie

15:49 telefon od Pana z lawety

Czekam na rozwój wydarzeń

Tomasz Tom

rpSosdonet7y94m 15mgi:01u34t 2 tt60sc7c33tg9motznca27a098l32  ·

Niski stan akumulatora wysokiego napięcia przy 80% naładowania
Co oznacza?

Tomasz Tom

Autor

Taki komunikat wyświetlił się po wejściu do samochodu.

Adrian Kuczyński

U mnie też raz się pojawiło przy 60%

Dałem ignoruj

I więcej się nie pojawiło

DriveX Chery Parts  ·

To błąd czujnika lub oprogramowania BMS (systemu baterii):

1. Sprzeczność: Komunikat "niski stan" przy 80% to błąd logiczny, często wynikający z błędu sterownika mocy (Power Drive Unit).

2. Tryb awaryjny: Może towarzyszyć mu ikona żółwia, co oznacza ograniczenie mocy w celu ochrony ogniw.

3. Rozwiązanie: Wymagany twardy reset (odłączenie akumulatora 12V na chwilę) lub pilna wizyta w ASO na aktualizację softu.

/Czyli standardowo jak w każdym chińczyku: tak ma być/ ignoruj/odepnij klemę/

I z 14 stycznie

Paweł Rosa

oenSdrspto9gg1 mt49mfiz197st4hm7ty02ic9f49cman caah 1:f0o50h  ·

Serwis: flagowa tragedia

Witam Chery Polska, od piątku 09/01 świeci mi się lampka kontrolna Engine Check. Pomijam fakt, że nikt z [email protected] nie odpisuje na maila z opisanym problemem. Chciałbym tylko zapytać na jakich zasadach funkcjonuje ta Wasza obiecana gwarancja?

Dzisiaj o 6 rano zostałem odesłany z serwisu bo nie miałem przy sobie karty gwarancyjnej (nikt w Dynamica Warszawa nie poinformował mnie abym przyniósł ją na serwis aby wyłączyć lampkę kontrolną). Na start zostałem zapytany w jakiej wersji mam to Tiggo 9: benzynowej czy hybrydowej -gratuluję wtajemniczenia (przypominam, że serwis miał wcześniej numer VIN oraz rejestrację przed wizytą).

Proszę o informację czy prywatnie trzeba szukać mechanika który usunie mi alert, bo najbliższy kolejny termin w Warszawie to 28/01, czy muszę dzwonić osobiście po całej Polsce i dojeżdżać setki kilomentrów, bo jak się okazuje Wasza infolinia nie ma centralnej bazy terminów a na assistance nikt mi nie pomoże, bo “auto musi nie jeździć” aby mogli zareagować.

Paweł Woliński

Paweł, widzę, że Twój 1 problem opisany może być poważniejszy niż moje 32 żenujące braki w aucie Bardzo mi przykro czytać coś takiego, ale jakoś nie jestem mocno zszokowany jeśli do kupy zbierze się całość obrazu - im dłużej na niego patrzę tym bardziej widzę „ATRAPĘ” PS - trzeba na serio rozejrzeć się za jakimś serwisem gdzie będzie można ogarnąć te auta bo 2 lata trzeba jakoś jeździć

Robert Lubiński

Paweł Woliński zechcesz wypisać jakie to 32 braki?

Paweł Woliński

Robert Lubiński boję się - a tak serio są już wypisane na grupie prywatnej - łatwo znajdziesz , 2 duża grupa na wiadomy temat…

Piotr Woźniak

To w Chery nie ma tak jak Omoda, że dzwonisz na assistance zgłaszasz problem, auto na lawetę i do serwisu, a ty dostajesz zastępczy?

Paweł Rosa

Autor

Piotr Woźniak jeśli w oficjalnym serwisie Chery pytają Cię w jakiej wersji masz Tiggo 9 -benzynowej czy hybrydowej- to daje do myślenia czy jest sens w ogóle oddawać im auto, bo nie wiesz czy odłączą Ci akumulator w nadziei, że kontrolka zniknie czy ją zamalują mazakiem.

Piotr Woźniak

Paweł Rosa może typ był po srogim melanżu lub świeżak i dziewiątka pojebała mu się z siódemka... Lecz to nie zmienia faktu, że po to jest assistance (przynajmniej w Omoda) żeby z niego korzystać. Nawet z najmniejszą usterką (tak mi powiedzieli w Omoda jak odbierałem auto).

Rafał Mróz

Warszawa Dynamica to sie omija szerokim łukiem ponieważ im zależy na sprzedaży. Ja mam co prawda j7 ale tez zostaje spuszczony na drzewo. Omoda Jaecoo Polska Chery Polska nie potrafi zmusić serwisów do pro klienckiegi podejścia. U mnie to jakieś pierdoly jak gorzej dzialajaca wentylacja siedzenia, problem z radiem itp. Jako tako na lopuszanskiej chociaż rozmawiają. Auto jest w porządku ale serwisy leżą... nie mówiąc juz o dostępności czesci w każdym inny czas.

Jest zima trochę mi sie niechce jeździć ale wiosna jadę i wszystko składam jako osoba prywatna juz nie z gwarancji tylko z rękojmi i zobaczymy jak pograją... nie mam zamiaru sie patyczkować z nimi.

Jak mnie wkurza to nawet nagram ich podejscie i umieszczę w internecie. Bo odpowiedź nie wiemy, nie potrafimy albo cos nie dziala to tak ma byc to są jaja....

Tych usterek mam ze 3-4 ale jak nie odpuszczę im dla zasady wiec na pewno zrobię im dobra reklamę opisując swój problem i podejscie w internecie dodatkowo wypromuje ten wpis

Tomasz Mazowiecki

Rozwala mnie myślenie że check engine to tylko lampka którą trzeba zgasić xd chyba poprzednio gość BMW jeździł xd

FlexiDrive Invest a.s.  ·

Vašim dealerům v Polsku ještě nedošly informace, že je prostě zima?V čechách už máme upgrade SW pro zimní provoz

aa

Edytowane przez bergercs
Opublikowano

A cóż nie podoba się panu w Chery Tiggo 9 PHEV:

Zacznijmy od początku:

4 grudzień 2025:

Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska

Gwiazda grupy

· roostpndSe6a25644107u8i24m2dlg9001inr41u42ghha57u9m1  4c33g2  ·

...już stoi i czeka czarny diabeł

obraz.png.364678cc30d6e1579807eba72b077bd0.png

8 grudzień 2025:

Gwiazda grupy

· sStpdornoe02018mgal6u1 t4iam9ir358gati0iiug t2gd8gnf3102ta51  ·

Zarejestrowany... emisja Co2 170gkm... hmm...

12 grudzień 2025:

Gwiazda grupy

· poroSestdni723i3ug9i6 alcg0md728mr2fna7m g2tt452gt49fcfm1001  ·

Powiem krótko bo cały czas się bawię i testuję, a banan nie schodzi z gęby - BAJKA

obraz.png.ceba7dad91c88ef9bfa752ed933facc6.png

obraz.png.12f0739cee7d365599c06bd41a7c17a0.pngobraz.thumb.png.8921cb53ac9765d37ab95576ed6bb309.png

11 styczeń 2026:

Gwiazda grupy

· ndoSptrsoei:ifc7ngca1az63o tau0l8717t6ui0f afy010is51a3t 9a1  ·

Tiggo 9 - auto kompletne? wyposażone na maxa?- chcieliście to macie... HOT 30

* są to wady przeze mnie zaobserwowane, nie dla każdego muszą być wadami. Nie twierdzę, że auto jest ZŁE, bardzo mi się podoba i fajnie mi się nim jeździ, szczególnie teraz zimą!

1. Auto uruchamia się domyślnie w trybie POCZĄTKOWYM zamiast w zalecanym przez producenta do codziennego użytku trybie INTELIGETNYM.

NAJWIĘKSZA WADA auta dla większości użytkowników (mówimy o setkach/tysiącach użytkowników Tiggo, a może więcej? Omoda/Jaecoo?)

System nie trzyma ustawienia wybranego trybu oszczędzania energii

W trakcie jazdy po rozładowaniu baterii wyskakuje okno do potwierdzenia przełączenia w tryb IINTELIGETNY – bardzo irytujące i niebezpieczne! Skoro nie ma opcji na stałe wyboru trybu to przynajmniej niech system sam przełączy się w tryb INTELIGENTNY po rozładowaniu baterii, a nie stwarza zagrożenie i za każdym razem irytuje kierowcę!

Nie zapamiętuje również ustawień poziomu odzysku energii (rekuperacja)

2. Zwykłe światła LED, brakuje adaptacyjnych/matrycowych – opis w broszurze sugeruje, że są adaptacyjne, a to tylko automat do przełączania krótkie/długie.

3. Brak przycisków pamięci ustawienia fotela.

To jest coś nieprawdopodobnego. Praktycznie pozbawia auto pamięci ustawień fotela, ponieważ nie można ustawić go przed wejściem do auta – dopiero z tabletu

Auto czasami gubi ustawioną pamięć fotela i trzeba się bawić od nowa.

4. Brak profili kierowców.

5. Trzeci rząd siedzeń jest tylko marketingowy, można użyć awaryjnie dla dzieci, ale na krótkim odcinku, ponieważ brakuje nawiewów – w zimę zmarzną, a w lato się uduszą.

6. Za krótkie siedzisko kierowcy bez podparcia ud.

7. Zbyt agresywne działanie asystenta utrzymania pasa ruchu w tempomacie. Trzeba się siłować z kierownicą, tym bardziej, że auto ma problem ze znalezieniem środka pasa jezdni.

8. Lusterka *zewnętrzne* są zwykłe, dawno nie widziałem, żeby auto nie miało fotochromatycznych i się automatycznie nie ściemniało.

9. Brak fizycznego panelu do obsługi klimatyzacji – w O9 się dało, tu już nie.

10. Klimatyzacja, żyje po swojemu – tryb AUTO dmucha trochę ciepła trochę zimna itd. Ponad to jest tylko 2-strefowa, pokażcie mi auto za ponad 200k, gdzie nie ma 3 strefy? (poza chińskim oczywiście).

11. Brak przycisku hamulca awaryjnego – tylko z tabletu.

12. Brak 2 ładowarki indukcyjnej.

13. Brak podparcia lędźwiowego w fotelu pasażera!

Jest funkcja leżanki i masaż, a nie ma podstawowego wyparcia na lędźwie!

14. Brak regulacji fotela pasażera góra/dół.

Jak wyżej – jest leżanka zamiast podstawowych oczywistych funkcji.

15. Brak elektrycznej regulacji kolumny kierownicy.

FAKE nr 1 – na początku ta opcja miała być, a dla klientów w Polsce nie ma!

Występuje ręczna regulacja, ale ma za mały zakres dla "europejskiego" kierowcy.

16. Ekran kierowcy ze wskaźnikami praktycznie jest niekonfigurowalny – szkoda, bo to tylko soft i inwencja twórcza producenta.

17. Bardzo kiepskie Radio FM.

Za słaba antena, o ile w ogóle jest

Nie odbiera wszystkich standardowych stacji

Nawet jak coś odbiera to jakość jest fatalna – przerywanie i szum!

18. Brak możliwości rozmrożenia auta w zimę z aplikacji.

Działa tylko grzanie kierownicy, foteli i nawiew na przednią szybę

Brak opcji w aplikacji do grzania szyby przedniej, tylnej i lusterek elektrycznie! („druty”)

19. Fatalna aplikacja do zarządzania autem zdalnie.

Po kliknięciu w ikonę „słońca” (grzanie) podświetla się ikona „wentylacji”

Aplikacja jest niestabilna i funkcje często są niedostępne

Często nie działa lokalizacja auta

Występują błędu logiczne – np. po naładowaniu baterii na 100% apka pokazuje 0%

20. ***JEST SUBWOOFER*** w bagażniku pod podłogą, i działa.

21. Najprawdopodobniej reklamowana funkcja ANC nie istnieje - FAKE nr 3 ???

22. Klapa bagażnika otwiera się max na 180cm – szkoda głowy dla wyższych.

23. Brak gniazda 12V w bagażniku.

24. Brak podświetlenia progów z tyłu – z przodu jest, a na tył zabrakło prądu?

25. Uboższy podłokietnik względem specyfikacji w 2 rzędzie - FAKE nr 4

26. Brak opcji rejestratora wideo – po co to pokazywać w reklamach, skoro nie można go mieć?

27. Brak wymiennych zapachów powietrza – jak wyżej.

28. Brak apteczki – nie znalazłem.

29. Brak chociaż 1 schowka w bagażniku - wszystko lata.

30. Brak słynnej rolety w bagażniku, na którą wszyscy czekają – czy się doczekają? - FAKE nr 5 ???

31. Brak czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy - dowiesz się, że się skończył jak się skończy.

32. Brak czujnika dotyku w klamce przednich drzwi pasażera (o tylnych nie wspominam nawet) - klamką można otworzyć auto tylko przez drzwi kierowcy.

33. Brak samopoziomowania świateł (autoregulacja poziomu) - zamiast tego jest ręczna opcja poprzez cyfrowe pokrętło w tablecie (0-3).

*** Mam przejechane 5000km i mogę się mylić przy niektórych opcjach, jak coś takiego wyjdzie sprostuję, ale jak jakieś nowe "wady" odkryję to dopiszę. Pozdrawiam Wszystkich!

Radek Paszkiewicz

Obiecujący współautor

ad. 20. - W cenniku z 2 stycznia (chociaż nadal nazwany cennik nr 1) jest nadal subwoofer. Nie mówię, że jest w samochodzie ale jest w cenniku.

Darek Kupidura

Rejestrator można dokupić na AliExpress, ale też trzeba go jakoś odblokować z poziomu dostępu serwisowego do software. Być może w przyszłości ASO będą mogły montować jako akcesorium.

Dużo wad możnaby rozwiązać poprzez aktualizację software.

Z braków sprzętowych mnie najbardziej razi brak matrycowych reflektorów, brak anteny FM, ubogi podłokietnik, i słabe (ciche) nagłośnienie.

Naprawdę Chińczykom niewiele brakuje do robienia świetnych aut.

Tomasz Łojewski

Administrator

a to nie jest subwoofer?

obraz.png.1ba6c1c04bf59a28c1cf44ed9079a44d.png

Waldemar Konieczka

Tomasz Łojewski T9 nie gra jakby miał subwoofer a raczej jak głośniki w pudełku po butach

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Tomasz Łojewski nie - nie wiem co to jest ale nic z tego nie gra… cicho sza

Dominika Dądera

Paweł bo prze Ciebie nie wiemy czy odbierać auto

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Dominika Dądera odbierzcie - nie martwcie się , będziemy zbiorowo doposażyć auta na AliExpress, aż będzie miód malina

Artur Gazda

Dominika Dądera ja po dzisiejszej jezdzie rezygnuje. Male auto ( 4,82 ) wobec mojego Sorento ( 4,77 ) jak to zrobili nie mam pojecia. Dla mnie brak wysuwanego podparcia ud co mam jako kierowce dyskwalifikuje ten samochod bo komfort siedzenia bardzo slaby . Kto nie mial tego na to nie zwroci uwagi

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

31. Brak czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy - dowiesz się, że się skończył jak się skończy.

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

32. Brak czujnika dotyku w klamce przednich drzwi pasażera (o tylnych nie wspominam nawet) - klamką można otworzyć auto tylko przez drzwi kierowcy. Producent zastosował atrapę panelu dotykowego, żeby ładnie wyglądało - tak symetrycznie, elegancko. No i kolejne 4 EUR zaoszczędzone - dziękuje Bartosz Wojnarowicz za potwierdzenie tego.

Marek Kaczmarz

Paweł Woliński ale auto otwiera sie przy samym podejsciu do auta z kluczykiem, dobrze rozumiem? Wtedy traktowalbym otwieranie panelem dotykowym jako awaryjne.

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Marek Kaczmarz różnie , najczęściej się otwiera samo, a czasami nie - nie rozgryzłem jeszcze chińskiej logiki… chyb jest to powiązane z otwarciem wcześniej bagażnika ? Nie wiem jeszcze… często chce otworzyć drzwi mojej Lady ja dżentelmen i zonk- muszę lecieć do okola autam do klamki kierowcy lub szukać kluczyka

Mic Hal

Obiecujący współautor

Paweł Woliński apropos 3, foteli, to czy jest komfortowe odsuwanie fotela po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi ? To nie załatwia sprawy niewygody ładowania się na fotel ustawiony pod niższego kierowcę ?

Tomasz Łojewski

Administrator

Mic Hal Michał sorry przeredaguj pytanie bo nie łapie o co dokładnie pytasz

Mic Hal

Obiecujący współautor

Tomasz Łojewski pytam czy jest w Tiggo 9 funkcja tzw komfortowego odsuwania fotela do tyłu w celu ułatwiania wysiadania - wyłączasz zapłon, otwierasz drzwi i fotel odjeżdża do tyłu. Zostaje tak aż do ponownego odpalenia auta. Jest taka opcja ?

Mic Hal

Obiecujący współautor

Tomasz Łojewski mowa o fotelu kierowcy

Tomasz Łojewski

Administrator

tak jest opcja w menu do zaznaczenia żeby sie fotel kierowcy odsuwał.

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Mic Hal odsuwa się na 5cm , u mnie nie załatwia sprawy bo moja Lady ma 160cm a ja 186cm

Kamil Grad

Paweł Woliński na tej drugiej grupie dzis zadalem Ci pytanie czy drugi raz kupilbys T9? Widze teraz ktos pokasowal komentarze nie pierwszy raz, ciekaw jestem czy to admin co jest sprzedawca w salonie czy autor postu, ale nie wiem po co mialby kasowac wszystkie komentarze. Wczesniej zadalem Ci juz to pytanie, ale wtedy jeszcze miales malo km zrobionych T9, jak wygladalaby odpowiedz teraz na to pytanie? W sobote mam jazde testowa akurat T9.

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Kamil Grad faktycznie coś tam się dziwnego zadziało…

Kamil Grad

Paweł Woliński i to nie pierwszy raz na tamtej grupie, dziwne. A wracajac do pytania...po przejechaniu tej wiekszej ilosci km kupilbys ponownie?

Tomasz Łojewski

Administrator

Tu nic nie kasuje. Jeszcze się nie zdarzyło. Tu nie ma dealerów i Chery, chyba że nie wyłapałem, więc niewygodnych, ale rzetelnych opinii nikt nie skasuje. No chyba że zobaczę: mooooj passat 2.0 TDI mniej pali.....

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

20. ***SPROSTOWANIE*** - potwierdzam, że subwoofer znajduje się pod podłogą bagażnika i działa

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

33. Brak samopoziomowania świateł (autoregulacja poziomu) - zamiast tego jest ręczna opcja poprzez cyfrowe pokrętło w tablecie (0-3).

24.01 2026

Gwiazda grupy

· detosSrnopc42 clau:3o15s7cu32t9c9a34lfzm0y8  689nih072t7ca1a  ·

ZAPRASZAM DO KLUBU ŻÓŁWIA

Kryteria wejściowe:

zamówić T9

nie rozmyślić się w trakcie oczekiwania

odebrać z salonu przed wiosną

jeździć w ujemnych temperaturach

To wszystko

jest powolny i bardzo zajęty, KLUB nie gwarantuje wizyty w konkretnym wybranym terminie:

JEŹDZIĆ I OCZEKIWAĆ - NA PEWNO CIĘ ZNAJDZIE

NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI, BO PO WIZYCIE WAS OPUŚCI

PS - dla pierwszych 100 osób zniżka 50% na składkę członkowską!

obraz.thumb.png.f01c4966ce6846e3ae52af0f85ab809c.pngobraz.thumb.png.a30b830c5b516e9c2a1d05bd5c8c2214.pngobraz.thumb.png.4b63c2f2185c2e2167f16d2deb1d0cf3.png

Tomasz Rzącki

Gdybyś wiedział to co wiesz teraz - kupiłbyś drugi raz T9? Zastanawiam się czy odbierać swój egzemplarz, czy jednak poczekać chwilę aż (może) poprawią obecne bolączki..

Tomasz Rzącki

Gdybyś wiedział to co wiesz teraz - kupiłbyś drugi raz T9? Zastanawiam się czy odbierać swój egzemplarz, czy jednak poczekać chwilę aż (może) poprawią obecne bolączki..

Wojtek Pułka

A mam pytanie czy Ktoś próbował sposób, który kolega przedstawił w którymś poście „włączyć tryb Offroad i przejechać minimum 20 minut na nim, później samochód wyłączyć odczekać” ?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Wojtek Pułka problem w tym że jak już jedziesz w tym awaryjnym trybie to silnik spalinowy nie działa , zmiana trybów nic nie daje, nie ma reakcji na wciśnięcie gazu, auto się toczy… musisz zrobić postój i zresetować auto , dopiero po resecie możesz wrzucić inny tryb i podładować baterie - tak było w moim przypadku

Krzysztof Gembała

Paweł Woliński ale co masz na myśli zresetować, czy wystarczy go wyłączyć poczekac chwilę i włączyć czy trzeba coś na tablecie jakieś zaklęcia wywowołać?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Krzysztof Gembała zatrzymujesz się , wyłączasz auto z tabletu, czekasz chwilkę, włączasz auto pedalem hamulca - reset zrobiony

Jan Jankowski

A czy ten błąd wyskakuje regularnie czy zdarzył się tylko raz ?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Jan Jankowski u mnie dopiero 1x, u innych czytam 1-3x, ale też w innych Tiggo wyskakuje i w omoda 9

Jan Jankowski

Paweł Woliński Dzięki za odpowiedź, a czy zdarza się tylko przy dużych mrozach, czy przy -5 też? Wiem też że ma radar nisko zamontowany i może wpływ ma duże zabrudzenie?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Jan Jankowski masz na zdjęciu ostatniej awarii było -6

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Jan Jankowski zdarza się w różnych temperaturach, od -15 do -6 bo takie teraz namy, radary tu nie mają nic do rzeczy, to jest problem bardziej złożony, niestety coraz bardziej wygląda na świadome działanie softu w odpowiedzi na różne warunki, temat rzeka który próbuje zgłębiać właśnie… niestety ma wpływ na nasze bezpieczeństwo w normalnym ruchu

Adrian Virell

Powiem tak: chciałem kupić t9 w tym roku, ale czytając grupę i inne źródła, ilość problemów/usterek/awarii w stosunku do ilości sprzedanych t9 w porównaniu do innych marek... Mówi sama za siebie, więc poddałem się i zamówiłem inne autko, mam nadzieję że Chińczycy w 3-4 lata poradzą sobie z większością dolegliwości, na chwilę obecną uważam, że to ruletka z dużym prawdopodobieństwem kupienia sobie dodatkowego kłopotu, a auto ma jeździć.

Krzysztof Gembała

opisz dokładniej całe zdarzenie głównie chodzi o to aby porównać z innymi, bo widzę, że najczęściej to się zdarzało przy mniej niż 25% baterii u Ciebie na jednym zdjęciu jest 58% a na innym 11% i po jakmi czasie od ruszenia to się stało

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Krzysztof Gembała ruszyłem z ciepłego garażu z bateria 100%, na trybie sport przejechałem ok 30km normalnie nawiedził mnie przy 58% baterii, później jechałem autostradą aż bateria spadła do 11% i zabrał mi moc i ograniczył prędkość do 50km/h

Adam Tee

Obiecujący współautor

Paweł Woliński rozumiem że miałeś włączony tryb inteligentny „tj doładowujący bakterię”? czy coś serwis powiedział na tą wadę fabryczną?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Adam Tee nie, tym razem nie uruchomiłem procedury startu promu kosmicznego - po prostu wsiadłem do auta i pojechałem, myśląc że to jest auto

Krzysztof Gembała

bo o widzę że o godzi 13 : 38 miałeś 58% a o 14: 10 miałeś tylko 11%, przecież nie powinien jadać cały czas na HEV zejśc poniżej tych 25%, czy coś robiłeś z wymuszonym?

Paweł Woliński

Autor

Gwiazda grupy

Krzysztof Gembała gdy Cię odwiedzi to silnik spalinowy nie działa , więc bateria szybko leci w dół , ani HEV ani MADAFAKA Ci nie pomoże , musisz zresetować auto aby pożegnać się żółwikiem.

Więc wydajecie ponad 200 tysi, wypisujecie jakie to zjj.ste auto, a po nieco ponad miesiącu i przejechanych 5k km zastanawiacie się jak dotrwać z tym paździerzem do końca leasingu. Właśnie dlatego można sobie w buty wsadzić te "testy" youtuberów. Jak widać z powyższego - z grup usuwane są nieprzychylne posty nt chińskich marek.

obraz.png

I na koniec dnia Tiggo 9 :

Mateusz Łyszkowski

tdernSpoos34.om00lz9t g7f51u29lui6gc94f7i6f6mgd8llmm0la61m20  ·

Fotel drugiego rzędu się nie zamyka czy miał ktoś podobny problem albo czy wie co może być .???

Mateusz Łyszkowski

Autor

Może wiecie jak zrobić mu reset ??? Odciąć od prądu na chwilę .?

Tomasz Łojewski

Administrator

Mateusz Łyszkowski na jakiejś grupie widziałem ten problem i chłopak jednak do serwisu pojechał i zresetowali mu to więc coś zaprogramowaniem

Mateusz Łyszkowski

Autor

Super dziękuję w poniedziałek jadę do nich

Opublikowano

Ka Ra

enortspdoS8oua1ug60un1  y t03h6m:u4817s47u65cu5131i89fztc830  ·

Czy brak uszczelki klapy przedniej jest w kazdym egzemplarzu? Bylem na jezdzie i w moim egzeplarzu byly tylko na dlugosci reflektorow. A przez szpare miedzy grilem a klapa brud tryska na gore silnika.

Tomasz Łojewski

Administrator

opcja do rozważenia:

https://a.aliexpress.com/_EI7fMTQ

obraz.png.b41b9cd9324e95374583453b77c557db.png

obraz.png.420091d54a9515495a5693d06eff0ffb.png

Paweł Woliński

Gwiazda grupy

Faktycznie - jest uszczelka tylko na lampy i środek pusto i wszystko uje…. Po pachy.

Widzę 2 możliwości:

1. Jest to nowy chiński system wentylacji hybrydy

2. Kolejny 1 USD oszczędzony

Marek Kijewski

Normalnie auto zrób sobie sam

Kamil Berrahal

Macie oslonke na kamere cofania czy Wam sie brudzi od jazdy deszczu etc? (Nie mam chery)

Paweł Woliński

Gwiazda grupy

Kamil Berrahal nie ma osłony, ale tu akurat jest jak wszędzie, kamera uwal… non stop. Miałem tylko 1 auto które miało czystą kamerę - VW Passat B8, kamera chowana w znaczku

Kamil Berrahal

Paweł Woliński jest na to tani patent na ali express. Taki daszek. Bardzo poprawia czystosc. Polecam

Paweł Woliński

Gwiazda grupy

Kamil Berrahal Link?

Kamil Berrahal

Paweł Woliński Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:

16,21zł | Osłona przeciwdeszczowa na lusterko wsteczne z kamerą cofania do Chery Jaecoo J7 J8 Tiggo 8plus 5Plus 7pro Omoda

https://a.aliexpress.com/_Ew33mnW