Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, bourne2008 napisał(a):

A żeś trafił. :E Ten film ma na prawdę powstać i Arnold oficjalnie ma w nim zagrać "starego" Conana.

zgadza się od 12 lat niby się przymierzają, od paru dni znowu o tym głosniej, za sprawa samego Arniego, tylko znowu nie wiadomo ile w tym prawdy,co znajdzie szczęśliwy finał,  bo on planuje powrót też do Predatora i nawet Commando, oby mu starczyło sił ;)

o terminatorze też coś przebąkiwali..

https://www.filmweb.pl/news/Arnold+Schwarzenegger+wraca+jako+Conan+Barbarzyńca+Christopher+McQuarrie+za+sterami+projektu-165535

a prawie 10lat temu :

https://www.filmweb.pl/news/Maleją+szanse+na+realizację+"The+Legend+of+Conan"-122564

Opublikowano

Skasowano pomysł na wznowienie Buffy The Vampire Slayer. I dobrze, chyba w dzisiejszych czasach ciężko odnieść sukces z taką tematyką (młodzieżowy romans z wampirami, wilkołakami itd.). Choć Wednesday dobrze sobie radzi, ale to inna marka. Choć trochę byłem ciekawe jak zrobią Buffy dla "modern audience". Z tego co kojarzę był to typowy "biały seria". Chyba dopiero w ostatnich sezonach dorzucono jedną czekoladkę. Nie kojarzę nawet Latynosów czy Azjatów, o lgbt nie było mowy. No i laski były szczupłe o ponadprzeciętnej urodzie: Sarah Michelle Gellar, Charisma Carpenter, Eliza Dushku.

• Sad 1
Opublikowano

@ghostdog kilka lat temu mieliśmy też serial o czarownicach, Sabrina, powstały 4 sezony. Też mocno adresowany do nastoletniej widowni i z dużą dawką "romansu".

A wlasnie kreca serialowego Harrego Pottera.

P.S. Zamiast młodzieżowego romasnu wolałbym wampiry i wilkołaki oparte o Wampira Maskaradę. Ale tu chyba nic nie ma w realizacji. Były parę lat temu plotki o serialu w realiach Underworld, ale nic oficjalnego do tej pory nie wiadomo.

Opublikowano (edytowane)

Ten gatunek, czyli teen fantasy drama, absolutny szczyt miał w poprzedniej dekadzie - Teen Wolf, Legacies, ShadowhuntersThe Vampire Diaries, The Magicians, Sabrina i masa innych, jednosezonowych strzałów.

Teraz to Disney ciągnie Percy'ego Jacksona, Netflix Wednesday, a Paramount Spirits School.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

O jest cały serial o najmniej interesującej postaci z Y. Sheridan doi uniwersum jak może. To teraz jeszcze spin-off o Jimmym, w którym w  każdym odcinku zrobi coś głupiego, a potem i tak poleci na niego najgorętsza laska w miasteczku :)

Opublikowano
27 minut temu, Zdzichon napisał(a):

O jest cały serial o najmniej interesującej postaci z Y. Sheridan doi uniwersum jak może. To teraz jeszcze spin-off o Jimmym, w którym w  każdym odcinku zrobi coś głupiego, a potem i tak poleci na niego najgorętsza laska w miasteczku :)

Czekam na całość. Im dalej tym lepiej podobno.

Opublikowano

W oryginalnym Baywatch śmieszyła mnie zawsze ta ciocia w krótki włosach, co odstawała od reszty lasek. Chyba później zapuściła długie włosy. Dobry też był łysiejący wąsacz.

Sloneczny-Patrol-1994-1995.jpg

Widzę, że do nowej wersji załapała się Livvy Dunne, gimnastyczka co ma 5mln obserwujących na IG. Dla niej mogę rzucić okiem na ten serial.

lsu-v-auburn.jpg?arena_f_auto

• Haha 1
Opublikowano

Na pewno poza Snape, casting jest całkiem w porządku. Po Snape widać jakie twórcy mają podejście do tego dzieła ;) A mogli zachować takiego aktora żeby zagrał rolę np. Kingsleya. Do Snape zupełnie nie pasuje. Pomijając to, w trailerze jest generyczna filmowa muzyka, więc mam nadzieję że w samym serialu będzie chociaż trochę lepiej. Z kolorami nie mam problemu, natomiast w samym trailerze dość mało magii pokazali.

Mocną stroną filmów było to, że stawały się one coraz bardziej dojrzalsze wraz z Harrym. Pierwsze części miały zupełnie inny klimat od ostatnich.

Pewnie obejrzę z ciekawości. Casting Snape to za mały powód żeby bojkotować ten serial. Przynajmniej dla mnie. Ale nie liczę na wiele. Tym bardziej że jestem fanem HP i wychowywałem się na tym (książki, filmy, gry).

Opublikowano

dla mnie robienie tego serialu w takiej formie kompletnie nie wzbudza we mnie zainteresowania, nie hejtuję, tylko piszę ze oczekiwalem nowego podejscia w kwesti stylu artystycznego, formy, klimatu, a dostaniemy to samo tylko z innymi aktorami (w mojej ocenie słabszymi ale to tylko wstępna diagnoza wiec moge sie mylić), raczej nie bede tego oglądał (tym bardziej ze cała opowiesc juz w oryginale skierowana jest do młodych widzów i jest dosyc infantylna , za stary jestem juz na takie bajki, ale dla dzieciaków moze bedzie okej)

Opublikowano

Myślicie, że od teraz w Hogwarcie będą ginąć miotły? :E 

Dla mnie też to ciężki temat, jestem fanem książek i filmów, nie uważam też, że filmy się na tyle postarzały, że należało już robić kolejną wersję w postaci serialu, chociaż wiadomo, że filmy też pominęły całkiem sporo wątków i też wiele zmieniły. Jako fan pewnie obejrzę, dam szansę, ale sam trailer nie wzbudził we mnie jakichś oszałamiających emocji.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Pavel87 napisał(a):

...chociaż wiadomo, że filmy też pominęły całkiem sporo wątków i też wiele zmieniły.

Szczególnie 6 część i z tyłka wzięta scenka z atakiem na dom Weasleyów, z której nic sensownego nie wyniknęło :E Takiego wydarzenia w ogóle nie było w książce.

• Like 1